Valborg

Idag gick jag en sväng med Bosse ich travde honom lite för att se hur han rörde sig. Jag tycker faktiskt att han ser som vanligt ut på marken och han haltar inte och länger och kortar enkelt. Jag hoppas bara att han är lite spänd och stel. Så nu funderar jag på att ta ut massören iaf för att massera igenom alla muskler eftersom jag tror att det ger mer. Men vår massör är eftertrackad och det tar ganska lång tid innan hon kan komma ut..

Castor var jättepigg och på tårna idag. Skrittade ut en sväng och travade lite för att se hur han var idag. Mycket bättre och lättare i handen. Han hade mycket mer energi och framåtbjudning! Hoppas han är sån imon också!

Efter detta så stretchade jag ryggarna på båda två. Castor var lite mindre vig men han har inte gjort det så många gånger hehe. Jag tog en slicksten och förde back till magen så att de skulle böja halsen och sträcka ryggen. Där fick de stå och slicka en stund och så bytte jag sida. Enkelt och effektivt.

Hur gör ni när ni strechar?


Den mörka sidan

Fy f**n vilka människor som finns. Det är inte sant alltså. Jag har inga ord för detta samtidigt som jag har miljontals som snurrar runt i mitt huvud. Men just nu skulle jag bara vilja gå och banka lite vett i dessa människors huvud som har mage och hjärta att göra såhär. 
Samtidigt finns det dessa människor som har hjärtan och bryr sig! Kärlek till dem! 
Ja, jag storgrät när jag såg denna och det gör ont när jag ser hur illa de mår. Att man bara kan lämna en vacker individ till att svälta ihjäl... Hemskt 

När allt blir skit helt enkelt

Just nu vill jag bara skrika så högt att alla hör mig men endå så att alla förstår hur jävligt detta är...
JAg har känt nu ett tag att Bosse inte varit riktigt som han brukar de senaste veckorna. Vissa dagar har han varit jättefin med vissa dagar har han bara varit skit. Jag har länge velat åka in och kolla honom eftersom jag vill veta om han är skadad någonstans och imorgon tänker vi ringa. Igår när jag skulle rida så kände jag på hans rygg och jag har vetat innan att han har varit spänd i ländryggen. Men nu är det illa. Nu är han spänd över hela ryggen och han har ont. Jag tänker inte sitta upp på honom om han har ont i ryggen, så är det bara. När han var spänd i ländryggen så tänke jag att det kanske skulle gå bort om jag red honom och om han fick röra på sig, men nej det har inte hjälp så han fick vila i 4 dar och nu har det bara blivit värre. Detta gör att han blir stel i hela kroppen och rör sig inte ordentligt. Jag vet inte var detta beror på om det är att han är halt igen eller något annat. 
 
Jag tror att vi kommer att få ge honom något muskelavslappnande för ryggen och jag tror inte vår massör kommer kunna ta bort alla spänningar tyvärr. Usch detta är tråkigt, det suger. Vi var på gång nu...
Men vi får helt enkelt se hur det blir och vad som är fel. Tills vi kan åka in till kliniken så kommer jag nog gå promenader med honom och kanske tömmköra honom lite om han har för mycket energi. 
 
Hoppas verkligen att det inte är så alvarligt och att vi fortfarande kan vara med och tävla i vartorp den 17/5. Men det känns inte bra att inte kolla upp det innan. Fasen också.......... 
 
 
 

Dagens ridpass - Castor

Maria träning stod på schemat idag. När jag började rida fram så var han seg, riktig seg och tung i handen. Han var lite som han varit innan och han känndes inte riktigt som han brukar. Iallafall så la vi honom väldigt lågt och gjorde mycket tempoväxlingar och jag fick inte ge något stöd i handen för att han ska klara av att jobba med benen och ryggen utan att jag jobbar ihjäl mig. Det är ganksa svårt att rida "utan" tyglar när man är van vid det och hästen är också van vid att få ett stöd så det var lite jobbigt i början. Vi ville komma till att han skulle jobba med bakbenen och höja ryggen och tillslut gick det efter mycket jobb. Jag travade honom väldigt långsamt och kort. Sen nr jag hade fått igenom honom var han som vanligt igen. Superfin blev han i handen och formen och steget, ja inprincip allt. 
I slutet så fick jag göra serpentinbågar i galopp med byten. Det var inte heller det enklaste. Hopphästar slänger sig gärna åt det hållet som de ska byta till för att det är inte lika "jobbigt". Så att rama in och byta enkelt är en process, särskillt han är lite efter med bak. Dressyrhästar tänker man alltid rakt fram, vänster eller höger. De tar ett liitet steg till det hållet de ska byta men de är fortfarande väldigt raka och gör det endå väldigt enkelt.
Det blev bättre och bättre och dessa övningar kommer jag att få nytta av i hoppningen också! 
 
Jag tror att det är lite träningsverk som spökar. Eftersom jag har börjat jobba med rörelser och övningar som han inte är van vid så kommer en hel del träningsverk med på köpet! Därför tror jag att han har varit lite trött. Imorgon ska han bara skrittas en sväng och få koppla av. 
 
