Stan med kusinen

Väntar på kusinen nu och vi går väl på stan en sväng! Ska kolla efter lite byxor eftersom jag börjar slita ut mina nu hehe. Kollat på hoppningen imorse, riktigt roligt med svensk seger!
Bloggar mer senare och när jag kommer hem får ni se mina inköp? Vad tror ni???


Trött

Nu är det sovdags för min del! Måste orka med imorgon!
Planen är att gå till showen och kolla lite och sen träffa min fina kusin en stund! Sen tillbaka till mässan för att göra de sista inköpen och sen fika en sväng med en annan kompis runt lunch! Efter det är det showen som gäller innan bussen åker hem kl halv nio!

Kommer blogga så mkt jag hinner! Godnatt!


I GBG

Sitter och har det skönt på läktaren nu! Köpt lite saker, kan ni gissa?

Har det roligt men är dock lite trött i hela kroppen. Människor är det överallt också! Har lite mer jag ska inhandla innan jag åker hem imorgon!


Nu är det nära

Wow det som jag längtat efter så länge kommer att hända inom 24 h? Det ska bli jäkligt roligt att träffa alla och bara slappna av, njuta av Göteborg!
Så nu ska jag hoppa Baricha och sen ska jag rida mina busfrön och sen packa! Har ingen aning om bad jag ska packa?!? haha kom ju precis hem..


3. Det här behöver jag träna på

Jag behöver träna på att inte göra för mycket. Jag krånglar gärna till det och vill ha för mycket kontroll. Så att inte krångla för mycket. Sen vill jag även bli bättre på att ge eftergift i sprången. Innan satt min balans i tyglarna och det hänger lite kvar över språnget. Så jag vill ge mer eftergift utan att kasta mig. Ibland gör jag det ibland mindre. Så det är två saker jag måste bli bättre på. 
 
 
 
 

När och varför jag började rida?

Jag började rida år 2008 på ridskolan och det började med att jag var på öppet hus på himlabacken och man fick rida borsta och pyssla med hästen man tog hand om. Jag fastnade för det direkt och bestämde mig helt enkelt för att börja rida. Jag var 10 åt gammal och har ridit i snart 6 år. 
Rulle, en ridskolehäst som jag tävlade på lokal nivå! 

Önskeoutfitt

Har knåpat ihåp en outfitt som jag skulle vilja ha! Färgerna på bilderna är inte rättvisa med verkligheten så ni får ta det med en nypa salt! Sen kan man förståss variera schabreket och panbandet. hittade ingen bra bild på kavajen heller...
 

Gårdagen plus idag

Igår så lekte jag med Bosse på åkern. Jag satte på en longerlina och gick först en sväng och sen longerade jag lite och fick han att byta varv själv och det övade jag mycket på att han ska lyssna och ha fokus på mig och mitt kroppsspråk. Så jag sprang och stannade, sprang åt sidan osv. Han tyckte det var jätteroligt att få springa lite!

Castor red jag i ridhuset och det var lite jobbigt att få igång bakbenen och ha ett bra tempo. Han hängde sig gärna i handen vilket han inte får göra så det blev mkt tempoväxlingar mm. Tycker han verkar lite trött så jag tror de börjar fälla nu. Ska köpa lite B vitamin och hoppas att det hjälper.

Dagens hoppträning gick bra. Kom lite fel på några hinder men anars flöt det på. Han blev även idag lite hängande i handen. Men han skötte sig så jag är nöjd!


1. En bild på favorithästen

Oj har ju två så ni får på båda!






Lista

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 5 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. 5 saker du inte visste om min häst
21. Någon jag vill träffa
22. Bästa youtubehästklipp
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mina dåliga/bra sidor
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning


Det är måndag och jag mår bra

Det är ljust ute och egentligen skulle jag vilja rida ut i detta härliga vädret men vet inte riktigt om jag vågar haha. Bosse ska iaf skrittas ut och Castor ska ner till ridhuset. Mamma åkte till hovslagren som satta på skpn igen! Han var lite varm men jag tror inte det är så farligt. Jag ska bara rida lite lugnt men jag vill endå få av lite energi. Sen är det lite läxor också.

Så ser min måndag ut! Updaterar mer senare!


On my way home

Har åkt i 5 timmar nu och är nog hemma runt fem sex någon gång. Inläggen ska bli bättre bär jag får internett på min kära dator. Veckan som kommer är fullproppad och veckan efter debuterar jag med Castor. Full rulle!

Har ont i sittbenen eftersom man inte riktigt är van att sitta i bil såhär länge.. Särskillt inte jag haha.


