Träning för Mats

Okej innan jag börjar vill jag bara säga att jag har träningsverk i båda benen plus benhinsinflamation som gör så jäkla ont.

Ja idag då så hoppade vi mkt kluriga vägar och snett hoppade vi desutom! Det var mkt ben för att rama in hästen så den förstår, Picasso var jättefin hoppade allt super men så kommer ju jag då som förstör lite... Det började med att jag styrde lite fel jag vet inte vad jag tänkte med? Men det blev ett stopp sen var det en distans som det skulle vara tre galoppsprång men första rundan gick han på tre sen andra rundan höll jag tbk för mkt så det blev fyra. Jag kom igen men det blev fyra galoppsprång .. igen men sen sa mast åt mig ska du rida på fyra eller tre?? Så då jäklar blev det Janne mig tre galoppsprång och inget annat! Sen var han kanonen och hoppade allt super höjden låg på 1,10 och sen skulle man hoppa snett också! Det var nyttigt och jag lär mig något nytt för varje träning! Men han hoppar kanon och jag ska ge honom liter mer eftergift och mjukna lite lätt innan hindret så att vi inte får de här onödiga nedslagen. Men men i helhet så är jag nöjd över träningen bara jag inte är för gullig eller för på så ska det nog bli jättebra och jag är supertaggad till nästa tävling!


Fotografering idag!


Träningen för Maria!

Det är helt sjukt... Så fort man kommer och ska träna för henne så är det så lätt så enkelt hon kan säga en sak så blir allting mkt bättre och det är otroligt. Det gick jättebra igår och han blev superduper fin! Han höjde ryggen och jobbade med bakbenen och skänkelvikningarna gick som en klocka! Har inget mer att säga allt gick super! ;D


Ny design

Jag är så sugen på att fixa ny design för den som jag har nu är inte så värst rolig... Så nu ska jag bara komma på hur man gör, hehe:)


Ååh vad glad jag blir!

Läs detta inlägget som Maja skrivit om mig!
Happy girl! :D
http://retardriders.blogg.se/
Fin ryttare och ponny
Duktiga Julia och Picasso, som firade 1 år i veckan har varit i Braås idag och tävlat. En 2a placering i LBn och ett ner i grunden i LAn blev det. Måste bara säga att jag är så sjukt glad att vi sålde Picasso till Julia för de passar verkligen som handen i handsken. Julia har också bara ridit i ca 4 år (tror jag!) och när hon provred honom hade hon knappt hoppat 1m och nu är de redan uppe på LA (1.10) och med fin fina resultat samt mängder av vinster och placeringar i klasserna under.

Lär få se mer utav dem i framtiden, finaste ekipaget.


Bilder<3

Här kommer lite bilder som Amanda har tagit!


Tävlingen i braås igår!

Det började på framhoppningen... Nej men på framhoppningen såg han spöken lite överallt kändes det som, han hoppade sju meter över 30cm sen såg han lite Sälen mitt i hindrena så han blev tveksam i varje språng. Sen kom vi antingen för när eller för långt ifrån. Jag tänkte ju såklart "hur kommer det här gå?" men när vi väl kom in på banan och skulle rida blev han som en helt annan häst! Han blev hur fin som helst och lyssnade på minsta lilla hjälp! Vi blev Dubbelnolla och en fin runda var det också! Han slarvade inte och inte jag heller för den delen. Det slutade med en andraplats!

La: ja man kan ju säga att han blev betydligt mkt finare på framhoppningen i denna klassen men han var även trött. När jag skulle rida mot första hindret kom vi perfekt! Men såklart fick vi ett nedslag, han rev med frambenen och jag vet inte varför om han missbedömde höjden eller om jag gjorde något fel? Men iaf så fick jag en bra runda i helhet han hoppade allt som en klocka men vi kom dock lite nära på vissa hinder jag tror att han var trött och Inge orkade hoppa av så långt ifrån för jag fick kämpa lite med galoppen emellanåt! Det blev totalt fyra fel och jag är jättenöjd det här var vår femte LA och vi har bara ett ynka nedslag som handlar om en centimeter!

