Det är det här som värmer mitt hjärta

Den personen som skrev det till mig gjorde mig glad den dagen när det hade gått åt skogen alltihop. Jag blev så glad att den personen tänkte på mig och tog sig tid att skriva och fråga hur jag mådde! Hon muntrade upp mig och jag ser upp till denna personen för hon är fantastisk! Tack!


On my way!

Nu är jag påväg till Maria och första passet är kl 11! Det ska bli jätteroligt och dessutom träffar man fem nya personer också!


Ser ni?

ser ni skillnaden där vi har klippt och inte klippt?


Nytt!

här kommer det mesta av allt som vi drog med oss hem från Linköping! När jag skulle ta kort på hoppsadeln så blev ljuset fel så den ser lite mörkare ut på vissa ställen än vad den egentligen är!
 


Ed Sheeran!


Just be you because life is to short to be someone else!


Trött tjej som ska bli ännu tröttare!

Jaa, jag är trött kan man säga efter att ha varit i stallet sen tio och inte sovit så bra i natt. Efter stallet åkte vi in till hööks och köpte lite nödvändiga saker men nu är jag hemma.
 
Jag ska snart ner igen och packa lite till, Bosse är kvar ute eftersom han klipptes idag och fick stå inne halva dan. Klippningen gick jättebar och det känns så skönt att ha det gjort. Vi tog hjälp av veterinären som var på udden under tävlingen och han gav honom lugnande det var ett väldigt bra medel som han gav direkt blodet och så tog det några minuter innan han stod och lutade huvudet mot mig och hans huvud var inte så enkelt haha! Han blev jättegosig och vi började klippa och det var inget problem alls förens på slutet när vi skulle ta sista på frambenen då han blev uttråkade och ville inte att vi skulle klippa där så han lyfte på benet så fort vi kom i närheten med klippmaskinen men sen röt jag åt honom och då stod han stilla ett tag. Vi klippte hela honom och jag blev jättenöjd med klippningen, dessutom kommer hans prickar fram och blir mkt mörkare så det ser lite konstigt ut på huvudet när han har ljusa prickar på halva huvudet och mörka på det andra. Sen fick han stå inne några timmar med fleecetäcke sen släppte jag ut honom och pigg var bara förnamnet. Så fort vi kom ut ur stallet så börjar han busa med mig och stegrar (inte så högt) och bockar samtidigt som han drar ner och skakar på huvudet! Så höll han på hela vägen ner till hagen och mellan det "busiga" så trippade han åt alla håll och kanter. Så pigg och glad blev han så nu har vi klarat av det och det känns som en lättnad!

Hej underbara läsare!

Jag har varit på Halloween fest hos några av mammas och pappas kompisar och vi har haft det supertrevligt! Men nu är jag svintrött och imorgon så ska jag packa packa packa inför måndag! läängtar!!! Detta blir sista inlägget för idag men jag kommer med mer uppdatering imorgon! alla saker som vi fick med oss hem från Linköping ska jag ta kort på så att jag kan lägga ut det här på bloggen så att ni kan se men nu säger jag kram och godnatt!


Om bara den första kunde slå in!


Godmorgon!

Har sovit ganska gott kan man säga efter gårdagen. kom hem ca kl halv tio och var helt slut. Vi fick med oss en hel del saker hem och jag är jättenöjd faktiskt, vi fick jättebra hjälp med sadelprovningen och man kunde känna sig säker. När jag provade hoppsadlen och hoppade några språng, jag kunde inte sluta le för att han var en helt annan häst! Han hoppade helt annorlunda än vad han gjort de senaste veckorna och han tog verkligen ta i hindret och seglade över som om hindret var 30 cm! Han böjde verkligen på benen och var högt över, hon som hjälpte oss sa att han hoppade som en katt, haha!! så det var jätte roligt men både jag och bosse blev trötta utav hela dan men idag ska jag bara skritta ut en långrunda och låta honom vara avslappnad.Har ganska fullt upp då vi ska bort i kväll! 
I helgen är det dessutom hästtävling på udden kanske ska kolla lite! Vilka ska dit?? Bilder kommer upp senare!

Linköping

Nu är vi påväg upp till Linköping med Bosse där bak. Vi ska prova sadlar och förhoppningsvis kan jag ta med sadeln hem idag! Det var tanken att det skulle vara på Öland och Sharpman skulle egentligen åka dit men det blev inställt så nu ska jag åka tre timmar i bil! Uppdaterar mer senare!


Onsdag

förlåt men jag har inte haft tid att blogga men hur som helst i söndag ville han inte heller dock var han sjukt fin på framhoppningen och han var som vanligt men när vi kom in på banan la han av och vi stannade ut oss på andra hindret. inte så roligt men det är inget att gråta över. tränade för Maria igår och han var precis normal och som han ska vara vi gjorde bommövningar och han blev helt dungsur efteråt. Vi ska även klippa honom i veckan så får vi se hur det går. På måndag åker jag på läger hos Maria i tre dagar och på torsdagen nästa vecka kommer massören och ska massera igenom Bosse! lite status uppdatering och jag ska verkligen försöka blogga mer! kram Julia


Resultat

Ja som jag skrev i förra inlägget så har det inte gått så bra idag och ja det har gått år pipsvängen.

LBn För det första så hann jag inte rida fram tillräckligt för det blev lite stressigt för att det var många som var uteslutna. när jag kommer in på banan så är han spänd och lite segt men inte så farligt. När jag börjar hoppa så får jag ett nedslag på ettan och det kändes som om det gick segare och segare och vi fick med oss ett till nedslag. Sist men inte minst fick jag två stopp på sista hindret då han inte lyssnade på mig ett enda dugg, han sköt ut bogen och tyckte att han inte skulle hoppa det. Jag kom över det när jag sedan försökte en gång till men som jag så så lyssnade han inte på mina hjälper.