Människa som inspererar mig

Jag vill ägna detta inlägg till en person som inpererar och en person som jag ser upp till. Han är stak står för det hon säger, har bra åsikter osv.

Men hon är så oerhört stark. En riktig kämpe och hon har gått igenom mycket med sin ponny. Kämpat för att det skulle gå frammåt. Hennes ponny är så sjukt fin med så mycket kapacitet och riktigt snygg. Jag blev så ledsen när jag fick höra att hemmes ponny aldrig skulle kunna tävla igen. För jag vet hur mycket hon har tränat och lagt ner timme efter timme men så gick allt åt skogen.

Jag har följt henne ända sedan hon köpte hennes ponny och vi känner varandra lite gran men det spelar ingen roll om jag känt henne i flera år eller någon månad för hon har inspererat mig till att vara stark och kämpa.

Jag pratar om ingen mindre än Carro.
http://carolinebagfeldt.se/







Ridsugen

Är jättesugen på att rida nu! om ca ett dygn är jag hemma!

Allt löste sig men C iaf. Vi åker till hovslagaren på måndag och kör lite hoppträning på tisdag innan jag drar till gbg. Hoppas hoppas han inte blir öm om foten när han har gått utan sko men han har inte blivit riden och hagen är ganksa mjuk och lerig så jag tror inte det är något problem men han är van vid att gå med skor trots allt.. Aja får ta itu med allting imon! Det sjuka är att det snart bär av till gbg!?! Ska bli otroligt kul!!!

Imorgon

Sista dan idag och imorgon åker vi hem. Det har gått fort och tiden går iväg men imprgon får jag äntligen träffa mina älsklingar som står där hemma! Fick reda på att Castor har tappat en framsko igår och eftersom vi inte är hemma så blir det förmodligen ingen ny sko förrens på tis. Det var sånthär som inte skulle hända.. Jag tror jag får sätta på han boots på frambenen i hagen för att minska risken att han slår av dem. Han trots allt nästan nyskodd.. Så jag kan inte rida honom förens på tisdag iaf och torsdag åker jag till gbg så jag hoppas mamma kan sitta upp en sväng på honom så att han får röra sig iaf eftersom det inte blivit mycket ridning denna veckan. Så är det tävling om två veckor... Men det ska säkert gå bra! Tänk positivt var det ja.


Castor

Tänkte att ni kanske inte vet så mycket om Castor så här kommer lite fakta.

Castor är 6 år gammal och har gått 1,25 med vinster upp till 1,20 han har gått falsterbo breeders och har även fått hoppdiplom.
Han genomsnäll i hantering så som sko lasta klippa mm och är en riktig gosehäst och älskar att bli klappad och få massa pussar. Han är välriden i ridningen och väl utbildad. Han är snäll i ridningen om man bortser från när man rider på fält. Han gillar att hoppa men han en liten lat sida också och man får inget gratis.
Han är en ädel modell och hans pappa är cardento och han är ca 1,65 m hög. Jag blev ägare till honom i mitten av december och hämtade hem honom i slutet av förra året! Hittar mer och mer knappar på honom och detta är en häst som jag kommer utvecklas på och hoppas på ett bra tävlingår!


Skitväder..

Inget bra väder idag vilket innebar att det inte blev så mycket skidor. Har suttit och vilat i stugan hela dan men nu ska jag gå en sväng så ha en bra torsdag med er.


Svårt att blogga

Det är svårt att blogga om sitt liv när man lämmnat det hemma. Allt som jag håller på men och alla mina vanor har förendrats för en vecka och det blir jäkligt svårt att skriva inlägg när man inte har något att skriva om? Men iaf så ska jag snart ut och bowla hur det nu ska gå.. kommer stt riva hela hallen haha. Jag är urusel på bowling men det ska bli roligt!

Jag önskar även alla mina vänner som ska till Baltic cup att det går superbra! Det vet jag att det kommer göra också! Lycks till!


Pulkaåk

Har åkt pulka och man får upp en riktigt bra fart där i backarna! Men dock blir man helt slut haha! Har även fått en uppdatering av Fia som har hand om hästarna och hon sa att de sköter sig vilket är bra. De får lite extra energi när de inte rids så mycket så jag hoppas att de är snälla veckan ut!

Nu ska jag mysa framför tvn och äta lite gott sen är det sängen!!!! Har börjat planera lite inköp till gbg nästa vecka!


Mer bilder!








Uppleva vintern på riktigt

Wow det är helt underbart vacker här och så härligt. Frisk luft flera meter vit fin snö och solsken! Kan det bli bättre! Hörde att de där hemma har det rätt så skönt också med plusgrader men inte mycket slår detta!




