Malmö

Förlåt för att jag onte har bloggat men jag har haft mkt att göra och i måndags åkte vi på lite semester till Danmark och nu är vi i Malmö och stannar tills imorgon! Ska försöka bättra mig nu när jag fått vila upp mig lite! Mitt sommarlov är typ över nästa vecka då jag åker och jobbar!!!!!


4 hästar

Fyra hästar har jag hunnit med att rida! Först åkte jag ner till en kompis och red två av hennses hästar och efter det red jag Bosse och Baricha! Är ganska trött nu men det var jäkligt roligt! Har fyra hästar att rida imorgon också! Vad gör man inte för ridningen?!


Baricha

Hoppade Baricha på fältet igår och det gick toppen! så nu är jag taggad inför nästa söndag då vi ska starta en 90 cm klass! Ska bli grymt kul!!!! Här får ni en suddig bild som jag printat!


The Hunger Games

Längtar så mycket till Catching Fire kommer ut! Jag älskar 1an så jag hoppas den här toppar den! När jag ser trailen så kan jag knappt vänta till den kommer ut den 22 november!!!

Gårdagens ridpass

Dressyrträning stod på shemat igår och eftersom mamma skulle på kurs så var min kompis snäll och hämtade upp Bosse eftersom hon också skulle träna! Så han fick faktiskt åka lastbil igår! Han har alsrig gjort det under den tiden vi har haft honom så jag trodde aldrig att han skulle gå på men såklart var det inga problem! Han tvekade lite innan han tog steget in i lastbilen då det är en 20 cm hög kant men vi smackade lite så gick han in! Utan linor eller någonting så jag blev lite paff eftersom han brukar vara lite fånig med transporten. De säger att de står mycket bättre i lastbilar också! 
 
Själva träningen gick bra. Vi travade och galopperade över upphöjde bommer som han tyckte var skitjobbigt men han tyckte det var jäkligt kul också eftersom han dorg ner hovudet och skakade på det, han brukar göra så när han tycker det är roligt ist för att bocka! Han lurade mig lite då han saktade ner precis innan bommarna och då tryckte jag på och då stack han bara över istället för att jobba! Men jäklar vilket fint steg han fick efteråt när bommarna väl satt! Men vi var helt slut efteråt! 
 

I spell it out!

Okej kommer ni ihåg det jag var så glad för förra veckan? Jo jag tänkte berätta det nu när det är klappat och klart!!! 
 
Det är nämligen så att jag ska upp och jobba hos min tränare Maria Falk i två veckor! v. 32 och 33. Maria som är min dressyrtränare som jag tycker är jätteduktig och ser verkligen upp till henne! Hon har tagit mig och Bosse så långt och jag är jättetacksam så jag tycker det ska bli superduper roligt att få komma upp till henne och jobba i hennes fina stall! För att jag jobbar får jag bo där uppe och ha med med Bosse och träna för henne och i mån om tid få rida hennes hästar!!! Jag är helt överlycklig! Men det är mycket att göra eftersom hon har tolv hästar plus inhyrda. Såjag ska fodra och mocka och fixa allt det där som ska göras!! Det är dessutom de två veckorna innan skolan börjar så mitt sommarlov är slut om två veckor! Kommer att vara helt slut innan skolan ens har börjat haha!!! 
 

It says everything

Vet att många kanske redan har sett dem härmen jag ville verkligen lägga upp dem! 

Best song ever..

Döööör så bra den är!!!!!!

Älskar mitt nya pannband!




Resultat

Tävlingen i fredaga gick kanon och jag är supernöjd! Med alla omständigheter runt omkring tyckte jag att båda jag och Bosse presterade över förväntan! MEN tyvärr tyckte dommarn inte det. Hon tyckte inte om oss alls. Genom hela protokollet stod det att han gick på bogarna och var för låg och hade ingen bärighet. Det ända possitiva hon skrev var att jag hade en lydig ponny. Roligt? Inte så värts... Men jag hade skitkul och när jag kollar på bilderna som Ronja Nyman har tagit så tycker iaf jag han ser superfin ut! Fick 56 % och hon som vann tror jag hade 61 eller något sådant. Men som sagt supernöjd och nu vill jag bara ut på mer dressyrtävlingar!!! 
 
Ignorera mig och kolla på Bosse!

