Söndagsångest

Rubriken beskriver min dag inpricip. En hel skolvecka väntar men en redovisning och 240 min Nationella prov i So. Happy life. Imon bär det av till kliniken med Bosse. Vi får se hur det går men jag ska inte ta ut något i förskott varken åt ena eller andra hållet. 
 
Men till något lite roligare så har jag ägt Castor i ett halvår idag!!! Tiden går fort och jag tycker vi har hunnit med mycket. Vi har startat 8 lokala klasser varav 5 är felfria och resten 4 fel (nedslag bara). Utvecklingen går framåt och jag tror vi kommer att bli ett bra team. Nu säger jag godnatt och ni får uppdatering efter klinik besöket, vi ska vara inne där vid halv 10. 
 

Dagen i all ära

Ja, hur gick det idag?
I första klassen var han förjäkla jobbig att rida. Det kanske inte syntes men han var STARK. Gick knappt att svänga och ALLT var läskigt. Men ham hoppade bra trots att han blev lite sur när han inte fick sticka iväg. Vi kom nolla vilket är jätteroligt men om jag ska vara ärlig så är det nog det segaste omhoppningen jag har gjort haha. Gick nog i lite undertempo. Men när man har en stark häst så är det svårt att svänga.

Sen öste regnet ner och jag och hästen var dyngsura... Men han var jättefin till denna klassen och fin i handen. Kom över ettan sen var tvåan på en diagonal och kom ganska fort plus att precis där jag skulle vända upp mot hindret lyfter en funktionär upp en planka där öppningen från framhoppningen var så såklart hoppade han till. Jag hinner knappt svänga men lyckas och kommer helt fel. Men man har ju en ängeö till häst som hoppar. Dock rev vi hela hindret och kommer jättenära på 3an men sen satt resten klockrent. Jag skyller inget på funktionären men jag säger bara att det är typiskt honom att göra så haha... Men men han var fin och känslan satt så det tar vi med oss till nästa start! Taggad till tusen var han också.


Fredag

Äntligen helg och matte nationella är över!!!! Sa till alla att jag skulle jubla och det gör jag! Gud va skönt. Har iaf putsat och rida båda två lite lätt. Vi behöver inte åka förens kl 11 så jag fixar resteb imon. Det är inte så många starter vilket är skönt. Jag hoppas bara vädret är skapligt. Det är iaf en väldigt mysig och trevlig klubb! Detta ska bli kul! Nu kör vi debuten i avd A!!!!


Träning ger resultat

Fasen vad bra det gick idag!!! Hsn var jättefin och hoppade riktigt bra. Han var inte i envenda bom. Vi hoppa lite studs och bommar framför hindrena mm. Hoppade banan två gånger. Ena lite lägre. Hoppade inte jättemycket eftersom det är tävling i helgen. Men han var pigg och framåt. Jag kände mig säker på avstånden och då satt allting helt enkelt. Jag har tränat på bommar och avstånd i både kort och lång galopp men olika tempo. Nöjd med mig själv och hästen idag.




Jag kämpar för att inte gråta

Jag har nu hållt på väldigt länge. Så länge att de flesta skulle nog redan gett upp. Men snart känner jag att jag verkligen inte orkar mer. Allt tar tid hela tiden. Ibland önskar jag bara att han aldrig blivit skadad och att vi hade nått höjderna som vi skulle och att jag kanske idag hade försökt leta ett nytt perfekt hem till honom och gå upp på storhäst när vi hade nått våra mål förståss. Men jag har varit väldigt ledsen och nere de senaste sagarna och orken har inte funnits där hellt enkelt. Vi var på gång igen. Vi skulle ha roligt och njuta av sommaren som ligger framför oss. 
 