 
 

Skola

Ja då kom vi till det här med skolan igen som är ett ämne som tas upp överallt av ungdommar. Åsikter som slängs hit och dit om hur dålig skolan är för en själv och hur skolan sliter en i stycken. Ja det är sant det som alla säger. Ungdommar idag går in i väggen för att de har för mycket press på sig. Det är hemsk och jobbigt, tro mig för jag har varit åt det hållet. Alla säger idag att skolan bara handlar om betyg och inte om att lära sig. Det här inlägget kanske ni tror kommer handla om hur dålig skolan är enligt mig men nej det kommer det inte.
 
Skolan har alltid varit något som vi ungdommar alltid hatat vare sig man går i ettan eller nian. Man blir allrid skoltrött efter andra dagen och att släpa sig upp för sängen varje morgon har alltid varit ett helvete. Men man kan se skolan som skit och att det inte borde existera men faktiskt så hittar vi på allt detta i våra hjärnor. Vi gör det till en så stor grej när vi egentligen inte behöver det. Skolan kan vara en rolig grej om man gör det till en rolig grej med rätt inställning. Man kan se det som en tid att umgås med vänner och samtidigt få in något i hjärnan. All press som alla säger att de har men från vem egentligen? Föräldrar? Nej det tror jag inte. För varje förälder älskar en lika mycket vare sig man har ett F eller A. Utan det är du själv som sätter pressen. Det är du som känner att du måste göra bra ifrån dig och då får man prestationsångest och stress för att man känner att man måste vara duktig. Men vem ska man visa det för? Jo, sig själv. Osäkerhet. Självförtroende. Allt det spelar roll i hur mycket man bryr sig om skolan. Man ska lägga ner tid på skolan för att få en bra utbildning och kunna få ett jobb och försörja sig själv. Men man ska lägga ner en rimlig tid på skolan. Faktum är det att vi faktiskt stressar och talar om för alla hur mycket och hur jobbigt det är i skolan mycket mer än vad vi faktiskt GÖR läxorna och alla skolarbeten som alla har fått reda på hur jobbigt det är. Det låter bekant eller hur? Så varför ska vi stressa sönder oss själva och lägga ner så mycket tid på att tänka på allt man måste göra när man vet att man kommer att ha den tiden som behövs och man vet där någonstans i bakhuvudet att man kommer att klara det. 
 
Sen är det det här med betyg... Man vill ha bra betyg idag för att vara duktig och i många fall höga sitt självförtroende. Men kanske det viktigaste egentligen, att komma in på den linjen man vill och få alla behörigheter för högskolan. Alla pratar om att allting handlar om betyg och inte att lära. Men det är fel. För om man inte hade haft betyg hade man inte lärt sig någonting. Ingen hade lagt ner tid på att plugga om man vet att det inte gör något om man inte gör det. Där kommer vi till det här igen att det spökar i ens huvud. Det är vi som vill ha höga betyg och det är vi som har kommit på det har att allt bara ahndlar om betyg när betyg från början bara är ett drivmedel för oss "lata" studenter att plugga. Hur ska vi någonsin få en framtid om vi inte pluggar och faktiskt lärde sig något. 
 
Så att stressa genom skolan är dåligt för en själv och det leder ingen vart. Man kan jobba mycket bättre och få bättre resultat om man är avslappnad och lugn. Ta det lugnt, en sak i taget och planera tid för pluggandet. Om man har avsatt tid för det så stressar man mindre. Dessutom måste vi lära oss att ta tag i läxorna istället för att sitta och kolla på TV och ha ångest över att man inte gör dem. Skolan vill inte sätta dit en även fast det känns så iblend. Vissa veckor är jobbigare än andra. Men jag vet att det hjälper att stressa mindre för när jag gjorde det så blev mitt liv så mycket bättre och vips, betygen också. Allt blir vad man gör det till. Även skolan. 
 
 
 
 

Hästarna Castor #3

 

Väl förtjänad vila

Om ni undrar varför jag inte skrivit några inlägg om ridpass mm så är det därför att mina hästar har vilat. Bosse sen i torsdags och Castor sen i fredags. De behövde de, jag också för den delen. Castor och bosse har gått väldigt hårt nu de senaste veckorna och lite vila gör nog gott. Men imon är vi back on track igen!!!! 
 

Hästarna #2

 
 
 
 

Söndag

Hästarna är ute jag jag sitter nu och surfar och lyssnar på musik med kusinen och har riktigt mysigt. Har läst de sidorna i boken som jag ska så det är klart. Nu ska jag njuta av sista dagen på lovet! 
 

Hästarna #1

 
 
 
 
 

Det finaste jag vet


Träningen i tordags

Vi hoppade en ganska simpel bana med ganska långa distanser och två serier och en kombination. Han var superfin och lydig som vanligt och han gick bra första rundan kom vi lite fel på en oxer men annars var det inte hindrena som var problemet utan galoppen. Han är inte så kvick av sig alla gånger och även om det ser enkelt ut så får jag vara på honom ganska ofta för att han ska ha en bra galopp och mitt problem är att jag gärna släpper på tygeln och han blir lång och då blir inget bra. Han var lite seg och trött och jag tror att han har träningsvärk...

Men iaf så sa min tränare att det såg så enkelt ut och att jag verkligen passar med honom! Alltid lika roligt att höra! Mamma filmade lite som kanske kommer upp senare! .