I helhet så var inte underlaget det bästa och framhoppningen väldigt fyrkantig. De hade inga riktiga toaletter och sålde färdiga Felix pajer för 50 spän! Allt gick segt också men det slutade bra iaf!
Kram på er!


Forever alone

Haha humor!


Om my way home!

Är på väg hem från matsträningen berättar mer imorgon hur det gick för jag är helt slut men jag kan inte annat än att vara nöjd!
Kram!


Rast

Sitter och slöar och väntar på att lektionen ska börja, två kvar eng och matte. Sedan stallet för att åka till mast och träna! Supertaggggad! Uppdaterar mer senare!


Förlåt

Har verkligen inte hunnit blogga jag har varit i stallet efter skolan sen har jag gjort läxorna sen somnade jag en timme framför tvn och så helt plötsligt var jag galet trött så nu ska jag smart sova!

Jag har ridit Baricha idag och det gick jättebra vi satte upp tre småhinder på långsidan och skuttade över dem lite bara för att ha roligt! Bosse fick vila idag så han kan tagga inför helgen!
Kram på er!


Taggad på fälttävlan

Jag är så sjukt taggad på fälttävlan och skulle vilja åka på en snart men det är en på udden i september som jag ska vara med på men jag vill tävla mer fälttavlan! Dock måste man nästan köra 3 timmar för närmsta ställe som anordnar fälttävlan:( vilket är synd. Men jag ska börja leta efter fler st så fälttävlan är G!


1 år idag!

Oj, ett år har gått sen jag fick min första ponny,ett år sedan han kom till sitt nya hem och nuska jag berätta allt från det sen jag provred honom.
 
Det började med att jag hittade honom på hästnet och fastnade för anonsen direkt, jag kännde verkligen att han var en ponny för mig! så vi ringde upp Maja och Åsa och sen var det bara sätta sig i bilen och köra upp till 
Vetlanda och där stod han. tänk när jag såg honom för första gången då visste jag inte att det var min blivande ponny. Oj vad jag var nervös innan jag skulle rida, jag hade inte provridit så många gånger innan och man är ju såklart spänd att rida någon annans häst också. När jag då skulle sitta upp på honom så släppte nervositeten lite och desto mer jag red på honom desto mer kunde jag slappna av. Han gav mig trygghet och varje minut av den provridningen var som en dröm, jag hade aldrig suttit på en sådan ponny som man bara kickade med direkt! Jag kännde verkligen "Det här är min ponny!" 
 
När jag sedan skulle hoppa honom så blev det några kråksprång men när det blev högre tog han i och man kännde verkligen hur mkt han älskade att hoppa, han hoppade hindret som om det vore en barnlek. Picasso var den försa ponnyn som jag hoppade 1m med och jag var så glad efteråt och lös som en sol hela vägen hem!
"Mamma jag vill köpa honom!"
Men så kom det beskedet att vi hade lite för lite pengar för det och vi var tvunga att leta efter någon annan ponny, jag blev förståss jätteledsen för jag ville verkligen inte leta efter någon annan ponny. 
Några dagar senare så frågade mamma mig "vill du ha Picasso? för vi får nämligen låna pengar av mormor och morfar." Svaret var ett solklart JA! VI ringde direkt upp Maja och Åsa och sa att vi ville köpa  honom, så vi fixade veterinärbesikning och han gick igenom, efter det berstämde vi att dem skulle köra hem honom till udden exakt idag för ett år sedan, den 21 augusti 2011. Världens lyckligaste tjej men sin livs första ponny!
 
Det har gått ett år och vi är uppe på LA/LA P80 fältävlan och det har hänt så mkt vi har tragglat oss igenom vissa saker och slitit och det har gett resultat.
Jag tänkte berätta dem stunder som jag verkligen kommer minnas.
Det var en lokal hemma tävling på udden och vi går in och går omkull, allt gick ganska bra men man var omskakad och jag var osäker på om jag skulle hoppa upp igen och rida nästa klass... det gjorde jag och jag går in och gör en klockren runda och vinner! min första vinst i LC+5!
 
