Lätt som en plätt

Sprang 5 km på en halvtimma och blev kamp ansträngd haha insett nu att jag har mer kondition än vad jag trodde! Jag har styrkan men behöver Dick mer kondition. Nu är jag iaf påväg till Mats för ett hoppas med läskiga hinder! Uppdaterar mer sen kram!


Ready ro run

5 km nu då!!


Nu är det gjort

N jag red la ettan i måndags det gick ganska bra tycker jag han såg lite spöken överallt men han hoppade inte över dressyr staketet och jag red inte fel väg! Den förvända galoppen var super i ena vägen så nu ska man finslipa vägarna ganska mkt!


LA:1

Idag ska jag rida la 1 för Harriet och jag har en så kallad klump i magen för att kg känner att jag inte kan rida ett så svårt program när jag typ bara ridit 5 dressyrprogram på Picasso! Jag tycker det är svårt att göra ngt över sin egen förmåga och presstation. Många har sagt till mig att det bara är att göra det så gott man kan med jag har bara övat förvänd gallopp en gång likadant med ryggning. Lika dant med i hoppningen man går ju inte upp en klass om man inte klarar av att hoppa den? Man kan tänka att vad är det värsta som kan hända? Man kan sänka sitt självförtroende. Jag pratade häromdagen med Emma Wahlmino och hon sa: jag har som mål när jag rider program att inte hoppa över dressyrstaketet inte komma sist och inte rida fel väg, det är målen jag kommer att ha idag. Ingen kan förvänta sig ngt av ngn om man inte kan det!


Kom till barometerndagen

Udden engagerar får tredje året i rad barometerndagen. Vi har loppis och ponnyridning, fältävlansuppvisning och höjdhoppning vilket kommer bli roligt vi har ju även en annorlunda gren nämligen ponnyagilitty passa på att komma och kolla! Om ni åker dit kommer ni även se mig! Vilka ska dit?


Eurovision song contest

Kollar på Eurovision song contest på ettan! Skrattade ganska mkt när Ryssland sjön, haha! Vad Goa de m är. Men jag hejar på Loreen tror ändån Sverige kommer på topp tre i år så vi får hoppas det går bra för henne!


Mats träningen

Träningen för Mats igår gick toppen, hoppade 1,10 bana med bossebus första rundan var lite ostadigt och osäkert... Men andra rundan hoppade han som en klocka han prickade alla hinder en i taget såklart är det mkt kvar att jobba på men nu sa både Mats och Carina att det är dags för LA! Första debuten blir på börjes i Tingsryd! Jag känner att vi är stadiga i LB nu så nu ska jag upp och traggla på LA som ni vet så har jag inte alls förväntat mig ngt av debuten men jag ska kämpa för att komma runt! Jag själv tycker inte det är kul att ha en häst som hoppar allt på beställning hur roligt är det liksom?? Jag gillar att kämpa även fast set kanske är skitjobbigt! Picasso är ingen enkel häst och det går upp och ber för oss hela tiden men om man inte rider och tar det lugnt bär hans nerver kommer fram så hoppar han inte. Man lär sig verkligen att rida på honom jag har lärt mig jätte mkt på lite mer än ett halvår med honom i början var jag på LC nivå på C ponny med lektionsponny och nu ska jag snart starta mitt livs första LA känns lite overkligt men jag måste säga att det nya gummibettet vi har på honom nu är superbra han trivs med det och går mkt bättre! Påväg till udden nu för att rida tre ponnysar hur jag nu ska hinna? Men vi hörs sen kram! :)


Musik

Sitter och tar att lugnt på musiken tittar på ngn film:p ska t stallet sen och hålla koll på ridskoleungar som ska rida program haha! Kl sju blire Mats! Hörs sen kram!


Seg dag

Segt i skolan och stallfri dag så har mest chillat och inte gjort så mkt men shit vad jag är trött! Helt slut, men ska gå och lägga mig nu imon blir det Mats! Jippie bloggar mer imorgon! Godnatt.


Bilderna


Cupcakes

Supergoda cupcakes gjorda av Nathalie. Skitfina som vi fick av henne! Gulledej. Mmmmmm älskar kakor! Haha tack till dig Natta!:)
Rosa glasyr med hallon i mitten! Nästan som en muffins med glasyr på plus hallonen;)


Dagen

Sry för att jag inte bloggat så mkt men har helt enkelt inte haft tid och det har varit andra grejor i mitt huvud dem senaste dagarna. Idag iaf så var vi på Öland med klassen och kollade på blommor mm så vi gick typ sju km i brännande sol utan sol skydd... Solbränning på beställning!!!
Sen åkte jag till stallet för att rida dressyr på bossebus han var ganska spänd och stel så vissa stunder gick bra och vissa stunder gick inte så bra men det kan inte gå bra alla gånger! :) har ganska mkt att göra denna veckan så ni vet om jag kanske inte bloggar jättemycket ska försöka godnatt!