Outfitt

Här kommer det som vi kommer att ha på oss imorgon! 
 
 

No guns allowed

Den här songen handlar om skolskytningar runt om i världen och om man tänker på det när man hör låten så är den riktigt rörande! 

Godmorgon

Gick upp vid ca 8 och gick en promenix med Zelda! Kokhett ute så vi gick inte så långt, men nu har jag ätit frukost och ska snart börja med allt som ska göras idag!
- Baka hallonpaj
- Städa husvagnen
- Städa mitt egna rum
- Packa - Hjälpa en kompis att packa
- Fixa och rida Bosse
Egentligen var det meningen att han skulle vila idag men det blev ganska hårt pass för honom igår så jag ska skritta honom lite kanske jogga av honom lite så att han får sträcka ut sig för träningsvärk måste han ha fått!!!
Dagens planering mkt att göra men ganska lite tid!

Träningen idag!

Den gick helt okej men ärligt talat så blev jag jäkligt sur på mig själv! Jag har börjat kolla ner och säcka ihop mig vilket jag inte gjort innan!!??!??! Så nu får Maria tjata på mig hela tiden och jag fattar inte varför jag har börjat göra det? 
 
Iaf så gick träningen bra han var fin och jag red igenom programmet och jag skulle tänka på att ställa igenom i hörnorna och ta tid på mig och inte stressa iväg och hellre att jag tar en rejält förhållning i ett hörn och att ökningen blir bra än att allt blir dåligt! Och såklart att sträcka på mig och kolla upp!!!! Annars gick han fint men det var jobbigt för vi började med förvänd galopp och det har han inte gjort på ett tag och det kändes! Så felen satt mest i mig idag så nu får jag skärpa mig rejält!!!!! 

Happy Girl!

Är så glad just nu så att jag nästan kokar över bokstavligt talat! Jätteglad och fattar knappt att detta skulle hända! Men vad det är kan jag inte berätta än! Får bli en lite hemlighet! 
 

Innan tävling

Tänkte berätta hur jag brukar göra och förbereda inför en tävling! 
 
Först och främs så åker jag ner oftast på eftermiddagen och börjar med att rida. Hur jag rider beror lite på vad för sorts tävling det är. Efter det så dushar jag Bosse och tvättar igenom honom noga. Jag går oftast ut med honom och går en sväng eller låter honom beta lite så att han får torka ( detta gör jag såklart om vädret tillåter, inte på vintern). När han har torkar till lite så ställer jag upp honom i gången och borstar igenom honom ordenltligt och flätar svansen och knoppar manen. Sen får han stå i boxen och vila sig. 
 
Sen börjar jag putsa igenom alla saker så som träns, sadel, benskydd, stövlar mm. Jag kollar även så att hjälm, väst, kavajen är rena och frächa! Så packar jag alltid ner det mesta i en stor Lamicell kasse så som täcke ( brukar alltid packa ner ett ländtäcke och ett till täcke beroende på vilken årstid det är), scha
 
brak, allt som jag ska ha på mig, träns, benskydd mm. Inte sadlen eller mina vita ridbyxor och kavaj. Efter det tar jag ner hans transportskydd och lädergrimma och om han ska ha något täcke på när han åker och sätter det utanför hans box. Sen brukar jag alltid ha med mig en kasse hö och en hink med betfor och en dunk vatten som jag gör iordning dan innan. Sen fixar lite småsaker som att fixa till rätt nummer på nummerlappen och sopa efter mig och de vanliga sakerna man brukar göra i stallet! Till sist så checkar jag så att jag gjort allt innan jag åker hem!
 
Tror arr jag har fått med allt men det skulle inte fårvåna mig om jag glömt något! 

Tömmkörning

Tömmkörde honom igår och till en början var han väldigt spänd och skulle gå i 110 hela tiden så det tog ett tag innan han hann varva ner. Blev ganska mkt volter för att han skulle bromsa ner! Galoppen var bra, bättre än väntat så jag är nöjd men det blev inte mkt att stå stilla för min del!


Video

Här kommer en till video från en hoppträning för Mats! Kommer inte ihåg när det var men lite längre fram i videon hoppar jag en linje och jag blir lite feg för att trycka på honom och rida på 3 galoppsprång så jag får hoppa om den 3 gånger... 