Det andra minnet är från börjes min första LA debut, jag kommer in på banan och allt var sjukt maxat och högt, jag var jätte nervös och vi kommer runt på bara ett ynka nedslag. vi kämade som ett team igenom den höga banan och klarade det vi sammarbetade och gjorde det tillsammans!
från det här:
till det här:

Dagens ridpass

Red dressyr i ridhuset idag. Man kan säga att vissa delar av ridåasset gick bra men vissa mindre bra. Han var kanonfin när jag fick igenom honom men det tar son lilla tid. Galoppen i vänster varv blev hur bra som helst men högervarvet ville han springa ifrån hela tiden och komma undan. Men han bar fin. Imorgon blir det dressyrträning för Maria!


Det kommer bli tufft...

Wow säger jag bara. Åttan, alla har sagt att åttan är jobbigast men jag har alltid tänkt att det är nästan som sjuan fast betyg och lite hårdare jobb. Men inte förena idag har insett att det kommer bli tuffare än jag trott. Man måste jobba häcken av sig om man ska nå de höga betygen och vi har redan fått en bok som vi ska läsa ut och sedan skriva en uppsats om författaren och redovisa för klassen och om man vill ha högre betyg så ska man läsa ut två böcker och skriva om. Ja det är bara början...


You're the only reason that I'm not afraid to fly!


På måndag!

Så har jag haft Picasso i exakt ett år! Då ska ni få höra storyn from the begining det blir nog en hel del text för vi har gått igenom mycket och jag ångrar inte en sekund att han är min. Mon fina ponny min stjärna och mitt allt! Så jag får börja skriva för som sagt en hel del text...
God natt!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3494884/images/2012/pic_502ffc60ddf2b337140037f3.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3494884/images/2012/pic_502ffc60ddf2b337140037f3.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3494884/images/2012/pic_502ffc63ddf2b3371b0037f9.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3494884/images/2012/pic_502ffc63ddf2b3371b0037f9.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3494884/images/2012/pic_502ffc699606ee2792003b58.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3494884/images/2012/pic_502ffc699606ee2792003b58.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3494884/images/2012/pic_502ffc77ddf2b3372200398a.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3494884/images/2012/pic_502ffc77ddf2b3372200398a.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3494884/images/2012/pic_502ffcc5ddf2b3371d003872.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3494884/images/2012/pic_502ffcd4ddf2b33721003610.jpg" class="image">


Fullt upp...

Idag har jag haft fullt upp jag har varit i stallet i sex timmar och gjort allt möjligt hjälp två att fixa sina hästar inför tävlingen imon, fodrat och nickar hagen. Men nu är jag hemma och latar mig i soffan!

Bosse fick vila idag, jag tror dessutom att jag har en ny dressyrsadel på G! Ska bli så skönt att ha en.
Imorgon kl 14:00 så tycker jag ni ska vara på udden då vi firar Sara Algotsson kommer bli grymt!


Picasso dagens ridpass

Hoppträning stod på schemat idag! I början kom han lite nära på hindrena men hoppade ändån upp sig fint. Sen när vi skulle hoppa bana så släppte det, i några veckor nu tycker jag att Jagger har haft oflyt ingen träning har blivit bra och vi tappade takten och känslan totalt. Men ikväll vi bra flöt över som om det vore 30 cm kändes verkligen toppen allt föll på plats och det fanns inget att klaga på! Vi hoppade två 1,10 banor och det kändes så enkelt så roligt!

Nu är jag sugen på att tävla så nästa tävling blir i braås nästa helg. Jag kollade även upp dressyrtävlingarna men det fanns dock ingen lokal i närheten vilket är synd.
Kram på er!


Picassos sidor!

Tänkte berätta lite om Picassos olika sidor som han har både possetiva och negativa!
Vi börjar med det possetiva:
Picasso är väldigt snäll och visar verkligen kärlek. Han är oftast väldigt glad. Han älskar hoppa speciellt på gräs. Han gillar banan, haha! Han litar på sin ryttare och ställer upp för en. Det är jätteroligt att sammabeta med honom, det känns verkligen som om vi är ett team. Han är en vinnarskalle. Han är en underbar ponny. han lär sig fort. Man lär sig mkt med honom. Ni ska veta att när jag provred honom var det han som valde mig inte jag som valde honom.
 