Kolla in hennes blogg!

http://retardriders.blogg.se/">http://retardriders.blogg.se/
Det är hon som ägde Picasso innan mig och är en duktig ryttare med fina hästar och en bra blogg som hon driver med en annan tjej, värt att kolla in!!!


Min tomat till farsa!

Så blir det efter en solig dag, haha lite solbränd kanske.


Bilder från dagen

Foto: Clara Jonsson:)


Dagens tävling

Fick ett ner i första LB n för att han blev för lång in i kombinationen... Men annars var han superfin och om jag inte hade jag haft en säker fjärde plats! Men men i andra LB n var han ganska så trött men han kämpade på iaf och det blev en dubbel nolla plus en tionde plats :) så det blev en vit rosset med hem och en väldigt nöjd tjej efter dagen. Ångrar inte en sekund att han e min! :D ledsen att det inte blir ngn bild kan inte ladda upp ngn tyvärr! :((


Första klassen klar

Ridit första klassen nu fick ett pet i kombinationen men han var superfin! :)


Finner inga ord!

Finns inga ord för hur mycket jag ÄLSKAR min ponny! Han är helt under bar går in och hoppar kommer perfekt på alla språng bjude och tycker det är skitkul! :) en fjärde plats blev det men det var en utav de bästa rundor jag har gjort! Tagga inför morgondagen!!


Underbar vän!

Idag har det varit en kass dag i skolan men pratade med en vän om det som jag mått skit för i flera månader. det har varit lite spänt mellan oss och vi har inte riktigt känt varandra. men idag förstod hon mig och störtade mig i det som jag har jättejobbigt i. hon hjälper mig och jag fick nya krafter till att kliva upp ur sanden och sluta gräva ner mig själv! Guld värt att hon tog sig tid att göra det, hon är en äkta vän även om det vartit spänt mellan oss så är hon en fin person! Cred till dig!

One direction

Nu har de kommit till Sverige för att spela in sin nya skiva!!! Kommer bli grymt de kom hit i fredags och är i Stockholm! Stort fan älskar deras låtar. Alla verkar vara så sjukt goa och söta desutom!


Picassos färg?

Picasso är ju flugskimmel och jag har funderat väldigt mycket på vad han passar i för färg! Han passar väldigt mycket i brunt men också sjukt mycket i rött! Jag då som gillar blått som han också passar i tycker han är fin väldigt många färger. Jag kom på det att om man har brun sadel plus träns mm och röd eller blått schabrak.

Jag älskar JW schabrak och skydden. Så jag hissar verkligen de sakerna!
Köpte ett rött samer schabrak i vintras och älskar det ett utav mina favorit schabrak verkligen! Om man kombinerar det med andra röda saker blir det skit snyggt!


Utvärdering grankärr

Det var superfint där uppe och vilken servis de hade redan spån i boxarna och fodrade och allting! Så vi chillade i fiket på kvällen, åt pizza och svenska jordgubbar :D happy face! det var ett jätte fint stall med spångång. De var jätte ordentliga och var noga med att stallgången var ren från hö. Vi fick en fin sovplats med trevligt sällskap med mkt skratt tillsammans med Emma Saga och Saga :)


Dagen

Idag ska Bosse skrittas ut barbacka veckan blir ganska lugn. Ingen hoppträning utan tävling på lördag! Ölandshoppet så nu jäklar blir det ridning haha har redan börjat tänka på outfitt!!!


Resultat

Resultatet då för dressyren blev:
58% i LC:1 han var spänd jag red dåliga vägar så tappade mkt på det.
58,97% i LB:1 han var super fin mer mer eftergift önskades men vägarna var bättre och han var mkt stadigare.
Laget kom på en fjärde plats så vi ligger typ trea eller fyra totalt har inte riktigt koll :) ska sova nu så kram på er


Grankärr nu då!

framme i grankärr som ligger typ vid Jönköping ( Gränna ) tränar dressyrprogrammen inför morgondagen och de sitter rätt bra! Vi svängde förbi Charlies och shoppade lite: ett dressyrspö och tre pack med kingsland ridstrumpor plus en regnrock, en JW grimma med grimmdkaft samt ett teddyludd :) bilder kanske kommer efter helgen kram


Hoppträningen för Mats

Hoppträningen igår gick bra! Han var lite stark men annars gick han som en klocka dock blir han lite lång mm efter hindrena plus att jag skulle inte skulle kasta mig i sprången:) tagga inför helgen fast man knappt kan dressyrprogrammen...