Dagen

Träning för Maria står på dagens schema! Fick reda på att jag skulle träna igår då jag fick en tid! Ville verkligen ha en nu när det är tävling på fredag! Förmodligen rider jag igenom programmet om jag kan det! hehe... Jag hoppas bara att det inte lir supervarmt för då kan jag inte rida så länge då det blir för jobbigt för honom. Men det märker vi! 
 
 

Campa på världens bästa ställe!

På onsdag kör vi ner husvagnen till udden och kommer bo där till söndag! Jag dka bo med Kinna (en kompis i stallet!) Tävlingarna börjar inte förrens på fredag så tyckte vi att det var skönk att komma på plats innan alla andra kommer som ska campa där! Har ändå massa utsläpp och fodringar så det underlättar lite att bara behöva gå 20 m till stallet! Men som mamma sa det är som att campa på bästa stället!


Picasso 14/7

Red ut en sväng men det blev mest skritt eftersom allt fixas inför superhelgen och det finns knappt någonstans att rida! Lite galopp och trav blev det också och han var lika taggad som vanligt! Har fixat hans man också så nu är den typ en dm kottate men det behövdes eftersom jag ska knoppa på torsdag!


Namnskylt

Här kommer Bosses nya namnskylt som jag har glömt lägga upp men här är den!




Gårdagens ridpass

Bästämde mig för att rida Bosse igår iaf! Red bara ut en sväng och galoperade ganska mycket i lugnt tempo. Han var pigg ooch fin och han ville gärna dra iväg i galoppen men det fick han inte! Förvånad att han gick så fint på gummibettet! I normala fall brukar det ta lång tid innan han kommer dit han ska och han biter tag lite i bettet. Det två delade är lite mer rörligt och enklare att jobba honom i formen med!

Förövrigt har jag brännt mig som fasen överallt och det känns som om jag kommer brinna upp! Så det blir skugga och solskydd med faktorn 50 för min del men det är så härligt väder!


Bosse status

Har fått lite väkförtjänt vila nu i två dar och kanske kommer han få idag också eftersom vi planerar att stanna till söndag! Men måste ändå ner till stallet ikväll då vi har kvällsfodringen så får se hur jag gör! Annars är han pigg och fräch än så länge och det går framåt! Han har mkt överskotts energi men än sä länge så har jag lite begränsningar för hur länge och hur hårt jag får rida så det är inte alltid lika lätt att bli av med den!


In love♥

Älskar denna obey kepsen! Dock har jag inga pengar men vill så gärna ha den här plus allting annat jag drömmer om...


Jag har det bra här på öland!






Jul. 11, 2013


Semester

Nu har jag åkt på lite semester och det är full storm! Ska in en sväng till Färgestaden och kolla lite för det är inget badväder precis! Bosse får vila idag också får se om jag rider honom en sväng imorgon för annars kommer jag nog få ett helvete på lördag då han redan blir stark som en oxe om han vilat en dag... Imorogn är det bara en vecka kvar! så jäkla taggad!!!!!


Stigbyglar

Usch känns som om man vill ha allt världen just nu men jag känner att jag verkligen är i behov av nya stigbyglar! Har två mina sprenger och mina jin stigbyglar och båda är jättesköna och väldigt bra men jag vill inte använde mina jinstigbyglar när jag hoppar storhäst mm eftersom de inte är säkerhels stigbyglar! Bosse känner jag lite mer och så vill jag spara dem till tävling också så jag funderade lite på om jag skulle köpa ett par likadana sprenger som jag har nu? Får fundera lite till!
 

Godnatt

Nu säger jag godnatt! ska lägga mig ner och kolla på ett avsnitt av hart of dixie! imorgon är det tidig morgon då hästarna ska ut! Fullspäckad dag imorgon då jag även åker till mönsterås och efter det till öland! Mer får ni veta imorgon! Kram på er!
 

The Wanted

 
Har fastnat för denna låten och jag brukar inte lyssna på The Wanted men denna låten är grym haha! 

Träningen

Tränade Bosse för Maria idag och vi kollade på hans sadel och kom fram till att den behöver breddas för att han har musklat på sig en del! Vilket är väldigt possitivt! Själva träningen gick bra och vi jobbade mest p formen och att han skule suga tag mer i bettet dock var underlaget jättedålig så red inte så länge för det påverkar väldigt mkt! Nu ska han vila i två tre dar så att han kan vila upp sig lite innan jag kör på innan tävlingen! 
 