På måndag ska vi in till kliniken och böja honom, se om han är halt. Är han inte det tror jag allt beror på ryggen. Jag vet inte om det räcker med massage eller om han måste få muskelavslappning. Jag har ingen aning. Men även om det bara är något litet så kräver det säkert någon vila osv och jag för börja om igen. Jag har tagit det väldigt lugnt och nu när jag verkligen börjar belasta honom med mer träning, muskler och kondition samt tävlingar osv så går det inte. Jag är villig att ge honom alla chanser i hela världen för det är han verkligen värd. Men hur länge ska man hålla på? Både jag och min familj vat att han inte är någon promenadhäst eller en som bara går i hagen hela tiden. Han blir galen och han blir knappt hanterbar för att han bara sprutar av energi redan när man sätter foten i stigbygeln. 
 
Vi har gått igenom saker som inte många andra har gjort och jag vet att alla andra skriver likadant om sina hästar men vi två har ett band och det är starkt. Vi är som ett gift par som bråkar och retas hela tiden men vi älskar fortfarande varandra och jag hade aldrig valt honom om jag inte visste från första gången jag såg honom att det är min häst. I sommar har han varit min i 3 år. Vi har gjort 67 starter varav 15 nollor, 8 uteslutningar, 14 placeringar, 5 vinster. Men jag ångrar inget. Oj vad jag har lärt mig på dennna ponnyn. Jag har kämpat. Jag har lagt ner blod svett och tårar på honom och det har tagit mig till den jag är idag. All glädje och lycka som han har gett mig. Oavsett vad som händer på måndag så kommer han alltid vara min allra första egna ponnyn och ingen kommer kunna ersätta den plats som han har hos mig. 
 
 

Trött

Nu är jag helt slut och jag ska  ut och ge hästarna mat. Jag har skrivit ett inlägg om Bosse och om ni vill läsa så kan ni väl skriva en komentar så publicerar jag det! 
Här har ni ett utdrag:
 
 
"Jag har nu hållt på väldigt länge. Så länge att de flesta skulle nog redan gett upp. Men snart känner jag att jag verkligen inte orkar mer."
 
 

Wanties

Saker som jag gärna skulle vilja äga:
Allround schabrak från VeredusAllroundschabrak - Dyón Collection
Simpla, enkla schabrek men så sjuuuukt snygga och stilrena! Vad tycker ni?

Outfit

Funderar på en outfit tills lördag... Antingen ska jag ha mitt lattefärgade Schockemöhle schabrak eller mitt GG schabrak???? Vad tycker ni??
 Allround schabrak COACH med logga
Detta är dock ett dressyr men jag har såklart ett hopp
Glamour allroundschabrak från Glengordon

Gårdagens pass för Maria

Igår satt Maria upp på honom och gissa om han blev fin! Så roligt att se han från marken. Han börjar få mer och mer muskler och är starkare. Han hänger sig inte lika mycket i bettet och har en bättre form. Men han sitter fast lite i vänstersidan och det måste jag jobba på. Jag blir gärna lite ostadig i hande när han hänger sig fast och blir stel. Jag kommer heller inte riktigt ner i sadeln heller så nu blir det jobb utan stigbyglar.
 
Så på det hela gick det bra även fast det är svårt. Jag måste jobba med min sits och träna på att jobba mer med benen. Han ska liksom fram när jag vill att han ska igenom och gå korta steget. Krongligt, jag vet men jag jobbar vidare. 
 
 

Time

Finns inte tillräckligt mycket med tid längre... Men iaf så har jag Nationella i matte idag och på fredag så mycket tid har gått till det samt att jag har tränat sent. Inlägg som jag har skrivit har raderats vilket gör mig frustrerad eftersom jag inte orkar skriva om dem...

Ska berätta mer om gårdagen senare och lite om Bosse.
Annars ska jag skritta båda idag så att de får ta det lite lugnt. Inget toppenväder men mysigt ändå. Till helgen blir det tävling och vår debut i avd A!