Konfirmation

Jag ska ju konfirmeras i höst och jag börjar fundera varför jag gör detta? Det är sjukt mkt jobb bakom det hela, man ska gå i kyrkan x antal gånger och läsa om Gud och Jesus. Varför gör man detta? Själv har jag alltid sagt att det är ett kliv in i vuxenvärlden men man är väl inte vuxen i min ålder eller? Jag som till och med konfirmerar mig ett år tidigare! Vissa gör det för presenterna, vissa gör det inte alls vi fick en fråga om det för ganska länge sedan... Men vad är era åsikter konfirmerades ni eller inte varför varför inte? Mina äldsta kusiner har gjort det men jag vet faktiskt inte vad jag själv tycker. Ett stort frågetecken när jag hör den frågan? Men en sak är säker vi kommer ha skit kul på lägret i sommar!


Planering inför helgen...

Så min planering då! Tanken är att vi ska åka imorgon kl elva så att vi hinner rida där! Men idag ska jag bada Bosse bus och putsa alla saker som ska med, ( dessutom rida två hästar.) när jag kommer hem så packar jag alla mina grejer och lär in de två programmen som jag ska rida.:)
På lördag åker jag tull stallet tidigt, packar in alla saker och borsta Bosse ta på honom alla saker och går en liten sväng för att han ska stå så länge i transporten sedan lasta på honom på transporten. Knoppa gör jag där nere på kvällen :) min plan och det känns ganska bra, mer uppdatering senare!


Hoppträning- Mats

Idag blir det ett hoppas för Mats, kände att det var bättre att köra det idag än imon eftersom det är dressyr i helgen:) inte så fint väder just nu men man kan ju alltid hoppas att det klarnar upp så vi kan hoppa ute! :) planering kommer upp så småningom! Hej då sålänge!


Min rid historia- del 1

Det började med att min kompis Mathilda skulle på öppet hus på himlabacken år 2008. Jag följde såklart med, vi fick rida och borsta på ponnysarna efter den dagen bestämde jag mig för att börja rida. Jag började rida på ridklubben udden hösten 2008 och blev helt tokig i hästar! Jag skojar inte om att vi var där en timme innan vi skulle rida och bara borsta, sen skulle vi ju försöka gå ut tidigare så vi kunde rida längre! Fredagarna var då jag red veckans höjdpunkt. Jag hade en favorit ponny som hette Ninja jag vet inte varför kanske för att det var en utmaning för hon stannade i mitten varje gång man ville att hon skulle gå framåt. Jag började va stallvärdinna och skötte stallet vissa helger vilket var superkul tyckte jag då. Men att få släppa ut alla privathästar på söndagarna var höjdpunkten, det var liksom inte samma sak som att leda en lektionshäst. Ni kanske tycker det är konstigt men jag tycker fortfarande det. Jag hade ju velat ha en häst ända sen jag började rida men den tanken la jag åt sidan för min pappa hatade hästar och jag fick knappt gå innanför dörren med mina hästkläder. Iaf så började jag hoppa på klubbtävlingar och blev jätteglad så fort jag fick en rosset! Men sen kom dagen när jag fick rida en privat häst några gånger i veckan. Jag älskade såklart detta och tyckte det var superkul! Jag höll på med det i en månad och startade min första lokala tävling en LD på 60 cm men sedan funkade det inte med hans ägare så jag började rida lektion två gånger i veckan istället. På fredagar red jag i en hoppgrupp och sedan en vanlig på torsdagarna. Ridskolan sålde min älskade Ninja på så sätt träffade jag Moa och Fille. Moa hade också ridit Ninja innan och kände henne från topp till tå, vi grät floder när hon åkte och visste att vi aldrig skulle få se henne igen för de bodde fem timmar bort. De sa att dom skulle skicka bilder men det har aldrig hänt. jag började rida en C ponny vid namn Lollo istället och istället och så småningom började jag åka iväg med henne på lokala tävlingar i närheten. Lollo var ett tjurigt sto som man var tvungen att jobba stenhårt med! Men på henne lärde jag mig även att rida mycket bättre fick er balans och mkt bättre sits! Jag vet inte riktigt om jag gick nolla i ngn LC men jag plockade några rosetter. Var även med och tävlade div ll hoppning! Lollo var även tjurig i boxen och inte så glad när man skulle lägga på sadeln men jag borstade henne flera gånger i veckan och hon blev faktiskt glad tjej när jag pysslade om henne jag tror ingen skötte henne lika bra som jag gjorde!