Hemma

Hemma nu efter några timmar i stallet! Red ut på Barich och om tre timmar ska vi ner dit igen för att åka på träning! Ska försöka åka upp till Maria någon gång nästa vekca för att få en till träning innan superhelgen! wiiiieeeeee! Har redan gjort outfitten som blev klar för några veckor sedan... hehe.

Imorgon ska vi och campa och på kvällen ska jag på en pay and jump och hoppa en storhäst! Mkt att göra men roligt är det! Hoppas ni har haft en skön sommar hitils själv tycker jag att det kan bli lite varmare! Men man får vara tacksam för det som är!


Länka!

Ni får jättegärna länka till era blogg för jag är jättesugen på att läsa nu så om ni hat blogg så släng iväg wn kometar men länken i!!!!


Stranddag

Var på stranden idag och solade i några timmar dock tog inte solen så mkt så blev inte ens lite röd. Bosse fick vila idag då han kommer gå dressyr nu i två dagar! På onsdag åker vi och campar på öland i några dagar så han får en mini semester på två rre dar! Ska äntligen lyckas spendera lite tid med min saknade kus!


Dagens

Red först Baricha och hon ver seg o h trött så den där övningen jag skulle göra gick inge vidare så jag hoppade lite bana istället vilket hon tyckte var mucket roligare! Så hon blev väldigt fin i slutet! Efter det red jag ut en sväng på Bosse, jobbade han lite på fältet och han blev riktigt fin! Men jag var helt slut men såklart så åkte jag ham och mer jobb väntade! Målade i tre timmar och tjänade ihop en slant! Vilket kan behövas med allt jag vill köpa! Kram


Stallet

Har varit i stallet och det fick bli en latisdag! Hämtade honom direkt från hagen och satte på träns och hoppade upp och skrittade ut en sväng barbacka med ett par andra tjejer i stallet! Satte också upp hans nya namnskylt och det blev riktigt bra! men den får ni se imotgon för nu blir det sängen!


Fredag

Idag ska Bosse ridas vet inte riktigt vad än? Har träningsverk i hela kroppen då jag sprang igår och tog ut mig lite för mkt så att jag fick ligga i sängen resten an dan så är ganska trött idag också!

Två veckor kvar till superhelgen!!!!!!!


Vila

Bosse fick vila idag och en heldag i hagen! Fyllde upp boxen med mkt torv och skruvade upp alla saker men formodligen kommer boxen se för jäklig ut imorgon igen! Han är en riktig skitgris som en lite tjej i stallet brukar säga! Fyllde på vattnet i hagen och pussade lite på honom innan jag åkte hem! imorgon ska han ridas men har inte riktigt bestämt vad än!
 

Hoppövning

Hittade en hoppövning på http://www.hippson.se/ridovningar/travhoppning-de-luxe.htm och den verkar jättebra! Så jag ska prova den på Braicha på lördag tänkte jag! 
Text tagen från hemsidan!

Travhoppning är styrketräning. 
- Det är absolut jobbigare för hästarna. De måste komma lugnt och sätta sig på bakbenen, förklarar Niclas Haking, B-tränare i hoppning. 
Den övning han bjuder på brukar gillas av hästarna. 
- Den skapar bra förutsättningar, hästen kan aldrig komma fel på hindret och det är lätt att höja upp.
  
Funkar från unghäst till 1,50
De flesta ryttare är "anti-travhoppa", berättar Niclas. 
- Men den här övningen brukar de gilla, för den ger bra förutsättningar. 
När allt stämmer brukar det gå bra - och då får både häst och ryttare självförtroende. 
Hur högt man ska bygga beror på ekipaget. 
- Man kan göra det lätt och svårt. Det funkar på nybörjare, unghästar och hästar som gått 1,50. 
Niclas tycker ändå att man kan börja på 50 centimeter och höja allt eftersom.

Gör så här:
  
A. Lägg ut tolv travbommar. Här går det ut på att hitta flytet. 
- Bommarna gör att hästarna bromsar upp och hittar jämn takt och rytm. Den takt man har före och efter serien ska man även ha inne i serien. Om man bromsar innan ökar hästen och då blir det springigt, tipsar Niclas. 
Rid lätt hela tiden. 
- Om man står upp är det lätt att tappa balansen.