Animo

Här är lite nya nyheter från animo. Själv skulle jag gärna vilja äga ett par vite men har tyvärr ingen plånbok för dem ännu haha! Helt klart en hiss till dessa ridbyxor!!!! 
Narciso vit ridbyxor från AnimoNorman ridbyxor JUNIOR navy från AnimoNearco ridbyxor från AnimoNith ridbyxor navy från Animo
 

Bilder från helgen

Här kommer lite bilder tagna av Fanny Martinsson! Visst är han fin? 
Såhär blir han när han blir spänd och nervös... Tur att det var mest innan jag startade! 
 
 

Dagen

Har mockat och fixat stallet nu och det enda som är kvar är att rida. Bosse får vila idag eftersom det är hoppträning med Castor! Ska bli roligt att hoppa lite. för övrigt så har jag gjort klart en läxa för idag och har en kvar som jag aldrig kommer till men jag får ta tag i det nu hehe. Annars njuter jag av att vara ledig och få lite vila men det är nog mamma och pappa som får mer semester eftersom jag fixar stallet! 
 

Flugtäcke?

Använder ni flugtäcke på era hästar? Jag själv har aldrig anväd flugtäcke på sommaren till Bosse för att på nått vis så har han inte behövt. Insekterna har inte bitit på honom och han har nästan aldrig några bett eller är irriterad men jag tror att Castor kommer att behöva ett och nu har Hööks 15 % rea på alla flugtäcken. Jag och mamma ska in och kolla på det men jag vet inte riktigt vilket som är bäst? 
Här är zebratäcket från Bucas som jag funderar på.. 
Zebramönstrat täcke med hel hals, som skyddar mot insekter, flugor samt UV-strålning. Paddad fram för bästa komfort. Löstagbar magplatta. 
 
och här är ett annat från Rambo
  Slitstyrka: 1000 Denier - Yttermaterial: Polyester - Innermaterial: Silkeslikt tyg över manke, skuldra och svans

- Hål för öronen i halsdelen för att sitta uppe hela tiden.

- Extremt starkt flugtäcke som andas. - V-frontknäpptning - Leg Arches, benskärning för maximal benrörelsefrihet - Täcker från öron till svans, flughuva med öron ingår. - Extra stort svansskydd med svanssnöre - Tre maggjordar ska ej läggas i kors - Fungerar mycket bra som som sol- och eksemtäcke och knott framförallt.
 
Sen ett till från Rambo
Rambo Fly Buster är ett revolutionerande hästtäcke mot insekter, bromsar, flugor, mygg, knott och fästingar. Fly Buster skyddar även om UV-strålar. Fly Buster är behandlat med Vamoose Insect Control Technology, en teknik som består av den aktiva ingrediensen Permethrin. Permethrin framställs på konstgjord väg och liknar det insektsdödande medel som finns i Krysantemumsblommorna. Behandlingen binds i fibrerna i tyget och sitter kvar i minst 25 tvättar.
 
Dessa tre ligger ungefär i samma prisklass, vilket låter bäst?
 

GLAD

Träningen gick super och idag såg man verkligen framsteg! svävar bland moln bara jag tänker på min fina häst!☆ Berättar mer när jag sitter med datorn!!!


Ja, jag lever ett tufft liv

för någon vecka sedan fick jag en fråga av min ena mentor om jag kunde gå upp och göra en kort sammanfattning av hur mycket tid hästsporten tar. 
Jag kan gå upp och prata på hur länge som helst om hur lång tid det tar och hur jobbigt det är vissa dagar. Hur hårt man sliter för någonting man vill så otroligt mycket men vem skulle lyssna? Vem skulle bry sig om det jag säger? Ingen, inte en enda person som inte håller på med det jag gör skulle bry sig för de förstår inte. Det är knappt så att jag förstår det. Alla skulle tro att jag var dum i huvudet om de fickreda på hur mycket tid av sin dag man lägger ner, hur mycket känslor och sammanbrott man har haft, hur mycket pengar man lägger ner för att en individ ska må så bra som möjligt. Nej, ingen förstår varför vi håller på med detta. 
Jag fick i julas en fråga av en person om varför jag rider? Ärligt talat så visste jag inte vad jag skulle svara, eller egentligen visste jag det i mitt huvud men att få de rätta orden till en person som förmodligen tycker att jag slösar bort min tid på fel saker, det är svårt. Svårare än jag trodde. Jag frågar mig själv hela tiden varför jag släpar mig upp varje morgon för att hästarna ska ha mat, varför jag lägger så mycket energi för att uppnå målen som jag har satt. Varför jag utsätter mig själv för känsliga sammanbrott som kan knäcka en totalt. Jag kan säga er att det finns inget svar för mig utan det är SJÄLVKLART. 
 
Jag fastnade för dassa underbara individer en gång och jag har inte kommit ur det. Jag lägger ner minst 3 timmar varje dag i stallet. För mig finns det ingen vilodag. Knappt om jag är sjuk. Jag går upp klockan 6 varje hleg om inte tidigare för att hästarna ska ridas och stallet ska fixas. Sen kan jag få vila om jag inte har läxor. Kl. 12-13 ska de ha lunch och sen på eftermiddagen ska de in och på kvällen ska de ha kvällsmat. Det är heldagarspass för mig som har hästarna i ett eget stall men jag klagar verkligen inte. Jag gillar att jobba och arbeta men ibland vill man faktiskt bara ligga kvar i sängen och lata sig, kolla på film och käka godis som de flesta ungdommar gör. Ibland känner ångrar man att man anmälde sig till tävlingen när man måste gå upp vid 5 och komma hem kl åtta. Särskillt när man är förmestradels själv då mina föräldrar har mcyket annat att göra plus att jag har två andra småbröder som kräver sin tid också. Det är jobbigt de dagarna man kommer hem och är helt slut från en tävling och har hela staller kvar och så ska man mocka transporten och ta in och ställa alla grejer iordning och dessutom ha en till häst som vill ha uppmärksamhet. Man blir trött, det är sanningen. Kroppen måste anpassa sig till så mycket arbete och det tar tid. 
 
