Kort info

Har fått ett retsamt ner i alla klasser men förutom det så har han varit kanon fin och hoppat asbra! LA blev en toppen debut, desutom gick jag till A final som går i La! Godnatt allihopa:)

Nu bär det av mot stallet!

Ska snart åka ner och släppa ut Bosse så han får gå några timmar i hagen. Så det blir tyvärr inte så mycket uppdatering men jag kanske kan slänga in ngt kort om hur det har gått! är nästan färdigpackad med mina grejer. så nu får ni ha det bra, vi kanske ses? :D

Outfitt

Har bara gjort för dag 1&3, bilderna är lite dåliga tyvärr :)

Dagen

Kom hem typ lite innan nio? Jag har varit i stallet och putsat och grejat, packat in i tävlingsskåpet och så gick jag en promenix med Picasso så han fick sträcka lite på benen! efter det var vi och hämtade hö inför helgen så vi har lastat upp ca 20 småbalar på loftet. 
 
innan jag åkte till stallet packade jag även mina saker som ska med, dammade även av mitt rum så det ser snyggt ut de två veckor som jag är borta!måste även göra komfirmatinsläxa.... så det blir att läsa i bibeln i Tingsryd. 
See you!

Picassos ridpass

Åkte till Mats idag och hoppade, han var superfin och klockren på alla språng som låg på 1,10! han kollade inte eller tvekade ett enda dugg. På de senaste månaderna har dethänt mycket kan jag lova! känns som en superbra genrep inför börjes!
 
Mats gav några tips: Att jag ska få igång galoppen och tagga igång honom inan jag ska in på banan. han ska ha tryck i bakbenen och jag ska inte låta honom såsa utan han ska vara framåt frånbörjan. sedan sa han också att jag ska tänka att Mats ska vara i huvudet och påminna mig hela tiden! Han tyckte absolut att jag var redo för att debutera LA :D mer taggad än någonsin!!! finfina ponny.
 

Känslor för saker man aldrig gjort förut?

jag känner redan att nervositeten börjar komma inför Börjes och att jag börjar tänka väldigt mkt på det. Jag är supertaggad till 100% men samtidigt är det lite läskigt. när man väl tycker det är läskigt så börjar man tänka saker som man INTE ska tänka på saker som bara ställer till för en själv. Sådana händelser har jag varit med om såå mycket! Man försöker att få bort alla negativa tankar men ibland går det helt enkelt inte! hjärnan kan lura en mer än vad man tror. När jag ser andra rida höga klasser så tänker jag att "är dem nervösa? Var dem nervösa första gången de debuterade?) Vissa är helt lugna och tänker inte äns på att de kan vara nervösa men vissa vill bara packa ihop sina saker och dra därifrån. Jag däremot är någonstans mitt emellan, vissa stunder säger jag tyst för mig själv " Kom igen nu jag är supertaggad och det här kommer gå skit bra även om det går skit!" men vissa stunder låter det såhär: " Är jag redo? hur kommer det gå? klarar jag verkligen av allting?" men den tanken tänker jag slänga i soptunnan för den får tyvärr inte åka med! Tänk på det ni också. När man går upp en klass så höger man allting, pressen höjden konkuransen (stavning?) banan ändras och blir mer tekniska, allting blir nytt. Man blir också mkt nervös, vissa kanske inte blir det men jag blir det! Men jag tror verkligen på mig och Picasso det är ju inte höjden som är problemet!

Kolla min underbara kusins blogg!

http://hildasvensson.devote.se/

Picassos ridpass

Jag red dressyr i ridhuset och allt gick bra tills han började fjanta sig i högervarvet han stressade upp sig själv och vad jag än gjorde så blev det bara värre. jag försökte lugna honom genom att göra övergångar och gå inpå lite mindre volter men han bara trippade och släppte bettet. han gick jättebra i vänster men jag får jobba mer med högersidan. Nästa vecka ska jag rida ganska mkt för Bella så då blir det lite tuffare! Imon ska jag till Mats och hoppa, en liten repetition inför Börjes cup! Kram<3

Picassos ridpass

idag red jag ut med Emmy i ca 50 min och galopperade tre långa galoppstreckor. han var lite fånig idag han tyckte mkt var läskigt men aja hn har ju vilat i två dagar, men gud vad jag har saknat honom kändes som en evighet! fina killen som blev superglad av att se mig också! efter ridpasset så borstade jag honom och skötte om honom samt putsade jag sadel benskydd plus ett utav tränsen! kände att det var nödvändigt. Kram<3

Fina vi är!