   

 

B. När du har gjort övning A, hästen går med samma takt och rytm hela tiden och du rider mitt på bommarna utan att titta ner, är det dags att ta tre av bommarna på slutet av serien och göra dem till ett kryss. 
- Det första som händer är att ryttarna förändrar rytmen när det blir ett hinder. Men man behöver inte rida långsammare eller öka! När du kommer fram är det bara att låta hästen trilla över. Rid avslappnat.

  

 

C. Lägg upp nästa kryss (när övning B går bra). Det blir travbommar, kryss och ett galoppsprång till nästa kryss. Gör övningen om och om igen. 
- Hästarna ska hålla samma rytm och lugnt ta ett galoppsprång, tipsar Niclas.

   

 

D. Kom in i trav, skutta över det lilla krysset och ta tre galoppsprång till kryssoxern. Ha galoppbommarna kvar emellan. 
- Hästarna börjar kunna det här nu, så de brukar kunna göra det helt avslappnat.

   

 

Vill du höja?
Då är det kryssoxern som gäller. Du behöver inte dra ut avstånden eftersom det är ett kryss i framkant.

   

TIPS: För att få exakt tre meter mellan bommarna, använd gärna tre meter långa bommar för att mäta. Lägg en bom lodrätt och en vågrätt, då blir det tre meter mellan. 
- Det blir spikrakt och du får rätt avstånd, säger Niclas.

   

Syfte: 
Styrketräning för hästen, ger självförtroende till både häst och ryttare. 

Svårighetsgrad: 
Bas. 

Tänk på det här: 
Rid alltid rakt och håll takten och rytmen. Ha blicken riktad framåt, de flesta vill titta ner när de travhoppar. 
 
Bommarna mellan kryssen är galoppbommar! 

Bloggar som jag läser!

Tänkte berätta lite om de bloggar jag läser och varför?
 
http://retardriders.blogg.se/
 
Den har bloggen drivs av två personer, Maja och Martina och Maja har ägt Bosse innan jag köpte honom så alltid lika roligt att gå in och läsa! Vi håller kontakten och när hon kommer och tävlar på Udden hälsar hon även på Bosse också! Jättebra blogg med bra innrehåll!
 
 
http://carolinebagfeldt.se/
 
Carroline Bågfeldt har denna bloggen och hon har faktiskt provridit Bosse så det var på så sätt vi fick kontakten och sedan dess har jag alltid läst hennes blogg och det är roligt att se hur hon och Chuck utvecklas eftersom jag har läst hennes blogg sedan hon köpte honom! Ni känner säker igen henne sedan Ponny akuten 3 så hon ver med på castingen med hennes gamla ponny Dusty! 
 
http://svenssonhilda.devote.se/
 
Det är min livs levande kusin som driver bloggen! Det har varit roligt att följa den nu nör hon har varit i USA i en månad och också en blogg som jag gillar! Läsvärd! 
 
Sedan läser jag lite fler loggar ibland som Nellie Berntsson och Johanna Grant men bara när jag hinner!


LA debuten!

För circa ett år sedan debuterade jag LA och det känns inte alls som om det var så länge sedan! Jag kommer ihåg all nervositet och spänningar inför det, jag skulle starta på Börjes ponny cup vilket innebar maxade hinder och ganska komplicerad banan men vi tog oss rund med ett ynka nedslag! Kom ihåg hur glad jag var och nöjd med både mig och hästen! Jag kunde glatt skicka iväg ett sms till min hopptränare och säga att jag bara fick fyra fel i min första LA! Hittade även ett gammalt inlägg som jag tror aldrig publiceredes som jag skerv innan jag åkte iväg på tävlingen! Lite roligt att läsa!
 