Negativa:
han är väldigt känslig och rädd. Han är väldigt otålig vassa dagar och kan vara lite lat ibland. eftesom han är känslig blir han lätt rädd och tittig på saker och ting vilket gör att man får stopp på läskiga hinder. han är svår attklippa och har varit svår att lasta (men det har blivit bättre nu). Han kan lätt bli stark när vi är ute och galopperar och hoppar (Särskilt i terängen). Han vill gå först om han går bakom ngn så börjar han fåna sig. han stressar lätt upp sig.

Dagens Tips

Jag köpte en borste från Hööks för ca två veckor sedan och jag tycker den är jättebra verkligen, den sliter inte och man kan ha den till båda man och svans. Innan jag hade den så använde jag mkt pälsglans för att reda ut alla tovor men nu när jag har den borsten så behöver jag inte det! Love it! Så istället för att använda och slösa massa pälsglans så kan man använda den här borsten istället!
 
Nakdelen med den här borsten är att den blir väldigt smutsig...

Sova!

Ska snart gå och lägga mig ochuppdateringen har varit kass idag men det ska bli bättre, har funderat över lite roliga saker att skriva! Annars har mamma och jag varit i skogen och plockat kantareller.

Åkte till stallet i morse och skrittade ut en sväng på bossebus och han var pigg och glad som vanligt. Imorgon ska han skos och sen blir det Mats träning! Så vi hörs imorgon!


Dressyrträning för Maria Falk

Det blev ett tufft dressyrpass och det började med att jag skulle flytta honom på volten och där tog det emot mkt det tog en stund innan mina halvhalter gick igenom för han ville bara springa ifrån mig. Men när jag fick igenom det blev han hur fin som helst! När vi jobbade med galoppen ( som blivit sjukt mkt bättre! ) så först ökade jag mkt och sen tog tillbaka för att inte få den här fyrtaktiga galoppen. Jag gick ut på fyrkantsspåret och fattade förvänd galopp och det tog en stund innan vi kunde svänga utan att byta galopp! Tillslut gick det han blev jättefin!

Det var ett lärorikt pass som jag lärde mig mkt på och Picasso jobbade på bra men han har sina knep för att komma undan.


Nytt från schockemöhler

Snygga schabrak från schockemöhler har kommit och dem är jättesnygga! Själv skulle jag vilja ha de om pengarna fanns haha! Iaf så finns dem hos chevall ridsport och shit vad jag älskat hela kollektion! Snyggt och stilrent, har hört också att orange kommer att bli väldigt poppis i höst!


På väg hem!

Påväg hem från dressyrträningen nu så ni kommer få mer uppdatering när jag väl är hemma! Kram


gårdagens Dressyrpass

Red som sagt dressyr igår 
och det var jobbigt i början för han tänkte verkligen inte ge efter, det tog emot och jag fick inte igenom honom. det känndes som om vad jag än gjorde så gick det inte. jag fick ligga och traggla med formen ett bra tag innan jag fick igenom ställningen. det gick i vågor och jag var fast bestämd för att jag inte skulle sluta förens han hade gett efter. Båda picasso och jag var envisa men tillslut vann jag! Det bara släppte och han blev hur fin som helst jag kunde öka, flytta hobom och han gick stadigt i formen! det blev ett tufft ridpass på 60 min och han var ganska slut efter det men nöjd var jag!
Det blev en hoppbild idag!

tömmkörningsgjord

Har velat ha en tömmkörningsgjord länge nu men har aldrig gjort det men jag ska göra det och det är bestämt,jag tror jag ska be Anna beställa hem en globus till mig eftersom ja har 900 kr i pressentkort som jag har vunnit! 
Jag tycker om globus tömmkörningsgjord och tömmar och jag vill inte ha något skräp utan den ska vara bra och hålla länge desutom. 
 
Det som jag gillar med att tömmköra ar att jag tycker det är allmänt kul och det är som en hobby. sen vet jag att om man tömmkör så kan hästen hoppa 10 cm högre än vad den kunnat innan. det är rätt häftigt. Jag tycker det är intressant att när man ser hur hästen rör sig utan ryttare, häästen kan också bygga muskler på det viset. Men om man möjligt vis får förhinder eller liknande såatt man nte kan eller får rida så tycker jag det är ett jättebra särr att få hästen att röra på sig! 
När man tömmkör så rider man hästen från marken, man håller båda tömmarna och det känns lite som om man satt på hästen. Jag älskar att tömmköra och omni inte gjort det så tycker jag att ni kan prova iaf det är värd det.
 