Äntligen

Är framme i stugan nu och är haövdöd i soffan. 9 timmar i bil med en 6 åring som frågar hur långt det är kvar varje kvart är inte det roligast men nu är jag här och nu känner jag äntligen att jag kan slappna av. Har lånat böcker som jag kommer läsa en hel del och träffa en efterlängtad vän. Sen att bara åka skidor kommer bli helt underbart! Så mysigt! Kommer gå till våffelstugan och på after ski och mycket mer!

Men man blir lite tävlingssugen när man ser alla som har tävlat idag! Särdkillt när det gått så bra!


Släpp det

Jag känner att jag inte kan släppa hästarna. Jag vet att det kommer få det bra och sådär men just det att jag inte är där gör mig orolig. Jag vill kunna släppa det, jag behöver släppa det för min egna skull. Kunna slappna av.
Castor har fått sår i mungiporna som jack kan man säga och jag vet inte vart det kommer ifrån? Antingen har han ätit något vasst eller så är det bettet? Men bettet är inte för litet och om det skulle vara bettet så skulle det vara mer skav tycker jag. nu är det liksom jack? Eller så har han varit torr och så har det spruckigt när jag ridit med bett? Iaf så smörjde jag in med idomin. Jag hoppas att det läker tills jag kommer hem. Jag är inte sugen på att rida på hack just nu. Man jag ska köpa bettplattor så att det iaf inte skaver vid ringarna. Han ska inte ridas så mycket och mest skrtitta så jag hoppas att det torkar till och läker. 
 
Jag måste släppa det. Sluta tänka på det och bara ha roligt och komma tillbaka med ny energi för att ta mig igenom alla problem och jobbiga saker. Får väl se om jag lyckas. Är inte min starka sida precis. 
 

Freedom

Äntligen sportlov! Har längtat hela veckan och nu kan jag äntligen slappna av! Ska bli helt underbart och jag kommer att släppa allt! Länge sedan man gjorde det! 
 

Bosse dagens ridpass

Åkte net till ridhuset imorse och red igenom Bosse. Han var jättefin i skritten och traven men han blev jätte sur i galoppen. Vet inte riktigt vad det var men jag tror att han har träningsverk sen igår då vi galoperade ganska mycket. Han är fortfarande väldigt svag i bakbenen så han orkar inte galopera fram i galopsprången vilket gör att det blir väldigt struttigt. Men det blev bättre mot slutet. Jag red mest tempoväxlingar och han kortade sig riktigt bra och det gör att längningarna blir bra ocskså. Men jag måste stärka upp honom mer. 
 

Lycklig, halvsjuk Julia

Usch vaknade upp med hals ont och matt vilket är sådär lagom kul när vi snart ska åka. Ska försöka vila såfort jag blir klar med uppsatsen som ska in ikv. Men det som gjorde min fredag är att kavajen har kommit och den passar!!!!!!! Lycklig! Den var på halva priset så jag passade på! Tur får man ha ibland.
 
Jag skulle egentligen ha ridit tre hästar idag men det blev bara två, haha. Baricha hade tappat en sko så det blev ingen ridning och mamma följde med ut på Bosse en sväng i skogen! Han tyckte det var så kul. Han sprutade av glädje när han fick galopera och springa av sig! Man blir själv så lycklig om han är det. Castor skötte sig jättebra och var jättetrevlig att rida! Så vill jag ha honom när jag rider ut! 
 
 

Alla hjärtan dag

Glad alla hjärtans dag till alla er där ute! Jag är som många andra forever alone men det gör absolut ingenting! Idag har jag tre hästar att fixa plus en uppsats som ska in. Ska ner och hoppa Baricha en sväng och sen har jag mina hästar som ska gå lite lugnt! Sen får vi se om jag hinner packa lite också! Hoppas ni får en bra fredag! 
 

Klickat hem!

Hittade animo likn kavajen på rea på Charlies så jag passade på! Dock har jag inte provat den men jag hoppas innerligt att den passar!!!!!! Så slipper jag lägga skjortan på en annan...
 
 

Tävlingsplaner

Har planerat in fem tävlingar nu sammanlagt för Bosse och Castor.
 
9/3 - Tingsryd 1m 1,10m, Debut på Castor
 
22/3 - Udden 1m 1,10m på Castor
 
23/7 - Växjö Dressyr LB.1 på Bosse (lagtävling)
 
Sen är det två till dressyrtävlingar som jag inte riktigt vet datumen på än. Men så här ser det ut och jag har inte kommit längre! Har ingen koll på hästävlingar haha! 
 