Min dag ser inprincip ut såhär:
Jag går upp och går till skolan. 
Jag kommer hem och går ut till stallet
När jag är klar med stallet gör jag läxorna
När jag gjort läxorna så är jag så trött att jag går och lägger mig. 
På helgerna tar jag hästarna helt då mamma släpper ut dem på vardagarna. 
 
Men trots allt detta så gör jag ändå detta eftersom jag har en vilja som vuxit inom mig. Jag vill rida och jobba hårt. När jag är på semester längtar jag hem eftersom jag vill rida. Det är konstigt hur dessa varelser kan ge en så mycket drivningskraft och lycka. Hur de kan få en att skratta och göra ens dag till något bra när den varit skit. Jag lever ett annorlunda liv jämfört med många andra men jag helt säker på att jag verkligen inte skulle vilja byta till ett liv utan hästar.
 
Och som svar på min mentors fråga så hade jag inget svar. Det enda jag sa var att " Det finns inte tillräckligt med tid för att sammanfatta livet som hästmänniska".
 
 

Sommarjobb klart!

Har fixat ett sommarjobb i några veckor. Vet inte vilka veckor än men det kommer bli roligt! Jag ska upp till Maria och jobba denna sommaren också! Denna gången ska Castor med upp och få sig lite träning! Känns skönt att jobba med något man tycker om!
 
Ska ni sommarjobba? 
 
 

Castor igår

Åkte ner till ridhuset och red en sväng igår morse. Han var fin och lyssnade men han lite stel så jag jobbade ganska mycket med lösgörande och tempoväxlingar hela tiden. Hans form är ganska ostadig änsålänge och han vill gärna gå bakom lod (som Bosse). Så jag jobbar med att få fram näsan men han tycker det är jobbigt så antingen vill han gå ner för mycket eller upp. Bakbenen hänger inte med och man får jobba ett bra tag för att han ska komma igenom och kunna stanna kvar i formen när jag lättar. Det blir lätt så att när jag försöker få in bakbenen och fram men nosen så blir han stak och jag tappar mitt säte. Men idag är det Maria som gäller och vi jobbar vidare. 
 

Jag lever

Ja så var det tid till bloggen. Har varit upptagen hela dagen.

Tävlingen då? Jo Bosse skötte sig näst intill prima idag. Han var fin på framridningen och jag hade en bra känsla. Men när jag kom in på banan upptäckte han att han var själv och började gnägga. Han spände sig och jag fick jobba ett bra tag tills han blev avslappnad men det blev han tillslut men ham försökte fortfarande gnaägga genom prigrammet men inget som störde mig jättemycket. Sen så när jag kom in på banan så var han livrädd för dommarbordet. Han skulle inte gå i närheten. Så jag la volt efter volt tills jag fick startsignal. Han var lite spänd (som vanligt) genom hela programmet men han slappnade av mer och mer efter hand.

Jag fick 59 % inga superpoäng men alla fick ganska låga poäng överlag. Laget kom tvåa vilket var väldigt kul! Jag tyckte att det var en orättvis bedömning för många. Men det är mina åsikter men det är svårt att hitta bra dommare. Missta er inte nu bara för att mina procent inte var det bästa men personer som red bra skulle haft högre och personer som red sämre skulle ha sämre. Men men vu hade kul och nu är det träning fram till nästa omg! Dessutom fick jag inte en enda komentar om lodplanet!


Film

Här kommer två småklipp frå gårdagen. Pappa kan inte min mobil så bra så det krånglade lite. Men bättre än inget och tips är att stänga av ljudet eftersom det blåser lite. 

Morgonmys i skogen

Red ut båda i skogen idag och Bosse var pigg som vanligt. Högt tempo. Men det är ett bra ställe att träna hans steg och bjudningen framåt som jag jobbar med i dressyren. Han ville helst inte jobba men han slapp inte undan haha.

Castor var jätteduktig idag. Jag red ut förtsa gången själv i skogen och först tänkte jag att hur fasen ska detta gå? Men han skötte sig galant och lyssnade på mig hela tiden. Lite läskigt var det men mysigt också. Jag är stolt och glad över honom och jag tycker verkligen om honom. Han är minst sagt en personlig häst.

Gårdagens. Ribban på 1,30!

Lov!!!

Äntligen lov och det började på bästa sätt! hopptränade hos Mats och vi var ute! Så mysigt och härligt. Till en början kände jag att vi kom lite i botten på hindrena när vi hoppade fram. Första rudan gick bra förutom en miss in i kombinationen då jag gav mig iväg för mycket. Andra rundan satt så jäkla bra. Klockren förutom sista hindret som jag kom tät inpå och rätade inte upp mig tillräckligt så han petade. Men vad glad jag är! Jag red och var bestämd och det var jätteroligt! Men det bästa var nog att Mast sa "Vad duktig du har blivit Julia". Fasen vad jag har kämpat för detta och det ger resultat! Film kommer imon!
 