Fortsättning följer!
Gammal bild som jag tog för jätte länge sen:)


Dagens ridpass

Dressyrlektion hade jag idag vilket var behövligt. Det gick faktiskt ganska bra han var fin men han var stel i början sen lossnade det men han har det jobbigt i högersidan så efter galloppen blir han lite ostadig och stel. Men det är bara att fortsätta jobba han blir ju väldigt lätt uppstressad om han har svårt att göra ngt ex att flytta åt ena hållet. Men visst är det jobbigt att komma igenom det här jobbiga när man börjar ställa krav men det är så sjukt kul när man lyckas i slutänden:) på lördag åker vi till Grankärr för andra omg i div ll dressyr LB och LC blir det plus en övernattning där!


Ny designe!

Ny design är gjord! Gillar den väldigt mycket faktiskt, det är en bild som jag gärna skulle vilja ha men måste dessvärre köpa bilden:( men jag tycker om hedern och designen hoppas ni också gillar den:)


R.I.P älskade mormor<3

Som vissa av er inte vet så gick min mormor bort det 5 mars 2012. Hon dog av lungcancer som läkarna sa att den var långsam växande? Men den tog ändån livet från henne hon blev ändå inte så gammal. I lördags var det exakt två månader sedan. Jag och min mormor stod varandra väldigt nära varandra och hon bodde tms med morfar på andra sidan gatan och jag brukade alltid gå in vid halv åtta varje vardag för att kolla på halv åtta hos mig och dricka kaffe med ngn kaka till<3 13 hela år och två månader fick jag med henne fast det känns ändå som hon inte lämnat mig! Hon sa alltid " vi kan stå och vinka till varandra innan vi går och lägger oss genom våra fönster. Jag kan fortfarande gå till mitt fönster och tre att hon står där, precis som innan som om hon aldrig gått.


Barbackatur med Natta

Skrittade ut barbacka med Natta idag, en välbehövlig runda för både mig och Bosse :)


En sjunde plats och en tredjeplats!

Tänkte berätta hur det gick för udden...
Eliten kom 4 och totalt på en 7 de plats:) div l gick inte så bra för då vi bara hade tre ekipage till start:( men vi slutade totalt på en tredje plats:)
Hon som tog foton på mig hittar ni här!!! http://mooasvenssoon.blogg.se/
Super fina bilder tack till dig:)


Min ponny levererar!

Min ponny är så bäst! 3 starter denna helg, 3 nollor och 3 placeringar! hoppa kan han och han gör det så bra. klockrena rundor rakt igenom! bra tider fina språng, bra gallop han kunde inte vara finare! han var lite trött i LBn men han hoppade ändå och det är jag så glad över! men jag fick rida som in i tusan men det är så härligt när man känner att man har lyckats! fin fina ponny! LCn: 2a! LB: 6a!

Vinst!!!

Vinst i LCn idag, han hoppade jättefint och var superfin! klockren runda med fina språng. hoppas det går lika bra imon
!
Caroline Bågfeldt har tagit bilden, hon provred Bosse innan jag gjorde det men sedan köpte hon en ponny som heter Chuck. hon driver en blogg http://baraacarro.blogg.se/ som hon kommer komma långt med tycker verkligen ni ska kolla in bloggen, jag följer den iaf för hon skriver bra saker och mycket mer. henne kommer vi få se mer av i framtiden, både med bloggen och på hästryggen. Tack för bilden :)

Hoppträning

Idag blir det hoppträning och den 24 maj ska jag åka till Mats för hoppträning där blir övningar med massa titthinder på en annan plats perfekt att öva på att åka transport dit och sedan hoppa massvis med läskiga saker fast det inte är tävling. Precis vad jag och Picasso behöver:) som ni kanske vet eller inte vet så är Bosse väldigt rädd för olika saker när han inte är på hemmaplan det kan vara från en vanlig planka till en skitläskig våg eller vattenmatta haha! Han blir också väldigt nervös när han åker transport för han tror det är tävling varje gång så han står och spänner sig. Öva kallar jag det massa träning med transport så han lär sig att det inte alltid behöver vara tävling om man ska åka transport;)


Ridpasset!