Dagens träning

Hoppträning stod på schemat idag! Idag var han väldigt lydig, nästan för lydig. Jag tyckte också att han var lite trött men jag tror att det är pälsfällning på G. Iaf så var det en lydnadsbana och hindrena låg på 1m 1,10m så det var ändå inte jättelågt. Han var jättefin men jag gjorde en miss och han gjorde en. Jag försökte trycka iväg honom vilket jag inte skulle ha gjort så det blev pannkaka eftersom han gick i form så var han inte med på det. Så jag måste tänka på det att huvudet måste upp. Sen var det en murmatta som han fick för sig var jätteläskig så han stannade en gång. Det var en häst innan som stannade så jag vet inte om han kollade på han eftersom han inte brukar vara tittig, men annars gick det super och Mats tycker att vi passar jättebra plus att sista rundat satt som en klocka! 
 
Känns osm om jag börjar få lite flyt nu i hoppningen och jag börjar hitta lite knappar! 
 

Bosse

Här kommer bilder. Det är så att min kusin och hennes kompis skulle spela in en reklamfilm. Så jag och Bosse blev sagofigurer. 
 
 

Ändrade planer

Tänk att dagarna aldrig blir som man har tänkt. Red bara Bosse idag och jag gjorde en väldigt rolig grej som kommer ut senare på bloggen så håll koll! Castor fick vila för att jag hade massa plugg att ta mig igenom. Nu ska jag koppla av och spendera lite til till mig själv men som sagt Bosses ridpass kommer ut senare!!!!
 

Onsdag

Tror jag drömde att jag bloggade igår så jag blev lite paff haha. Men iaf idag är det kort dag och jag känner mig piggare! Bara tre dar kvar!!! Red Castor igår i ridhuset och han gick bra. Jobbade mest på tempot och formen och att han ska jobba med bakbenen så att han får upp ryggen. Annars inga skänkelvikningar då han var lite galen i måndahs och jag ville få ett bra pass på honom utan att han håller på. vilket jag fick så jag är nöjd!!

Båda hästarna ska motioneras idag. Hoppträning imorgon så det ska trimmas i skogen och även Bosse ska få röra på sig mer nu när det är mjukare på marken.


Dålig dag

Stallet klart nu och jag red faktiskt båda två. Jag kom ut till stallet och fick en energikick för att vädret var helt underbart. Men när jag var mitt i mockningen så fick jag huvudvärk vilket jag forfarande har. Det gör mig väldigt trött och jag har suttit med läxorna en bra stund nu. Jag börjad med Castor och han var så jäkla pigg. Vilket innebar att han for rätt upp i luften. När han blir stark så vill jag ha konstroll och när jag tar förhållningar så tycker han inte om det och då springer han iväg och bockar. Även stegrar vilekt stör min ridning. För om jag släppte efter så gjorde han likadant. Så mamma kom ut och så galoperade jag på en volt runt om henne, inga krav bara att han inte skulle dra iväg. Var stadig i handen och rörde knappt den. Då gick det. så jag gjorde det ett bra tag så att han bara skulle rulla på och han var bättre i slutet. 
Han samlar på sig energi hela tiden. Jag körde slut på han i lördags och han vilade igår och så har han så mycket energi idag? Sen gjorde det inte saken bättre att jag hade huvudvärk. Han är bättre i ridhuset så jag hoppas att han lägger va med dumheterna för jag har ingen lust att flyga av. Fine att han blir stak men att han dummar sig med att bocka och ställa sig upp då är det inte så roligt. Jag ska försöka komma ut mer på skogsvägar och bara galoppera eftersom det är mer inhängat. 
 
Bosse skrittade jag en sväng barbacka för att han skulle få sträcka på sig. Glad och pigg ponny. Nu när det börjar bli lite mjukare på marken har jag tänkt att jag ska rida lite mer ordentligt. När skogsvägarna blir mjuka och fina är det perfekt att rida på! 
 
Så trött och huvudvärk och två pigga hästar plus massa plugg är vad min måndag bestod av. Happy life. 
 
 

Måndag

Har mycket i skolan denna veckan vilket inte är så kul. Känner att hästatna får lida av det men snart är det lov. Behöver bara släpa mig upp fyra dagar till.

Jag har hela stallet idag så jag får se om jag hinner med båda eller om det bara blir en. Tror det blir Bosse idag eftersom jag måste ner till ridhuset imon. Aja vi får se! Ha en bra måndag iaf!


Ed Sheeran

Älskar denna låt. Ni måste lyssna om ni inte redan hört den! 

Finally home!