MUMS!

Vår fina tårta!

Internet

Hatar bokstavligt talat internet här det suger vilket gör att jag inte kan blogga riktigt som jag ska men iaf så går Bosse ute över nätterna nu över helgen men vi får se hur jag gör med det i veckan!

Sitter och chilenare i förtäljer med Tova!!! Love it. Ska snart kolla på film som vi köpte idag vid namn Abeuction med Taylor Lautner<3
Kramps på er! :)

Tyvärr ingen bild:((

Bosses ridpass

Skrittade ut och red mark arbete på ridbanan satte upp tre småhinder och red först lite dressyr och mot slutet började jag jobba med småhinderna han tyckte det var superkul men ändå var han lugn och fin ska börja göra mer övningar med bommar och småhinder! snart bär det av till Öland för att fira midsommar på Böda Sand! Kusinerna kommer upp och vi ska ha det as gutt!!! See you later!

Ny skodd ponny

Picasso har fått nya dyra skor idag man ser verkligenskillnad eller hur!

Bosses ridpass- onsdag

Red ut en sväng och galoperade av honom och sedan red jag på ridbanan i ca 15 min red igenom honom såtillslut fick jag loss honom i sidorna. Btw så köpte jag en flughuva på hööks i tisdags plus ett flugpannband men jag har bara bild på huvan!

Spöket Julia

Idag ska jag ner till ljungnäs och spöka för barnen som går på ridläger kl 23 på kvällen! innan dess ska jag rida och grilla med US :) ikväll ska de bli rädda, hehe! 
 
När vi åkte ftill öland svängde vi förbi hööks och färjestaden shopade lite grejer som kommer upp imon! :) hörs senare!!!

Underbara vänner!

Cornelia och Wilma <3

Hur bett gör inverkan??

jag är verkligen inget proffs på bett men jag ska berätta lite hur bosse har reagerat på det olika bett jag har haft!

I dressyren och uteritten så har jag haft tredelat och han har alltid funkat bra på det bettet även om han har varit stark någon gång ibland så gillar jag det bettet på honom. jag rider fortfarande på det bettet i dressyren!

hoppningen hade jag ett tvådelad och det var ett jäkelskap på den mesta delen. han tog tag i bettet och drog som jag vet inte vad men det kändes lite som om han inte kände att jag satt på. han tyckte det var så kul att hoppa så att han glömde bort mig! så jag och Mats tyckte båda att vi inte kunde ha det så så vi provade ett rakt stålbett (om det nu heter så??) och det hatade han rent ut sagt. han bet sig i läppen m.m. sen sa Natta att vi kunde prova ett rakt gummibett och vi provade det och det funkede verkligen toppen! nu hoppar han jätte bra och lyssnar och springer inte iväg!

jag tycker bett gör väldig skillnad och har stor betydelse för ridningen om hästen är stark så kanske man ska prova ett annat bett. Jag har haft bettet i några månader och jag märker verkligen skillnad!
vissa tycker att man ska kunna rida med ett vanligt bett, men om hästen inte trivs med ett vanligt bett så tycker jag att om hästen tex är strak så tycker jag att man ska kunna stanna hästen utan att det blir dragkamp.

lite hur min ponny har reagerat på tre olika bett och Mats säger att han ser skillnad! Vem vet jag kanske inte hade kunnat starta LA så tidigt om jag inte hade haft det bettet!
Kramar till er!<3

Ledsen tjej.

Är lite nere just nu eftersom jag trodde vi skulle upp till husvagnen ikväll men nepp inte det vi åker upp imorgon men jag hade hellre velat åka upp idag;( för vi kommer inte komma upp förens halv elva imon... besviken är jag men det är inget att göra åt saken! alltid när jag vill och äntligen kan så kan inte mina päron, jobbig situation.

hörs imon pussssss<3

Snuffen!!!!<333

glad ponny som rullar sig i hagen!

Planer inför midsommar?

Jag drar upp till Böda och firar midsommar med mina fin fina kusiner! åker upp dit på torsdag och stannar till söndag! jag står för tårtbakningen och jordgubbar ska det bli!!! kanske åker upp idag också för att träffa underbara Vilma och Cornelia som åker hem på torsdag när jag kommer upp... Surt... 

på torsdag ska bosse skos så vi kan ju inte åka upp så tidigt. Kramar!
vad ska ni göra på midsommar?? :D

Skolavslutningsklänningen!

eftersom alla omständigheter så får ni se min klänning nu i stället!
Köpt på Veromoda!