Dressyren idag så gick lite si sådär spänd ponny med fick igenom honom men han har fortfarande lite spänningar kvar i sidan vilket gör att han inte riktigt vill flytta men det är ngt att jobba med:)
Föresten skulle jag vilja ha lite fler bloggar att läsa skriv gärna en komentar med er blogg så kollar jag gärna in den!
See ya!


Håltimme

Sitter och latar mig i solen med några kompisar ska snart ha engelska känner bara för att lägga mig åå en fillt med en kall dryck och soooola:) sen börjar man då tänka på vad man ska göra på sommarlovet:
Tävlingar såklart :)
Sen har vi sesongscamping på Böda så jag ska försöka komma upp dit lite också.
Konfaläääger!!!!
Så ser det typ ut :) längtar om ngt !


Dressyr då ja!

Idag blir det skola sen stallet Bosse ska ridas dressyr i detta fantastiska vädret! Jobba honom lite så får vi se hur det går imon blir det kanske hoppträning? Han har ju vilat ganska mkt de här tre dagarna så jag tror han orkar men men. Ganska lugn dag idag hörs sen :) tjaooo


Var du med och tävlade i söndags?

Jag tycker du ska kolla bilder på dig om du var med och tävlade i söndags, jättefina bilder ;)
http://hoppfotograferna.weebly.com/
Flera bilder kommer:)


Grattis Hannes!

Sitter och äter glas med familjen plus farmor o farfar :) Hannes min yngsta bror fyller 5 år! Grattis till dig, glad kille med många fina presenter :)


Fölisen <3

Ett utav fölen som vi såg igår
Detta fölet är efter Heartbeat såklart:)
Jag tror hon heter Hermoni<3


Nervositet?

Nervositet... Det kommer lite hur som helst men mest när man är rädd tror jag fast den kan ju komma inför ngt som ska bli kul! Men varför blir man nervös??? Första gången jag skulle tävla utanför klubben på en lektionsponny så var jag så nervös att jag knappt ville åka dit. Men jag vet inte vad jag var rädd för egentligen? Jag menar jag skulle ju gå in på banan och göra mitt bästa men vad var jag nervös för, att vägra ut mig eller vad då? Nervositeten kan styra mkt hur man tänker. Nervositeten kan vara positiv ibland men den kan också vara negativ. Som jag ser det: när jag är ute på ex en tävling så kan jag vara nervös för vad so kommer hända. Men om jag blir rädd och nervös för ngt jag tror hästen kommer vara rädd för så för jag över det på hästen. Hästen känner av det så väl och om man ser att man inte kan ta sig över hindret så kommer man inte heller det, så enkelt är det. Det som jag skriver nu har jag varit med om flera gånger jag har varit nevös för att Bosse ska stanna på ngt läskigt och då har han gjort det. Igår var jag rädd för huset och fick såklart ett stop men man lär sig ju. Nervositet tycker jag kan vara bra också för man konsentrerar sig bättre då man blir mer fokuserad. Man ska ha lite nervositet men inte så mkt att man bara vill komma där ifrån. Om man åker på en tävling som dans fotboll osv så ska man ha kul strunta i hur det går även fast det kanske är svårt. Men vi gör det för att vi tycker det är kul ska vi då inte ha kul? Haha!
Maria Kehagia sa till mig en gång " vågar du inte förlora vågar du heller inte vinna!" så sant.

Konstigt inlägg va bara tvungen att skriva!


bilder...



Heartbeat

är hemma och gör inte speciellt mkt, vi hade jouren idag och vilket väder våren är här entligen säger jag! efter en lång dag i stallet så följde jag med Nathalie till hingstuppvisning i Tingsryd! och wow måsste jag bara säga, helt fantastiskt ångrar inte en sekund att jag åkte dit. men vi åkte mest dit för att se Heartbeat<3 den hingsten asså, ååååå han är så maffig så elegant, hoppar som en gud och är sjukt söööt<3 så foton och videor blev det en hel del av. hehe. vi såg även några av hans avkommer som också såg helt fantastiska ut. Heartbeat är född -01 efter Heartbreaker och Elly han är brun och 172cm!
år 2006 vann han 5-års schampionatet med hela 10-10-10-10-10-10-10-10. full pott! Kårad med 10-10-10 och Flöjhingst. han blev tvåa i Falsterbo, scandinavium Open samt 6:a vid VM i zangershide. 2007 vann han 6-års schampionatet i Dannmark och sin första 1,40. Han är far till sju godkända söner! dem kallar honom  "Ave
smatadoren i Hoppning".

RSS 2.0