Äntligen hemma! Har jobbat i 12 h och är supertrött men jag har en engelskauppsats som ska in på onsdag som jag måste sätta mig med.. Inte så kul men klockan är ändå inte så mycket. Har missat PA så ska kanske kolla på det innan sovdags. 
 
När jag kollade på tävlingen idag så är jag jäkligt glad att jag har gått över till häst för fy f**n vad ponnyungar rider ny för tiden. Slänger och flänger utan kontroll och jag diskuterade det med en kompis att det är inte många som klarar av att ta snäva svängar och ha konstroll och inte ligga i undertempo. De fick rida längre vägar bara för att de inte hade tillräckligt mycket kontroll över ponnyn. De var de som red sakta med snäva vägar som vann. Hur bra är det? Nej ponnyvärlden ni får ta och tänka om.... 
 

Lördag kväll

Tiden går och jag skulle gärna velat börja med en engelska uppsats som ska in på onsdag men tiden har inte räckt till. Inte imon heller då jag jobbar som funtionär hela dan.. Hästarna får vila imon för tävlingen lär väl hålla på till sent på kvällen. Men något som gjorde mig glad idag är att jag kan vara med på den lokala hopptävlingen den 22 mars på lördagen och åka på div ll dressyr med bosse på söndagen! Var orolig att det skulle vara på samma dag men ibland har man tur! Hoppas jag kan träffa otroligt saknade vänner däruppe som jag inte sett på evigheter! Längtar som bara den, Finns en person däruppe som stöttat mig när Bosse varit sjuk och jag bara längtar efter att få träffa henne! Ni vet det finns bara vissa personer som gått igenom samma sak och vet exakt hur det känns! 

Vår första vins i dressyr<3
 

3 hästar klara

Bosse: Han gick superbra idag var lite seg i början i munnen men annars gick han som en klocka. Lär han rulla två tre varv och bara galopera i samma tempo.

Castor: Han gick väldigt fint och var bra i formen och lyssnade bra men när jag skulle flytta honom så stod han mest på två ben eftersom jag kom åt honom och han skulle inte ge sig. Han tar ut sig själv när ham blir sån. Men ham testar väl hur långt han kan gå..

Baricha: Skulle hoppa en klubbhoppning idag var det tänkt men så fort jag kom in på framhoppningen så stängde hon av och blev helt galen. Hon kastade sig och sparkade och bockade och rusade framåt hela tiden. Jag kunde inte göra ett dug så jag valde att hoppa av och gå ut. Inte för att jag inte klarar det men jag vill inte att någon ska bli sparkad eller att någon ska hoppa på mig om hon kastar sig bakom ett hinder. Men jag fick hoppa efterår när alla hade gått ut så gick jag direkt in till banam och hoppade och då går hon jättefint och är som vanligt. Hoppar bra och taggar igång innan hindrena. Det är tråkigt att hon ska bli sån för hon blir normal såfort man kommer in på banan. Så här illa har det inte varit innan. Det är synd... Men hon hoppade bra när jag väl kunden hoppa!


Jag har haft tur

när jag tänker efter har jag haft en sådan jäkla tur att min ponny blivit frtisk. Min kompis har nyss fått reda på att hennes ponny är alvarligt skadad och kommer att stå tills sommaren och de vet inte om han kommer bli bra. Hon har lagt ner sin själ på denna ponnyn och hon förtjänade det verkligen inte. Det får mig att inse vilken tur jag har haft. Jag kommer förhoppningsvis att kunna rida och tävla dresyr på Bosse. Jag vet hur j*vla jobbigt det är att inte veta och så många gånger jag har mött folk som har sagt, men nu är det sista försöket va? Det kommer inte sluta väl och folk som tror att det har varit slutet och vissa som har sagt men han kommer aldrig bli ridbar igen det är bara att ge upp. Jag gav inte upp även fast jag var påväg vissa stunder och jag är så förbannat glad att jag inte gjorde det. Tänk om jag inte gett operationen en chans? Det hade jag ångrat så att jag inte hade förlåtit mig själv. Och titta nu! Jag har en frisk ponny och jag är så otroligt glad att han finns kvar i livet så att jag nästan gråter av lycka! Det för mig att känna att mna inte ska ge upp, vad som än händer det lönar sig i slutet. 
Jag tror att mång gått igenom detta och det är inte bara en kotledsinflamtion hiit eller dit utan det är hästens liv som står på spel. Man tänker inte på att man kanske aldrig kommer kunna hoppa en språng igen utan man tänker på om man kommer att få ha kvar sin bästavän i livet! Det är så sjukt svårt och jiobbigt att man knappt kan sätta ord på det. Jag och säker många fler kan säga, jag vet hur det känns. 
 