Det går framåt

Det gick jättebra med Bosse idag. Skrittade ut 20 min så att han fick en chans att komma igång och sedan red jag intensivt i 20 min. Han måste få mer kondition så därför rider jag inte superlänge. Han hade mycket power idag och jag pushade honom framåt och steget är så mycket bättre än förut. Formen är inte den bästa än eftersom han går bakom lod men den har blivit bättre. Så jag kämpar på med honom. Men det är en lååång väg dit.


Gårdagens ridpass

Jag red Bosse igår för Maria och det gick bra och dåligt. Inget pass att hänga i julgranen men det var nyttigt. Man kan säga att jag fick mig en spark därbak och vaknade upp ordentligt. Bosse har länge varit stel och låst i vänstersidan och jag sa som det var till Maria. Att jag inte får igenom den och då satt hon upp på honom en sväng. Hon körde ganska hårt med honom och red på mycket frammåt. Han blev jättefin men det finns mycket kvar att jobba på. Sen satt jag upp och han var underbar (såklart) men det jag måste göra är att rida frammåt och inte sega. Jag har vait mesig med det eftersom jag har varit rädd om honom men nu måste jag börja rida ordentligt. Allt stämmde så bra när jag red i en riktig arbetstrav. Jag fick jämt stöd i handen och hans steg blev 10 ggr bättre samt att han fick fram näsan så att formen blev riktig. Så nu jäklar ska jag jobba på detta och få han så fin som han var igår. Avanmälde mig från LA:1 eftersom jag och han behöver mer tid att bygga upp oss. Men jag ska kolla om det finns någon dressyr innan nästa omg!
 
Idag ska jag ner till ridhuset med honom för att rida lite lättare men så att jag får känna känslan hur han ska gå. Castor har varit hos tandläkaren men jag har ingen aning om hur det gått eftersom mamma fixade det (tack, tack, tack). Ni får veta mer sen. Om han är pigg så kanske jag går eller skrittar så  att han får röra på sig och få igång magen. Får se när jag kommer hem. 
 

Inte en minut ledig

Har varit upptagen hela dagen och då menar jag hela dagen. Från morgon till nu. Så jag måste sova eftersom mina ögon slocknar snart av sig självt annars. Berättar mer om träningen imon!!!


Bilder från söndagen












Dagen

Skrittade ut en sväng på Castor med Filippa och efter det så mockade jag heggen, eller ja en bit iaf. vi avmaskade alla tre ikväll så det är lika bra att få hagarna gjorda också. Jag tror att det är därför Castor inte går upp i vikt för att han har mask. Om det är så märker vi snart men det är en bra förklaring. Bosse fick vila då jag inte hann mer. Var ute från halv fem till halv åtta så jag var ganska trött. Läste sedan läxor i en timme och nu sitter jag har och halvsover! Imon är det maria träning som gäller med Bosse! Jag hoppas att han känns bra och fräch.
 
Men nu säger jag godnatt! 

Film

Har skrivit fel på youtube så när det står att det är 1m så är det 1,10 och tvärtom. Haha ibland undrar man hur man lyckas
.
 

Måndag

Hemma från en lång skoldag och nu ska jag ut till stallet. Skulle egentligen behöva rida båda två men jag kanske bara går en sväng med Castor och rider igenom Bosse en sväng. Är svintrött och har lite läxor att göra sen. Så nu ska jag ta mig något att äta och dra på mig stallkläderna och sen ut i det konstiga vädret! Syns sen.




Min stjärna








Hemma

Nu är jag hemma och har gjort lite läxor och vilat. Det har varit en lång men lyckad dag! I första klassen så var han fin på framhoppningen och hoppade upp sig bra. Jag var lite seg och genomblöt då vädret inte var det bästa. Väl ute på banan så piggnade vi till och Castor blev lite nervig och kollade på allt som gick att kolla på. Men han skötte sig och hoppade kanon. Kom rätt på varenda språng och nollade! Kvalade därmed till avd. A. 

Andra klassen var både jag och Castor väldigt trötta och sega. Framhoppningen kändes bra med hoppade inte alls mycket för att spara på krafterna. Ute på banan så fick jag ett bra flyt. Kom in i botten på vissa hinder framförallt sista men jäkla vad han hoppade. Nästan så att jag flög ur sadeln vissa språng! Han kan han. Vi nollade iaf och det känns så jäkla bra! 

Så vi har alltså kvalat i både 1m och 1,10! Underbara häst! Film kommer imorgon! 



Så här ser vi ut imorgon




Stallet några timmar eller fler


Har varit i stallet hela kvällen och fixat allting. Putsat, knoppat, dushat och putsat allting. Så nu är jag trött. Hann även med att skura transporten lite. Så nu är vi fit for fight till imon. Vi lastar kvart över nio så ni får hålla koll på equipe! Så taggad nu jäklar kör vi.  