Saknar

Kollat på gamla filmer på mig och Bosse och oj vad jag saknar det. Tanken att vi aldrig kommer att tå uppleva det igen suger. Det gör ont verkligen. Våra mål, hans kapacitet, våra envisa vinnarskallar. Om jag kunnat visa filmerna skulle jag det men ni får nöja er med ett par suddiga bilder.



Så går det när man hoppar av 3m för tidigt haha


Kommande tävlingar men Castor

Mönsterås ridklubb 10/5 2 1m klasser i avd A

Högsby 25/5 1m 1,10m

Oskarshamn 6/6 1m 1,10m

Detta är planen, vi får se hur det blir med Bosse om han blir bra eller inte.



Planer inför sommaren 2014?

Så mycket man vill göra men så lite tid och pengar.. Det vanliga problemet..
 
Men jag har några saker som jag verkligen vill och SKA göra.
- Jobba hos Maria (vet ej hur länge)
- Åka ner på läger hos Sylve och Lotta (om det finns plats) hoppas att en kompis kan hänga med också!
- Ta en tur till Göteborg för att shoppa, gå på liseberg m.m.
- Jag och min kusin har pratat om en londonresa hur länge som helst nu och det skulle vara suåper roligt eftersom jag slutar nian och hon tar studenten! 
- Tävla!!!! Ett meeting ska jag åkka på hoppas jag då det är på hemmaklubben!
- Hoppas hoppas hoppas att min vän kommer ner till mig i sommar med din polle eftersom hon bor i växjö! 
 
Lite småplaner haha. Men det kosttar en hel del pengar och jag kan inte göra allt. Läger och jobb är i alla fall klart till 99,9%. 
 
Vad ska ni göra i sommar? 
 Bästa kusinerna!

Hästarna #4

 
 
 
 
 
 
 

Myskväll

Grillade med klassen iger eller ja typ halva klassen haha. Men det var supermysigt och kallt. Sov hos en kompis och nu är jag påväg hem. Släkten kommer idag för att fira min lilla bror som fyllde 7 år igår! Innan dess ska jag hinna med att

Göra läxorna
Städa rummet (kommer ta en evighet)
Fixa stallet
Rida Bosse
Dusha



Allt detta på ca fyra timmar....

Screenshots
















Flugtäcke

Nu har jag köpt ett flugtäcke och det blev det zebramönstrade. Tycker att det är bra (dock skäms han lite i det) men man får passa sig så att man får rätt storlekk så att allt sitter som det ska! Köpte huvan också som är kalas! Dock blir det lite skitigt haha. 
 
 

Fredag

Tränade igår och det gick helt okej. Vi hoppade bana ochförsta gången var han så jäkla fin och det blev en bra runda. Sen höjde vi upp det lite och han hoppade så sjukt fint nu också. Sen sänkte vi lite för att det skulle bli lite enkelt för honom men det blev bara värre. Både han och jag var trötta och när ha blir trött så tappar han galoppen och då blir jag osäker på avståndet. Jag gav mig iväg på första och det blev pannkaka men sen blev det bra tills de två sista hindrena kom och vi kom väldigt nära första och så och vi kort in på andra också. Jag vågade inte så något framårläge så den fick jag hoppa om några gånger och tillslut blev det bra. Men när galoppen finns där och är bra så stämmer ALLT. Men när han blir seg och lång då skiter allt sig. Han ska skrittas idag och vila i helgen för att komma tillbaka och vara pigg och glad. Gräset börjar komma nu så de är lite lösa i magen..
 
Men nu ska jag börja träna mer bommar! Träna och testa avstånd och INTE i dressyrgalopp. Mats sa det att " Det går så himla bra när du rider i dressyrgalopp och det kan du redan". Så nu måste jag få den där "svåra" galoppen och träna med den. 
 

Löstagbara skor?

Har sett nu att det finns löstagbara hästskor som inte är gjort av järn vilket gör det mer stötdämpande. Man kan ta av och på skon hur man vill och då hästen inte rids så går den barfota. Vad tror ni? Hiss eller 
Diss?

RSS 2.0