 

Film

Här kommer filmen. Först första banan och sen andra. Första banan är filmad från mitt i. Han var pigg och stark som man bara ser vid vissa tillfälle. första rundan var sämre än andra och man hör nog mamma prata i bakrunde haha!

 

Lång dag slutade bra

Hopptränade för Mats idag och han var helt okej på framridningen. Lite seg i munen men annars känded det bra. Framhoppningen gick bra men när vi skulle hoppa banan så blev han en helt ammam häst.. Han blev stark och bara drog iväg och när han blev stark så blev jag lite hängande i handen och slutade rida. Jag blit så sur på mig själv. Så jag tog tah i problemet och tänkte nu jäklar och då gick det. Jag måste tänka på att ta tag ordentligt och sen vara färdig för annars blir han inte styrbar.

Det går när jag väl börjar rida men sista rundan satt och vi kom rätt på vartenda språng. Då känns det bra. Jobba fick jag göra och det ger resultat.

Film kommer kanske senare eller imorgon. Är lite trött nu haha.


Dagend snaps








Schockemöhles vårcollektion

Såg att Sara Carlsson tyckte till om Shockemöhles nya collektion så tänkte att jag passar på jag med!
 
Jag tycker att det var väldigt snygg form och design på allt  dock tilltalar inte alla färger mig. Jag Tyckte det blåa var jättesnyggt och det är verkligen en hiss men det gula är inte riktigt min färg så enligt mig blir det en diss. Det orchirosa var snyggt det också men som sagt inte riktigt min färg men snyggt absolut! Jag tycker att Shockemöhle har lyckats med sin vårkollektion. Den sticker ut lite och jag skulle gärna vilja ha vissa saker! Kommer ut snart i butiken!!!
Snygg snygg snygg ^ 
 
 

Snart sportlov????

Sportlov om en och en halv vecka? Tiden går och man hinner knappt med! På sportlovet åker jag 8h upp i Sverige till fjällen och tar en välbehövlig paus från allt. Skola, häst mm. Känns både bra och lite jobbigt då jag har svårt att släppa saker som skolan ex. Men det ska bli skön, har en efterlängtad vän där uppe som jag hoppas jag hinner umgås med! Vad det gäller hästarna så tar Filippa hand om dem, de får vila och skritta lite men jag passar på att de ksa få detlite lugnt när jag inte är hemma. Vila gör ingen skada! 
 
Efter sportlovet går jag i skolan tre dagar och sen bär det av till Göteborg i två dar! Ska bli så kul. Massa vänner och efterlängtade personer som kommer följa med och även personer som bor däruppe som jag kommer att träffa! Ska b li grymmt!!!!! Älskar verkligen Göteborg och jag tycker det är en så himla go stad! Så jag har lite saker att se fram emot! Dock så missar jag tävlingen i nybro som skulle varit min debut men tar det i mars ist. Sen missar jag också att åka upp till min tränare. Hon frågade idag men tyvärr så är jag inte hemma. Så synd att missa dessa saker men jag känner att jag behöver få komma iväg och tänka på annat. Åka skidor har jag gjort i nästan hela mitt liv så det ska bli underbart att få komma ut i backarna igen! Dessutom så blir suget efter att rida ännu större! 
Ni glömmer väl inte att följa mig på insta?

Maria träning

Idag var det jobbigt. Vi övade med att han skulle slappna av i överlinjen och inte bara luffsa iväg och jobba med bakbenen. Det gick bra jag gjorde lite öppna och det gick helt okej men sen skulle jag göra skänkelvikning i förlängda hörnlinjen och då gick det inte alls. Han tågade iväg och jag blev lite för hård i handen så vi sket i det och flyttade in bakdelen i skritt på långsidan så att jag kunde vara mjuk i handen och att han inte skulle dra iväg bara för att det blev jobbig så jag fick peta lite med spöt så att han skulle flytta ut bakdelen. Han är dock väldigt känslig för spöt och reagerar väldigt mycket. Det gick bättre efter ett tag men han var lite trotsig och småstudsade då och då. 
 
Det var en lärorik träning som gav mycket men jag känner att det är mycket att jobba på. Jag kan säga att jag vara ganska trött och hade inte riktigt ork att rida fullt ut men jag gjorde mitt bästa och i slutet var traven jättefin och han var avslappnad och stadig i formen och det är dit jag ville komma men det är bara det att jag måste komma över tröskeln men de därskänkelvikningarna. Han blev dessutom lite lat när jag ville korta honom och skulla bara sakta av eller så var det någon slags latmanstrav. Men det var en bra lektion då det gick både bra och dåligt, synd bara att jag inte är helt på topp idag men så är det vissa dagar! 
 