En stel ponny och en pigg häst

Igår red jag båda två och Bosse gick inte alls. Han var stel och ville inte alls jobba.. Han bytte till korsgalopp och körde ut rumpan släppte bettet och mycket mer. Det kändes inte bra. Men jag hoppades på att det bara var för att han inte hade gått normalt på en vecka.
Sen satt jag upp idag då och skrittade en ganska lång sväng. Sen gick jag ut på fältet och jobbade lite. Han var pigg och stark men betydligt bättre och enklare atr jobba igenom. Klumpen i magen försvan och han kändes rigtigt bra. Ville springa iväg stundtals men han kunde vila lite på steget i slutet så jag är nöjd. Men han har fått tillbaka spänningarna i ländryggen så nu får jag rida med min ogvily padd. Jag måste köpa anika gel att smörja in med. Så jag masserade honom både i nacken och ländryggen innan jag red så att det blev varm och uppmjukat. Det kan vara det som spökat lite också så jag ska ringa vår massör så att hon kan kolla igenom honom.

Castor var jättepigg igår. Jag red ute i skogen och galoperade ganska mycket. Han är lite fjantig då han blir rädd för allting, även sig själv. Men han skötte sig och jag satt kvar. Jag övade på att han inte skulle gå i form. Låter sjukt va? Men det är faktiskt så att han går i form jämt och när jag hoppar så är det svårt att få upp huvudet för att han är för lydig. Så i skogen ska han kunna släppa formen och ha lite roligt. Lite variation.
Idag var han också jättefin. Lydig och lyssnade perfekt. Jag hade inte mycket krav utan bara att han skulle lyssna på frammåt och förhållande hjälper. Samt att han skulle vara rak och svänga för mina skänklar. Han lyssnade från början så jag red inte alls länge. Men imon kör vi!!!


Äntligen Fredag!

Trodde aldrig att det skulle bli fredag men vips så sitter jag har på en fredag. Tiden går fort. Idag ska jag rida ut med Filippa och rida Bosse lite själv också. Jobba på hans form framförallt. Han ska bli fiiiin nu. det bara är så. Nu har han äntligen gått ner till den formen på magen som jag vill ha honom i och det tog mer än en halvår haha. Sen ska jag ner till Udden och bygga dressyrstaket inför helgens tävlingar. Så min dag är fullspäckad. Snart närmar sig även årets första utetävling. På söndag åker vi! Har aldrig hoppat honom ute någonsin så det blir spännade och se hur hur han reagerar. Men nu önskar jag er alla en bra fredag (ÄNTLIGEN)!
 

9. Någon du skulle vilja byta dag med och varför?

Detta är riktigt svårt att tänka ut för just nu så skulla jag faktiskt inte vilja vara i någon annans liv än mig själv. Men om jag skulle välja så skulle det nog vara någon känd skådespelare. Skulle vara roligt att se hur man spelar in på närmare håll. Det skulle vara roligt. Men som sagt jag gillar mitt liv och håller på med det jag vill göra. 
 

De få gångerna är guld värda

Tränade lite hoppning idag och det gick bara så jäkla bra! Hade en bra känsla från börjam till slut. Jag RED för en gångs skull och ja jag är nöjd med mig själv. När Mats till och med klappat händerna efter sista rundan sprutar lyckan innombords.
Banan bestod av mycket bommar innan hinderna och en serie och lite till. Den var riktigt rolig att rida och det var lite att bita i. Det enda jag ska tänka på att bestämma mig när jag kommer i dessa så kallade "mellanlägerna" som jag blir lite velig med.

När jag kom hem var jag så taggad och lite överskottsenergi så jag bestämde mig för att hoppa upp på Bosse barbacka och följa med Fia och skritta en sväng. Eller tanken var att vi bara skulle skritta hehe. Men så vips hittade vi två hinderstöd och bommar som vi ställde upp. Hoppade lite lågt på 30cm kanske? Och jäklar vad han taggade igång. Han visste inte vad han skulle ta vägen haha. Han sprang på sidan och försökte komma undan hela tiden. Sen höjde vi lite och han tar i till och med bockar efterår haha. Ingen sadel heller...
Det var så roligt att se att han också spruyade av lycka även fast det knappt var ett riktigt språng. Den glimten i ögat och den energin så fort jag vände upp.

Jag vet att han egentligen inte ska hoppa och nu har han haft sår och allt. Men han kändes fräch och pigg så jag tänkte att så lite gör ingenting. Jag är rädd om honom och jag har varit väldigt lugn och försiktig i hans igångsättande. Jag har haft så mycket tålamod med honom. För att jag vet att håller han inte nu så är det nästam säkert att han inte kommer att hålla alls. Så jag gör allt verkligen allt för att förebygga skador mm. Jag kanske inte skulle hoppat det där hindret men nej jag ångrar ingenting för det var så j*vla kul. Jag och han behövde det och jag har saknat känslan. Saknat att hoppa honom. Saknat att känna hur han suger tag i hindrena och kanske bara skiter i mig för att det är det bästa han vet.

Långt inlägg men det är dessa stunder som man får ta vara på och denna glädjen som man får behålla och tänka på när det kamske inte riktigt går som man vill.




Equipage

Lite tips för er med tittiga hästar från Lotta Schultz!

Huvudvärk och lite till...