Nackdelarna med det här då är att det är inte billigt det är dyrt men om man verkligen vill så är det värt pengarna!
 

Picasso gårdagens ridpass

Red barbacka på fältet trvade galopperade lite och tog några språng på en liten stock! Pigg och glad ponny som taggar igång när han kommer ut på fältet. SKa dra med mig mamma och hoppa lite på terrängen eftersom det är så jäkla kul! 
 
Idag så fick han vila men imorgon blir det ett dressyrpass!
 
 

Tips

Jag använder faktiskt vanlig matolja till hovarna och jag vet att vissa av er gör det också. Jag har fått tipset av vår hovslagare att matolja var det bästa man kunde ha till hovarna. 
 
Innan har jag köpt penslar från hööks och det har inte varit mitt bästa köp kan man säga. Jag tycker att de penslarna inte är så täta och svåra att rengöra. Iaf så tog jag en bunke med lock och borrade hål mitt i locket, sen tog jag en rund vanlig målarpensel och satte fast locket på penseln och resultatet blev såhär:
 

träning för Mats

åkte till Matsför att träna och det gick helt okej. han var fin på framridningen och framhoppningen, kollade inte på något. vi hopade bana först på 1m och det gick super vi flöt på men sen när han höjde till 1,10 så hetsade jag upp mig bara för att det blev högreoch det blev inte så bra, jag komnära och rev och tillslut fick jag börja om. 
Jag tog några djupa andetag och började om. Altt blev mkt bättre och vi slutade där. vi har lite att jobba med på 1,10 höjden!
 
film kanske kommer men den är så segatt ladda upp...

Söt han e min bror!


Picassos ridpass

Idag red jag dressyr i paddocken, jag tror han har träningsverk sen igår för idag var det jobbigt. i början gick det bra jobbae lite lösgörande men det känndes ändån inte som om jag fick till det som igår. Galoppen i ena varevet gick helt okej men i höger så tyckte han det var skitjobiigt och hittande hela tiden på saker för att komma undan så som att byta galopp bak och dra upp huvudet, bita sig i bogen för att komma undan med formen mm. med mycket jobb och slit fick jag tillslut ordning på allt men det tog en stund.
 
Imoegon ska vi åka till Mats och träna! och lite annat skoj. Kram!
 

Här kommer lite mer bilder från helgen!


Picassos ridpass

Åkte till ingelstorp och tränade för Maria Falk, det gick toppen och jag fick verkligen igenomhonom i formen ochhan fick verkligen jobba idag. vi gjorde tempoväxlingar så att han kom igång med bakbenen. övade på skänkelvikning som vi har mycket kvar att jobba med, i slutet så togvi tag i galloppen och gjorde likadant där tempåväxlingar... jag vill att han ska kunna gå i kort galopp utan att draupp huvundet och få en stadig form och desutom att det inte ska bli fyrtaktigt, det gick toppen men det blev jobbigt när man skulle växla upp tempot. då togdet emot och han var helt slut efter ridpasset.
han blir så lydig när jag verkligen får igenom allt och när han ger efter, med hjälp avsitsen kan jag stanna honom hur enkelt som helst utan att ent ta i tygeln. Jag kan öka med hjälp av sitsen, jag kan minska genom att vara lite extra stilla med sitsen. sitsen har stor betydelse och nu vet jag hur jag ska jobba med den.
 
Har funderat lite på om jag kanske ska åka på någonliten dressyrtävling brara för skojs skull, tänkte att det kunde bli kul, sen är det bra att öva om man ska tävla fälttävlan!
 