Mitt lilla projekt

Kommer ni ihåg hur jag skulle öva på att sitta upp på fel sida med Bosee? Då han fick fullständigt panik så fort jag lyfte foten i "fel" stigbygel. Iaf så har det inte blivit av då jag har behövt ha någon som håller i honom men igår så gick jag ut i stallet och gick ut på fel sida av pallen så jag tänkte varför inte? Lite lat var jag väl också men jag provade och han var gudasnäll och stod helt stilla! Så det har blibit mycket bättre faktiskt. Kanske har det något at göra med att han har flyttat hem? 
 

Done for the day

Helt slut. Jag är trött som bara den men vad ska man säga? Det är måndag haha. Jag fixade hela stallet idag och red båda hästarna. Castor ble vlite sur på mig för att han tycker att jag är lite "mesig" med tempot och om han inte fick gå fram då flög det upp i luften ist. Så ridpasset gick ut på att få honom lugn och sitta kvar. Han tycker det är jätteroligt men det är inga små bocksprång det där! Men det gick bättre i slutet då han fick av sig lite energi. 
 
Bosse jobbade jag bara i skritt och trav. Mycket igångsättningar och avsaktningar på rakt spår. Fick jobba mycket med sitsen idag för han hade också lite energi. Men han gick bra han också!
 
Imorgon är det Maria träning med Castor! Taggad!!! 
 

Resultat

På framhoppningen så var han okej och som vanligt och jag hoppade fram men när jag skulle hoppa fram på oxern så får han spratt och drar iväg och flyger över... Men han hoppade jättefint men han påverkades lite av småljuden och dessutom var han rädd för Start och målstolparna.

När jag kom in på banan så hade jag ett bra tempo och jag hoppade ettan sen stängde han av. Han drog och det fanns ingen broms. Han var så glad och hoppade jättebra men jag kunde knappt styra. Han var stark men jag fick tillbaka honom stundvis. Det var så jäkla kul och han tyckte det med. Vi kom nolla och nu är jag på väg igen!

Tyvärr så går det inte kolla på filmen. Jag har ingen aning varför men det är något knasigt...


Pay and jump

Nu ska jag snart gå ut till stallet och fixa iordning Castor. Är lite nervös faktiskt och det finns lite fjärillar i magen. Tur att det bara är pay and jump. Vi startar 1m och jag ska försöka få mamma att filma! Vi hörs senare.


New in!

Mamma och pappa åkte till växjö eftersom min bror spelade habdbollsmatch. De kikade in en svöng på Charlies och de hade jättemkt rea så kom med en del saker hem!
Två par Kingslandstrumpor.

Ett par vinterridstövlar, supersköna och varma för ett kanonpris!


Ett par handskar från rockei ( stavning? !?!)


Sen köpte mamma en brun ariat jacka som jag kanske lånar lite hehe.
Inga bra bilder, jag vet men ni ser iaf.

Ett år sedan

Nu är det februari och det är nästan ett år sedan vi upptäckte att han var halt. Det hat tagit lång tid och det har varit en jäkla resa. 
Det började med två kotledsinflamationer och en knäinflamation i frambenen. vi behandlade och han blev inte bättre så vi röntgade och såg att han hade en urkalkning och valde att behandla med tildrin ett franskt recept som vi gav form av dropp. Tildrinet gick inte på försäkringen och det var inte det billigaste. Så jag satt där själv ed min älskade ponny i 3 timmar och väntade på att droppet skulle ta slut. Det var inte roligt att sitt där och vänta och man visste inte ens om det skulle hjälpa? Sen nnär vi väl fick åka hem så skulle det ta en månad tills vi kunde åka in igen och kolla honom. Allt detta tog ca 2 månader. Vi åkte in och man vågade knappt hoppas att han skulle vara frisk. Han haltade inte och han blev friskförklarad. Det var en sån lycka som uppstod, tanken att bara få sitta på sin ponny igen var rena drömmen som blev verklighet. Jag skulle börja sätta igång honom i början på maj och det skulle ta 4 månader till vi skulle vara igång ordentligt och då skulle jag få börja hoppa. Tiden gick och de 4 månaderna var över så fort när allt gick åt skogen... igen...
 