är vad min dag har bestått av... Nej men gick i skolan till 2 och sen åkte jag och mamma in till stan och hälsade på farfar mm. Sen var det bara hem och slänga på sig stallkläder och ut i det härliga vädret.. Var inte sugen på att rida med jag skrittade Bosse en sväng och travade lite. Hans sår blir bättre och bättre och det var inte varmt idag! Han var iaf pigg och glad av att få komma ut en sväng! Castor fick vila med jag borstade av båda två ordentligt en lång stund så att de blev lite ompysslande. Mår inte så bra så att sitta och rida när man har sprängande huvudvärk är väl inte det bästa! 
Men nu är jag klar för idag och imon är det hoppträning!!! 
 

8. Min största rädsla inom ridsporten

Detta är för mig ett enkelt svar eller kanske flera svar men jag är rädd att mitt allt ska tas ifrån mig. Det finaste jag har. Att min andra halva måste lämna mig. Det är jag mest rädd för. Sen är det att jag ska få något men eller liknande så att jag aldrig kommer kunna rida mer. Aldrig kunna sitta på en häst. När jag tänker på det så vill jag bara glömma vad som kom upp i huvudet men det händer oss männsikor. Olyckor förakommer alltid mer eller mindre så vi får lov att vara försiktiga. 
 

Firar med träning

Kemin är över och jag åkte som sagt och tränade för Maria idag. Castor var fin men han tyckte det var jobbigt när jag flyttade honom på voltspåret eftersom han är lite stel. Jobbade mycket med formen och att han inte ska vara för tung i handen. Han blev jättefin och allt vi jobbar på gynnar oss i hoppningen. Dock måste jag kolla tänderna eftersom jag misstänker att de är lite vassa.

Sen tycker Maria att han är för smal vilket jag också tycker men jag har försökt få honom att gå upp i vikt genom fri tillgång till hö men han äter inte så mycket då han blir mätt så vi har fått lägga till lucern mm för att få i han mer protein. Vi får se hur det går med det...


Veckans planer

Tisdag: Träning för Maria med Castor. För se om jag skrittar Bosse en sväng.

Onsdag: Rida ut på Castor och kanske skritta Bosse. Kanske hoppa Baricha också.

Torsdag: Bosse vilar. Hoppträning för Mats med Castor.

Fredag: Hoppas jag kan rida Bosse ordentligt. Castor ska skrittas.

Lördag: Bosse är ett ? Castor ska galoptränas i skogen.

Söndag: Tävling i Torsås med Castor!


Måndag

Ja veckans tråkigaste dag är snart slut men det mest jobbiga är snart inne. Har suttit en bra stund och pluggat kemi inför nationella imon. Hatar att plugga på prov när jag inte har en aning om vad som kommer komma... vi har tre prov imon. Först första delen med massa frågor och sedan andra delen där man ska ta ställning och argumentera för ngt. Tillslut ska vi planera en laboration. Inte ett dugg taggad. Varför kemi??

Hästarna fick därför lida idag. Gick ut direkt när jag kom hem. Mockade och fixade allting. Sen tog jag in dem och kollade till Bosses sår som ser ut att läka fint. Kom på också att om två veckor så är det dressyr igen... Det ska bli roligt men jag har anmält mig till en LA:1a... hehe tänkte för över en månad sedan att jag hatr tid att öva och träna men tiden går fort. Men det går säkert bra. Jag ska mest köra igenom programmet så att det sitter lite bättre till nästa omg och inte för att han ska gå som en klocka.


7. En sak som aldrig får hända.

 
 
 
När jag satt och tänkte på denna frågan så var det svårt att komma på något som aldrig får hända. Det finns så mycket. Det finns också saker som aldrig fick hända men som hänt och jag tror att allt har en mening. Jag menar skulle Bosse aldrig blivit skadad så skulle jag nog aldrig haft chansen till att få Castor. Men om jag verkligen ska svara på frågan så är det nog hästarna som gäller. Jag vill inte att allt bara ska gå åt helvete. Det får saldrig hända. Men om det händer så händer det och det finns inte så mycket man kan göra. 

Equipage

Jag har varit lite påhittig nu när bloggen är igång igen! Jo jag tänkte att jag har så många gamla vs nya hästtidningar och jag tänker ta och lyfta fram något bra i varje tidning. Det kan vara allt från simpla tips till träningar och mentala övningar inprincip allt! Så jag tänkte börja med tidningen Equipage och just detta nummret var det en bild på en världscupbana. Så nu alla hoppryttare där ute. Dags att testa er själva om ni kan hoppa bommar utlagda som en världscupbana! Låter väl roligt? Jag skulle vilja testa det iaf när jag har tillgång till en bana! Slänger ävem med en bild som jag tycker alla borde tänka på!








6. Alla hästar i stallet

Ja då kom vi till den punkten. Det står bara tre stycken hästar i vårt stall. Stallet är vårt egna och jag äger två utav de tre stycken hästar so står där. 
Så det är Bosse och Castor plus en inhyrd C-ponny som kallas Summer. Lite kul att ha en c en d och en storhäst och att de står i storleksordning haha. Men vill ni veta mer om Summer får ni gå in på denna bloggen. http://filippalange.blogg.se/

Söndag

Sista lediga dagen då, det går fort under helgerna.
Idag så ska jag åka ner med Castor till ridhuset och rida lite dressyr! Får se hur jag gör med Bosse om jag går
en sväng med han kanske.. har lite och göra idag! Ska klippa hundarna och plugga kanske ut och spring om det finns tid! Så vi hörs under dagen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag är med och tävlar..