Fem månader sen känns som en evighet fast ändå som om det var igår

Kan inte fatta att det är fem månader sen, fem månader utan dig. Fem månader sen jag fick veta att lämnat mig. Ibland ler jag, ibland gråter jag fast jag ändån inte fattat att du aldrig kommer tillbaka. Att du aldrig kommer trösta mig eller säga mitt namn, aldrig krama om mig när jag har det svårt. Aldrig få se dig igen. Bara minnen kvar ssom jag aldrig kommer glömma. När jag tänker på det får jag bita mig själv i tungan    För att inte gråta. Saknade är enorm, hjärtskärande och tårar som aldrig tar slut. Älskar dig mormor <3

Världens bästa ponny levererar vinst i LB!<3

Grym ponny säger jag bara. Nolla i grunden ett ner på sista men ändå vinst med snabbast tid!
Lika fin runda som igår men dem där nedslagen följer efter mig, haha. 
 
I Lb+ så fick jag ett ner på tvåan som var ett räcke men allt gick skitbra han kollade inte på ngt och var hur fin som helst, det var en liten snudd vid bommen så att jag inte ens märkte att den föll såjag trodde faktiskt att jag var nolla och blev rätt så paff när jag fick reda på att vi hade rivit. 
 
Målet med de här två dagarna var att komma runt och få en rytm och flyt vilket jag fick plus en blågul rosset på köpet. Vann även ett svart schabrak från Hööks!
Första vinsten i LB och jag kan inte vara mer än glad!

 
Snart ska jag ner till stallet igen, tar hand om Baricha så ska hoppa henne lite. Eftersom hon är unghäst hoppar hon stort så det här ska bli kul!
Kram på er!
 

Nytt från hööks!

Svängde förbi hööks på hemvägen!
 
Saker som jag skulle vilja köpa!

Resultat LB

Hoppade en Lb idag och när vi skulle hoppa fram var lite spänd och krysset och räcket gick bra men när oxern kom så tvekade han mycket och bromsade upp. jag vet inte omhan såg ngt spöke någonstans eller att det sitter kvar sen igår när vi krachade in i en oxer.
 
Väl inne på banan blev han lugn och fin och han bjöd frammåt och var på toppen humör! Vi rev dock ettan som jag inte vet varför men jag tror bommen var sne så att han kan ha missbedömt höjden. sen flöt allt på och hinder efter hinder och allt gick jättebra. Det var lite synd att vi rev för det blev en sån fin runda. han bara älskade det och vi fick ett flyt, så jag är mer än nöjd med klassen.
 
 
Fotograf: Clara Jonsson

Gårdagens Matsträning

I början så var han en dröm att rida framridning gick toppen, sen när vi skulle börja hoppa så blev han väldigt pigg och stark som om han inte hoppat på flera år. när vi skulle hoppa bana så låg det på 1,10 när han blir stark vill jag greja för mkt med händerna och då blir inte språnger riktigt bra. Altt gick vä hyfsat bra tills vi hade hoppat ett räcke så var det en ganska kort väg till en oxer. när vi hade landat från räcket så landade han i fel galopp så då skulle jag sakta av och fatta ny, såklart ville han inte stanna så då gled ytterbogen ut och vi stannade till en sekund sen fattade jag ny galopp men det blev vingligt till oxern och vi krachar rakt in i det. sen blev han lite osäker när vi skulle komma igen men vi kom över och restern av banan blev lite sådär.
 
Sen fick vi skritta en stund sen hoppade jag banan igen och allt bara blev så mkt lättare allt flöt på och det blev bra tillslut! 
 

Visste du att...

- Jag har tandställning (på natten)
- Jag har ridit i 4 år
- Jag har haft Picasso i snart ett år
- Jag är ett fan av One Direction 
- Picasso är min första egna ponny
- jag har tävlat och bilvit placerad med lektionsponny
- Jag har två syskon
- Jag hatar cancer
- Jag älskar matte
 
Lite saker som ni kanske inte visste om mig!
 

Gårdagens ridpass!

 
Förlåt att jag inte uppdaterade igår men jag var så sjukt trött.
 
Igår blev det en tur till Maria Falk, ett dressyrpass och det gick otroligt bra! han blev så fin höjde ryggen fick den rätta formen och släppte inte stödet. han tuggar gärna på bettet när han kommer bakom lodplan.Jag har inte så mkt mer att säga det gick super helt enkelt.
 
Psss Transporten påväg hem just nu!!!


RSS 2.0