Jag kände att något inte stämde men jag har väldigt lätt för att vara paranoid och inbilla mig saker. Men jag bad iaf vår hovslagare att böja honom och som jag misstänkte var han blockhalt på båda fram. Så vi fick åka in igen och börja om att leta vad felet var för något annat var det än kotledsinflamation eftersom jag satte igång han efter alla konstens regler och tog det så lugnt. så vi röntgade igen men de kunde inte hitta något så vi valde att göra en titthålsoperation i kotorna och se om de kunde hitta något. Det var jobbigt att lämmna ponny till operation och jag grät i timar för jag visste inte hur det skulle gå? Tänk om jag var tvungen att låta honom gå så att han slapp lida mer. Han är min bror, min bästavän, my soulmate och en familjemedlem. Han är mitt ALLT. Sådana tankar hade jag hela tiden och jag mådde skit, allt var bara ett helvete. Dagen innan så borstade jag honom läänge och jag pysslade med honom. Jag satt i boxen och bara såg på honom när han åt. Det var svårt att åka från stallet den dan.
 
De gjorde operationen och hittade en pålagring i ena benet som de tog bort och så rakade de insidan av ledkapslen i båda benen. Jag var tårögd när vi skulle hämta honom eftersom han stog på benen och jag hade varit så nervös eftersom de sövde honom osv. Men han mådde inte så bra efteråt. Han hade lite feber och ville inte äta någonting. Det knöt sig i magen när man såg bandagen på benen och hans matta ögon som var så trötta. Men jag tog dag för dag och jag fick kämpa mig igenom detta och tillslut belv han bättre och sen kom glimten i ögat tillbaka. Han fick stå i boxvila i två veckor och vi fick gå med han 10 min två ggr om dan. Vi skulle byta bandage varannan / vartredje dag. Han hade inga skor så han blev öm om fötterna när jag skulle gå med honom och han gick så försiktigt men han var så glad att få gå de där få meterna om dan och då blir man varm i hela kroppen. 
 
Vi åkte in efter två veckor och de sa att det såg bättre ut och att vi skulle komma in om en månad igen. Så han fick på sig ett par skor och jag fick gå med han längre nu och han fick gå ut i sjukhage igen. Jag gick med han 50-60min om dagen för att de hade sagt att han skulle komma igång fottare och att de var bra för honom. Men tro mig att det är inte lätt att gå men en häst som går på  två ben och drar samtidigt. Han lagrade energi till 100 hästar och såklart tog han ut detnär vi gick. Man är inte så stor och kaxig då när han bockar och stegrar. Jag gick och gick och jag tänkte nu jäklar ska jag kämpa för att det ksa bli bättre. Det fanns ett litet hopp att han skulle bli frisk en liten chans. Det höll mig uppe. 
 
Veckorna gick och vi åkte in igen. Jag drömmde om att jag skulle få lägga ut en bild på instagram och skriva: "Äntligen får an åka hem med en frisk ponny!"
När vi böjde honom och sprang fram och tillbaka så var jag förberedd på det värsta och när jag hörde de orden "Han är frisk, han haltar inte" så kunde jag knappt tro det och jag har knappt smällt det än. Äntligen. Att få sitta upp på honom var så underbart att jag inte kan sätta ord på det. 
 
Nu, ett år senare tänker jag att det har varit en jäkla resa med så många känslor att det har runnit över många gånger. Jag har utsatts för känslomässigt sammanbrott och jag har gått vid hans sida hela tiden. Därför är mitt och hans band så starkt och vi sitter ihop på något sätt. 
 
Han har en sån jäkla kapacitet och han hade viljan till det också. Vi är ett bra team och det är så synd att vi inte fått en ärlig chans att visa vad vi går för. visa alla vad vi kan och bli det "farliga ekipaget". Jag vet inte om vi kommer att kunna visa det för att jag vet inte om han håller och jag vill inte riskera att han blir skadad igen. För jag vill inte det och då är jag villig att välja bort hoppningen för dens skull. Det är därför vi köpte Castor. Eftersom jag vill hoppa och på detta sätt så kan jag det och ha kvar min älskade vän! 
 
Långt inlägg men det är vad vi har gått igenom och det var inte lätt att skriva. 
 
 
 
 
 
 

Bosse dagens ridpass

Åkte ner till ridhuset i morse och red igenom honom ordentligt. Han var lite jobbig i början då han var full av energi och ville inte jobba direkt bara springa men det blev bättre och han var kalasfin i slutet. Jobbade ganska mycket med enkla skänkelvikningar i skritten och så jobbade och i trave så jobbade jag med att få honom att ta längre och långsammare steg, vilket han kan men tycker är jobbigt. i galoppen så ökade jag temot lite för att jag skulle få honom att tänka framåt då han är lite försiktig ä så länge. Så jag är nöjd med honom idag!
 
Castor ska ridas ut så han får röra på sig inför imorgon! 
 
 

RSS 2.0