Bästa klassen!

asgrym kväll med BÄSTA klassen!<3

Bosses ridpass

Idag red jag dresyr på stora ridbanan! fanns ingen annan plats eftersom det var massa ridläger! det gick väl inte som jag hade tänkt mig... för det första så stog det massa hinder och såklart fick han för sig att det fanns spöken överallt och hade därför en anlidning att stressa upp sig.
- okej tänkte jag då och tog det lugnt och gjorde massa övergångar oh red där det var så lite läskiga saker som möjligt för att hitta en takt och få loss honom. det gick bra med den grejen men så går ju alla lektions ponnier i hagen bredvid så alla småbarn skulle ju hämta dem och då blev bosse helt off och ofokuserad... då började jag bli lite smått iriterad för han skulle ju såklart vara livrädd för en vatten matta som låg bredvid ett hinder.

när alla sedan hade gått jag kämpat i typ en halvttimma för att allt skulle bli bra så skulle jag till sist gå över vattenmattan och visa att den inte är farlig. i börjn så ville han inte alls gå över den men det är ju bara dummheter så jag tryckte verkligen i med skänkeln en gång och då hoppade han över. sen gick jag över den några gång åt båda hållet och tillslut gick han på den! då blev jag nöjd och gav han långa tyglar och skrittade av.
Jag tror det blev lite för mkt för honom att titta och tänka på men jag tror det är bra för honom att öva på att vara koncentrerad på dem signaler jag ger honom utan att tänka på vad som händer tio meter ifrån.

Ja, vad ska man säga?

Bilden får tala!

Baricha


Äntligen!!!

Yeees äntligen fixat bilder på datan iaf! laddade ner Icloud så har jag alltid mina bilder som jag tar med mobilen på datan :D happy face!

Bosses ridpass

Kan fortfarande inte logga in på mobilen men på datorn går det men tyvärr har jag inga nya bilder eftersom det krånglar med överföringen...

iaf så skrittade jag bosse idag ca 20 min. igår hoppade vi lite på tärängbanan och shit vilken pigg ponny! han drog som in i ... han tyckte väl att det var för länge sedan vi var där ute. 
idag har jag hjälpt till på ett event på udden, Beijers (en bygg firma) kom och red och hoppade en liten bana! roligt var det och pappa kände såklart en från Beijers som kom så pappa hade inget annat val än att hoppa upp på hästen! haha hade aldrig trott det men men där ser man! man kan väl inte lita på de ord som han säger? 
ska greja lite till med överföringen mm så får vi se om det löser sig...

...

sry för sjukt dålig upptaterning men jag har haft skit jobbigt med inloggningen jag kunde liksom inte logga in?men nu kan jag det på datan iaf men inte på mobilen och såklart krånglar det med överföring av alla bilder som finns på moblilen! blir galen ibland men jag ska försöka fixa det nu så får vi se om det löser sig!

Härligt Sverige

Gutt att Sverige vann mot Finland 3-0!!! Lyckad dag verkligen med en härlig klass! Nu läääängtar man inför skolavslutningen imorgon ska även lägga ut min klänning mm men får se om det blir ikväll eller imon så håll utkik! Kramis:)


Malkas

Är på Max nu och har precis avslutat ett pass på malkas. Först körde vi ett indopass 45 min och sedan gymcirkel! Snacka om att man är trött nu, är ashungrig nu men ska snart äta! Det bästa med malkas var masagestolen!!!


Gårdagens ridpass

Han var super fin på framhoppningen och när vi hoppade banan var han också underbar men när vi skulle hoppa andra gången blev han lite trött så han fick verkligen ta i särskilt i trekombinationen! Han kollade inte på ngt hinder alls heller! Fina killen, idag ska vi grilla med klassen för att sedan åka till malkas för ett träningspass ( dock kan jag tyvärr inte vara med på det för att jag är förkyld :(( ) men efter malkas åker vi till guldfågeln arena och kollar på U21 matchen!