Om ett pannband från Wist Design! Vill du vara med och tävla så klicka här -->  http://lamias.se/tavling-doskallepannband-fran-wist-design/ 
wistdesign

5. En favourit bild jag har tagit

Det måste nog ändå vara denna haha! Ibland lyckas man


Jobb i stallet

Har varit i stallet hela förmiddagen. Gick upp vid halv sju och fodrade vid sju. När jag skulle släppa ut dem så tog jag ut Bosse på gången och tog av bandaget. Det ser fint ut och det är inte varmt eller svullet någonstans men han har fortfarande lite ont. Så jag rengjorde såret och lär han vara utan bandage. Men när jag tog av bandaget så började han skaka som bara den. Så jag bytte till ett lite varmare täcke men det hjälpte inte. Det är inte kallt eller så i stallet så det var lite konstigt och han slutade inte skaka. Så jag tog tempen men den var normal så jag gick en sväng med han ute så att han skulle få igång blodcirkulationen och då blev det bättre. Men han är inte klippt på benen och brukar inte vara den som fryser... aja hästarna får nog vila idag eftersom jag är helt slut. Jag har fixat allt klart plus att jag har skurat utsidan och lite på insidan av boxarna. Jag och pappa har även skruvat upp och lagat lite saker. Jag har sopat sadelkammaren och tvättat dörrarna till foder, tork och sadelkammaren, satt upp lite lappar och gjort lite hål i träns med mera. Så jag tycker att jag har varit flitig idag! Men det tar sin lilla tid! Var nog klar void 12 tiden. 
 
Nu ska jag vila och lata mig lite och göra lite läxor. Ikväll blir det gymmet!!! 
 

Tävlingar

Här kommer lite tävlingsfilmer! Filmat med mobilen så inte världens bästa kvalite! 
1m på Udden 0 fel
1,10 på Udden 0 fel, här ser ni att han gärna blir lite stark och vill dra iväg innan hindren haha. 
Jag har från Tingsryd också som jag inte laddat upp än. Detta var vår andra tävling!

Otur så här en fredag...

Usch.. För det första så var det en skitdag i skolan vilket inte gjorde mitt humör bättre. Sen när jag kom hem sa mamma att Castor blev sparkade av Bosse i morse men tur i oturen så häde det ingenting. Men när jag skullle ta och rida Bosse så ser jag att ha har ett jack på ballen. Det är på ena bakbenet och ganska djupt. Har ingen aning om när, var eller hur han har fått det. Han var lite varm men han hade ganska ont så jag tvättade rent och la om det så att det inte kommer in någon smuts. Jag som ville rida honom så att han skulle få av sig lite energi.. Men men det positiva är iallafall att Castor gick jättebra! Red på fältet en sväng i alla gångarter och han skötte sig och lyssnade på mig. Lite pigg och glad med det är bara roligt.
Stort framsteg. Innan har han bara bockat och ställt sig på två ben när han varit själv. Träning ger färdighet!!! Blir så glad när han sköter sig och inte gör något stort problem av ridpasset. 
 
Nu ska jag äta och kolla lite på film, kanske plugga lite så att jag inte hamnar efter.. Fick reda på idag att jag är preliminärt antagen till linjen jag har sökt!!!! 
 
 

Bilder från dressyrtävlingen!

Här ser ni ett typiskt exempel på att han går bakom lod!
 

Hej på er igen!

Jag har bestämt mig nu och jag vill verkligen börja blogga igen. Så vi får väl se hur bra det går! 
Jag har hunnit med ganska mycket sedan jag tog min paus. Tävlat, tränat, slitit, jobbat och mycket mer. Så jag drar allt lite kort.
Träningarna med Castor börjar gå riktigt bra och vi börjar hitta varandra mer och mer. Mats tycker att jag rider honom jättebra och att han är välmusklad och fin vilket jag blir glad över! Vi debuterade för 6 veckor sedan tror jag och det slutade med ett pet i både 1m 1,10. Jag är jättenöjd då jag var liite nervös innan haha. Jag tävlade även på Udden vår andra start för två veckor sedan och vi satte nollan i både 1m och 1,10! Han hoppade jättefint och det är roligt att vara igång igen! 
Just nu håller jag på att stärka honom och bygga muskler. Galoppen har blivit bättre och jag kommer fortsätta ganksa mycket med konditionsträningen. 
 
Bosse då. Ja han har hållt sig fräch och pigg. Vi tränade dressyr för två veckor sedan och det gick bra. Han är fortfarande väldigt svag generellt men det jobbar jag på! Vi startade även vår första dressyrtävling för två veckor sedan vilket resulterade 57% i LCn och 62% i LBn. Helt klart godkänt och han skötte sig! Han går bakom lod eftersom han inte är tillräckligt stark och det är därför poängen dras ner ganska mycket. Bosse har jag börjat trappa upp träningen på så att han blir i form till nästa dressyrtävling den 20 april! 
 
Överlag så har jag slitit och jobbat med hästarna och haft jäkligt roligt. Jag har haft mycket i skolan och nationela proven är i fullt igång vilket tar mycket på krafterna. 
 
Jag har filmat tävlingarna och om ni vill se så kan jag lägga upp alla här på bloggen!
 
Liten översikt och jag ska försöka hitta på massa roliga saker att blogga om! Ska även be min snälla kusin att fixa designen med lite nya bilder! 
 
Kram Julia
Han kan han också! 

RSS 2.0