jag känner redan att nervositeten börjar komma inför Börjes och att jag börjar tänka väldigt mkt på det. Jag är supertaggad till 100% men samtidigt är det lite läskigt. när man väl tycker det är läskigt så börjar man tänka saker som man INTE ska tänka på saker som bara ställer till för en själv. Sådana händelser har jag varit med om såå många gånger! Man försöker att få bort alla negativa tankar men ibland går det helt enkelt inte! hjärnan kan lura en mer än vad man tror. När jag ser andra rida höga klasser så tänker jag att "är dem nervösa? Var dem nervösa första gången de debuterade?)
Vissa är helt lugna och tänker inte ens på att de kan vara nervösa men vissa vill bara packa ihop sina saker och dra därifrån. Jag däremot är någonstans mitt emellan, vissa stunder säger jag tyst för mig själv " Kom igen nu jag är supertaggad och det här kommer gå skit bra även om det går skit!" men vissa stunder låter det såhär: " Är jag redo? hur kommer det gå? klarar jag verkligen av allting?" men den tanken tänker jag slänga i soptunnan för den får tyvärr inte åka med! Tänk på det ni också. När man går upp en klass så höger man allting, pressen höjden konkuransen (stavning?) banan ändras och blir mer tekniska, allting blir nytt.
 

Fransk manikyr

Gav mig på fransk manikyr idag och det var pilligt! men jag tycker jag lyckades rätt så bra fast det tog några timmar och jag fick göra om några fingrar men resultatet blev helt okej för att vara första gången!


Nyklippt

Before


After

Jättenöjd men det känns flera dm kottare och som om allt hår står år alla håll och kanter men jättenöjd som sagt!

Kär<3

Köpte detta när jag var iväg! Älskar dem! 
 

Världens sötaste!

HOn som vi bodde hoss hade en urgullig shettis den sötaste jag sett! Och jag fick även rida på Calle (nordsvensken) och han var gudomligt genom gullig! dog lite när jag såg dom!
 

High Chaparral

Ja jag har ju varit och spenderat en hel dag i High Chaparral och det var underbart! Vi kollade på westerntävlingar och det var som en annan kultur och man kände sig som en turist! Vi såg på shower med coollugna hästar som spelade med när de sköt med låtsas pistoler som lät som rigtiga och det ver helt overkligt! Sen gick vi i ett lustigt hus och set var det värsta jag gjort i hela mitt liv! Allt var snett men ändån rakt!?! och jag mådde så illa och allt snurrde och jag var tvungen att hålla i mig när jag skulle gå för att inte ramla! Efter det så gick vi och kollade på mässan som de hade och det var western i vartenda tält! men lite saker fanns det som jag kunde kolla på! Hittade ett jättesnyggt pannband men såklart ver det för ett öra... Det var roligt och jag rekomenderar starkt att åka dit! En upplevelse som jag aldrig kommer att glömma! 
 

Statusuppdatering

 
Tänkte uppdatera er med Bosse lite för det var ett tag sedan jag satte igång honom nu! 
Jag har nu galopperat ett tag och rider/tömmkör  regelbundet 5 dagar i veckan runt 40 min per dag. Har även börjat träna för Maria för stärkande syfte och det går toppen! Den 19 juli startar vi första dressyrtävlingen, en LB:1 på hemmaplan och jag är sjukt taggad! Har haft igång honom i ca två månader nu vilket innebär att det är ca två månder kvar tills jag får börja hoppa! Tiden går fort! 

Dagens

Idag åkte jag ner till stallet på morgonen och skulle fixa och dona och direkt när jag kommer ner till hagen så ser jag att han har dragit av sig sin grimma... Så jag började gå ner längst ner i hela hagen och gick från kant till kant och tillslut hittade jag grimman men inte flughuvan. Det tog ett bra tag kan jag ju säga! Sen skulle jag rida och det gick bra! Galopperade mkt och det gick lite extrea fort på fältet! Det vär jättehärligt och han lyssnade för en gångs skull! Dessutom red jag på det tvådelade! Igår red jag nämligen ut med Ella och han var hemsk. Han drog och lyssnade inte ett dugg och när jag tog tag  honom bytte han bara gallop och bara struntade helt fullständigt i mig! Och då red jag pågummibettet och hade martingall, dock hade han vilat i två dar innan så det kanske inte var så konstigt men han blir stark som en oxe! 
 
Har även skrurat och målar boxen som såg bedrövlig ut! Men nu är den fräch och fin! Sen har vi även släppt ihop Bosse med en annan C ponny som är ny i stallet och det funkar kanon än så länge! Så jag har hunnit med en del! 
 

Måndag

Vet att jag inte bloggat men jag har haft två undetbara dagar i värnamo och det var en upplevelse kan jag ju säga! jag hade jätteroligt och tog ett antal bilder som.kommer upp senare! var hellt lyrisk när vi åkte därifrån! Men mer får ni höra senare! kram


RSS 2.0