Bosse får vila idag så ska jag rida rida ut med mamma imorgon då jag ska rida en Anna privathäst vid namn Baritcha
Som är 5 år tror jag? Iaf ska försöka ta lite bilder:)


Zelda

Tog lite kort på vovven


Bosses ridpass

Mamma red Bosse idag först lite på banan och sen red hon ut med Natta. Ganska skönt att inte rida idag när ryggen är som värst när man gett järnet för att vinna med klassen idag!
Vi körde först dragkamp och vann sen efter lunch spelade vi brännboll och vann! Grym klass eller vad säger ni!

Ska snart lägga mig i sängen och vila upp mig inför morgondagen då vi ska gå på ett museum och vandra till stenö, sen efter det ska jag klippa mig och sen åker jag och Picasso till Mats för lite träning! :) kram!

Ler så fort jag ser bilden


Tro mig eller ej!

Jag sitter faktiskt och kollar på fotboll, haha Sverige mot Ukraina just nu står det noll noll men vi får se vilka som vinner! Pappa säger att Ukraina är bra men man sviker väl inte Sverige! Ska faktiskt se live match på onsdag med bästa klassen! Så då blir det sov morgon på köpet!

Vilka tror ni vinner???


Är så j*vla sur just nu.

Blir så sur så arg och irriterad på folk som pratar skit bakom ens rygg utan att ens träffat personen? Fattar ni inte hur sjukt det låter??? Sitter och är förbannat sur nu i skolan inte kul! Om man tänker efter själv så skulle man inte vilja höra det heller...

Var bara tvungen att skriva det...


Picassos ridpass

Red honom på fältet och galopperade lääänge i båda varven så att han blev lite svettig ska jobba upp hans kondition nu! Det blev lite extra jobbigt när det var högt gräs också haha söta ponnyn! Idag har jag bara tänkt skritta och trava lite lugnt för imon blir det Mats träning för att trimma honom till Börjes! Är as taggad och bara lääääängtar!!!! Kramis till er!


Kläder!

Här kommer det jag köpte på stan igår!

Shorts- H&M 99kr
Shorts- Bik Bok 199kr
Linne- Bik Bok 129kr
Mobil skal 30kr och skydd över skärmen 70kr från Kjell och company.


Är hon grym eller grym?

Ett stort grattis till dig Maja som verkligen förtjänar det!

Maja vann idag med sin storhäst Hera Å i 1m Hera har vilat länga och första tävlingen på länge vinner de! Stort grattis Maja! :D


Storhäst?

Har alltid funderat på vilken storhäst jag skulle vilja ha när jag blir äldre? Jag har alltid kollat och beundrat många stormästare men det är en som jag har fastnat för. Om jag ska ha en häst så skulle jag vilja ha Chair Lady eller en liknande. Ända sen jag såg henne så har jag alltid viljat ha henne jag lekte i min trädgård att jag hade henne låtsades att jag hoppade höga hinder och har alltid sagt jag vill ha en häst som Kakan. Alltid sagt och alltid velat. Chair Lady ägs av Nathalie Mandorf och har gått 1,35 de skulle ha debuterat 1,40 men så fick hon en syssla i kotan men nu är hon frisk fast hon ska betäckas. Kakan har stor kapacitet och är super duktig plus att Natta rider henne sjukt bra! Har alltid sett upp till dem och kommer fortfarande göra!


Goa tjejor på stan!


Fredagen

Red tre hästar igår... Först en stor ridskolehäst och sen skrittade jag ut bosse en liten vända sen hoppade jag en lektionsponny haha var ganska trött efter det. Iaf så var det ju sista riktiga skoldagen också!!!


Tårtkalas med klassen!

Fint kalas kalas ju:) haha


Hoppträning för Mats

Hoppat för Mats idag och igen får jag säga att det gick toppen! Som en klocka hoppade vi 1,10 bana utan problem. Känner mig mer än redo inför Börjes. Han blev stundtals stark men annars kan jag inte klaga och Mats sa bara positiva saker!!! Glad tjej. Har även shoppat skolavslutnings klänning idag kommer upp senare.

Nu sitter jag och gottar mig i soffan med smothie ( stavning?) med äpple och kiwi
Kram på er!


Vinst och en andraplats !!!

Vi vann LA: 1 i omg tre med laget och så blev det dessutom en andra plats totalt i serien! Inte så dumt att vinna debuten i LA:1 haha! Fick iaf ett schabrak rosset och plakett plus ett länd täcke från Smålands ridsportsförbund:) glad tjej som ska sova nu godnatt!


