Lång dag

Gick upp vid 4 i morse och vi åkte hlav 6. Vi var väl framme vid halv 8 och då var det bara att gå banan och hitta uppstallningen. Eftersom det var 80 starter i 1m och 128 i 1,10m så valde vi atr ta en dagsuppstallning och det var värt det. 
 
Så i 1m var han väldigt stark och jobbig på framhoppningen men hoppade dock väldigt fint. Men jag måste verkligen få igång bakbenen så att galoppen blir bättre. Iaf så blev vi dubbelnolla och det var väl två hinder jag kom väldigt tajt inpå och tappade galoppen lite men helt okej runda. tror jag kom på nr 23:e plats av alla startande! 
 
I 1,10m så hoppade han kanon på framhoppningen och lyssnade på minsta lilla och man kände tydligt att han hade varit igång innan. Jag fick bra galopp och jag fick en riktigt bra känsla. Dock var det två räcken som stod på ett taskigt ställe. Man skulle nästan rida rakt upp och vi kom nära på båda två och han petade ett av dem. Jag skulle ha rätat upp mig lite mer och han skulle lyssnat lite bättre då han inte tog mina förhållningar innan hindret men aja jag är supernöjd med tanke på alla starter och den långa väntan emellan m.m. Jag var helt slut när jag satt upp inför andra klassen så med tanke på omständigheterna så blev det en lyckad dag! 
 
En bra tävling och trevliga funktionärer och bra organiserat! 
 

Livet går upp och ner

Ja som sagt har jag varit uppe och jobbat hos Maria i två veckor (förutom när jag åkte hem till hoppkursen) Och det har varit mycket lärorika dagar. Jag har slitit som ett djur och set har varit lite stressigt kan man säga men det är jäkligt kul!
 
Jag har sett och lärt mig otroligt mycket. Från att lära en häst att gå i form till att lära en häst till att piaffa och göra galoppiruetter! Jag har behandlat hästar med IR ljus och lärt mig hur skrittmaskiner och gåband fungerar. Jag har ridit lite mest på Castor som fick en hårt träningsvecka med fokus på småhinder och styrka. Han har fått gå i skrittmaskinen också och det var ingen big deal. Vi bytte bett på honom och sen dess har han gått jättebra i hoppningen och mycket enklare i handen. Vi provade ett baucher bett och antingen funkar det eller så funkar det inte alls. 
 
Jag åkte sedan hem och hade en tre-dagars hoppkurs för Mats. Första dagen var det bara bommar och eftersom jag och Castor är mästare på bommar så gick det toppen! (Tack vare Maria). Andra dagen så var det lite mer gymnastik och serier. Han hoppade jättebra och vi kom nästan perfekt på alla hinder. Han lyssnade och jag var supernöjd. Det ända var att jag ska räta upp mig mer när jag kommer lite nära för att ge honom mer plats eftersom jag lätt kastar mig fram och kollar ner i backen utan att tänka på det. 
Tredje dagen var det banhoppning och ärligt talat så ville jag visa vad jag hade lärt mig och sätta en klockren bana. Jag tänkte på mitt överliv och hoppade en 1,20 bana med visa språng på 1,30 lätt som en plätt. Det var en väg till en oxer där jag tappade honom och han dog lite och vi kom tajt inpå men vi kom igen och hoppade som om ingenting hade hänt Det kändes jäkligt bra. Äntligen kunde jag känna mig trygg och säker på vad jag gjorde. Det märks också att all träning jag har lagt ner på hans galopp har gett resultat!!!
 
Så jag anmälde mig till Tingsryds V-plast meeting fast bara på lördag två klasser med sjukt många starter. Jag ser verkligen fram emot denna tävlingen men igår gjorde jag något klantigt och spillde te vattnet på mitt lår... Det gör farbannad ont och hela dan gick åt till att badda med kallt vatten sängliggandes. Vi åkte in till distriktsläkaren och hon sa bara att kyla hela tiden och smörja in med hydrokortizonsalva. Så nu har jag en stor blåsa ungefär som en knytnäve strax nedanför underbyxorna. Jättekul... Det var inget tal om att hoppträna igår eftersom ridbyxorna skaver och att jag var tvungen att kyla ner det konstant. Men jag fick med ett "plåster" som jag ska sätta på på lördag och hoppas verkligen att jag kan tävla. Det känns mycket bättre idag men jag vet ej hur det känns med ridbyxor på... Om jag ska tävla imorgon så måste han ridas idag. Så jagg får väl se hur ont det gör men jag ska ha ett jäkla annamma och rida imorgon. Jag bara ska. Det var tillräckligt surt att jag inte kunde träna igår. 
 
Så ja, är det inte hästen så är det ryttaren... 
 
 

RSS 2.0