Resultat för dagen

Nu är jag klar för dagen LB n gick sådär han var lite spänd men jag var ändå mer på jobbet idag gick 56% och i LA n så gick det så mkt bättre! Han var stadigare men förvända galoppen gick supet och jag gjorde verkligen över mina förväntningar likasom första LA debuten! Fick 53% så nu väntar vi på prisutdelningen både inviduellt och i lag inte för att jag blir placerad inviduellt men men kram!


Mot Växjö

Sitter i bilen nu. Startar typ halv tolv första klassen! Hörs sen:)


Mkt att göra!

Haft väldigt mkt att göra inför imon känns som om jag varit i stallet hela dan... Iaf så blev det dressyrlektion och han var skit stel och stressad och spänd i början tänkte jag liksom hur ska det här gå??? Han bara stretade emot vad jag än gjorde men sedan efter typ en kvart så lossnade det helt! Han blev jättefin i formen loss i sidorna och var enkel att jobba med men jag fick jobba för det! Men visst är det kul när det get resultat! Tagga inför imorgon nu då;) godnatt!


Hjälp mig!

Tittat på nya videokameror så jag kan ladda över filmer mm från tävlingar, träningar osv kollat lite Canon men det finns säkert andra bra kameror vet ni några bra?? :)

Bosse fick vila idag vilket han är värd men som sagt pigg är han i vilket fall haha! Puss


Checka hennes mumsiga blogg!

Nattas bakblogg med super smariga saker! Hon skriver recepten så man kan baka det själv också. Hon är en riktig liten baktant haha! Man kan iaf njuta av det fina bilderna:)

http://sockertoppan.blogspot.se/


Bossebus ridpass

Red ut barbacka i ca en halvtimme. Tog även lite galopp på slutet för att han hade en sån jäkla energi han skulle absolut inte stå still och när vi skrittade så skulle han trava mm haha. Ska snart gå och lägga mig mer uppdatering imorgon, måndag värsta dag i veckan helt klart!

Klassen ska ha tårkalas på fredag och ska baka några småkakor lägger ut receptet på bloggen sen. Tänkte baka sylt grottor med vit chokladtryffel? Eller raspberry med vit choklad frossting, men Lemon curd muffins låter också gott! Vad skulle ni bakat om ni fick välja? GE MIG FÖRSLAG!!!
Kram!


Resultat

I LC var han stark oc lite spänd men hoppade bra dock kastade jag mig lite för mkt så vi fick ett ner i grunden. I LB tänkte jag verkligen på min sits och rätade upp mig. Blev nolla med och han var inte i en enda bom stilpoängen 46 så kom jag på delad 4 :de med två andra:) fin fina ponny!


Mats träningen!

den gick bra när han hade gett upp i slutet så var han superfin! så vi ska ta och åka dit lite fler gånger! idag blir det nybro en LC och LB på onsdag är det dressyrtävling och sen får bosse vila upp sig inför Börjes där han måste vara fulladdad inför La debuten, kram!
image description

bilder från hästens dag!

image descriptionimage description
Evelina granström på Comet som hoppade 1,60m!!!image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

Några saker ni kanske inte visste!

1. Bosse skakar på huvudet istället för att bocka
2. han har inget tålamod överhuvud taget.
3. han älskar uppmärksammhet.
4. hoppar mkt bättre när det lir högre.
5.han bjuder sjukt mkt på hinder.
6. han dricker hellre ur vattenkopp än ur hink.
7. det första han gör är att rulla sig när han kommer ut ihagen!
8. han är ganska bakskygg och rädd för häftiga rörelser.
9. hanblir galen när han hardushat, haha!
10. han får lätt skav.
lite saker om bosse!

Ingen ork

Hej alla bloggläsare!
Jag har haft fullt upp med allt känns det som men jag ska försöka bättra mig med bloggandet. ibland har man ingen ork känns det som fasst man har jättemkt tid men man orkar inte sätta sig ner vid datan för att skriva? jag är säker på att många av er har kännt såhär också. jag blir sånhär också när man känner att man inte har ngt att skriva om. man vill ju skriva om saker ni läsare tycker är intresant. sen kan man undra Vad ni igentligen tycker är intrssant?? när man kollar på andra bloggar får de till allt så bra, men jag vet inte hur jag ska göra för att komma på bra inlägg som man kan skriva mkt om? men jag har lite på G här nu så vi får se. Kramis!

RSS 2.0