LAn Jag tog ut honom i tid och galopperade fram ordentligt och gjorde temoväxlingar men när jag kom in på framhoppningen så blev han konstig för han började tjura ihop och stannade två gånger på räcket. sen hoppade han kalas på oxer och jag lät han va mer i handen. När jag kom in på banan och skulle börja var han bra framme ända tills kombinationen då vi kom nära in på första och även om han kunde hoppat så stannade han. Då känns det surt att han liksom kunde ställt upp! Jag kom över på andra försöket men sen la han av. Han stängde av helt totalt och ville inte mer. Jag lämpade för att få fram honom men det gick inte. Han bröt till och med av till trav innan hindret. Jag kunde i inte göra ngt för när han blir sån så går det inte helt enkelt.

Man börjar undra om han har ont någon stans eller bara är allmänt fånig? Han kanske är i en period där han är trött och slö? Man vet inte och det är så svårt. Jag vet att han har blivit sådan innan när det varit tävlingar inomhus men inte som idag. i och för sig så har jag i inte hoppat så höga klasser inomhus förut. Mamma och jag sa det att vi ska hoppa en LB imorgon och se hur han är då, sedan när vi kommer hem ska vi ringa vår massör så att hon kan massera igenom honom för att han kanske har ont i sina muskler eller något liknande. Han kanske får ont av sadeln? Man vet aldrig men vi får se!


Dagen

dagen har gått åt skogen och jag vill helst glömma den... skriver mer ingående när jag piggat upp mig lite!


Sötisen

två bilder som vi beställde i somras när vi var i Tingsryd, jag tycker de är jättefina!


Snart framme!


Mats träning

Ja vad ska man säga. Bosse var nog lite trött och hade nog lite träningsverk. Men jag tycker träningen gick jätte bra han hoppade kanon men vi fick lite svårigheter eftersom Mats höjde tre hinder till 1,20 m! Han seglade över de hur enkelt som helst men det var två hinder som var svåra och då red jag iväg honom och var för på så först fick vi ett stopp på en oxer och det var mitt fel. sen såklart när han behöver ta i mer så testar han hur långt gränsen går. Vi fick två stopp på det hindret sen skärpte jag till mig och red som tusan och då gick det. Sen kom vi till ett räcke och det var en lång anridning plus vattenmatta under och hindret var maxat. Han stannade en gång för att jag var lite ivrig och red på i stället för att hålla emot och trycka till med sporren istället om han inte lyssnade. Sen kom vi över hur enkelt som helst o han hoppar högt över också. Men mats sa att jag skulle tänka på det till helgen att jag inte rider iväg honom utan är cool och håller emot och håller om med skänkeln. Han var super fin med jag gjorde några missar och om han då är lite småtrött så är det såklart han testar mig! Men han har kapacitet!

idag ska jag bara jogga av honom lite i skogen innan vi åker till Tingsryd så att han får sträcka på benen!


Bild och plakett hörna

Jag har gjort en bild och plakett hörna med bilder på Bosse, vad tycks?


Påväg hem!

är påväg hem från mats träningen nu, berättar hur det gått senare eller imorgon. Jag och Bosse är lika trötta båda två haha!


Outfitt!

Kanske är lite tidig men jag har bestämmt outfitt nu! så här kommer de!
Jag ska ha den outfitten men också mitt anna scapati shcabrak! Det kommer vara nästan samma saker bara ett annat schabrak och annan huva!


Gårdagens träning för Maria

Det gick kalas! VI övade mkt bommar som vanligt och det är verkligen nyttigt för honom så att han får styrka! Iaf så blev han jättetrött och han tyckte det var jätte jobbigt. I galoppen så orkade han knappt galoppera eftersom jag ville att han skulle gå i kort och sammlad galopp. Jag ska börja lägga in lite mer bommar så fort jag får tid för det kommer verkligen stärka honom i hoppningen. Maria kollade på filmen från kalmar hsk också och hon sa att han var lite lat av sig och trycker inte ifrån med bakbenen utan hoppar mest på fart! Nu dessutom när hindrena börjar bli högre så måste han få mer styrka bak så att han kommer upp mera. Hon sa även att han fått mycket muskler nu på senaste tiden vilket jag också märkt! särskillt rumpmuskler och hals muskler. Tänk vas mycket som kan hända på tre månader. Imorgon ska jag hoppa för Mats. Det blir bara att hoppa igenom honióm lite inför helgen då vi ska till tingsryd! Taggad!!

Ni bestämmer rubrik!

Tänkte att det var en smart ideé nu när jag har lite brist på skrivande så nu har ni chansen att välja! 

Ledsen

jag är ledsen för att jag inte bloggat så mkt. Jag har varit lite deppig och trött framförallt. Men men jag får skärpa mig helt enkelt. idag ska jag rida för Maria vilket ska bli roligt. ska även gå på fotboll ikväll med klassen, ska bli roligt att gå med klassen men fotboll? haha ska försöka blogga mer när jag kommer hem men har biologi prov imorgon. kram Julia!


Idag hat jag ridit denna sötnosen!


Arbetsdag

Arbetsdag i stallet nu kl 9 och just nu ligger jag i sängen och jag vill knappt gå upp... men jag är illa tvyngen. Förövrigt idag så ska vi avmaska Bosse men innan ska jag rida. Imorgon har vi släkt kalas och jag kanske borde städa mitt rum, haha! Jag har fullt upp idag igen kan man säga! Kram till er!

Känslor?

Inland kan jag bara känna att jag är en någon som är något andra handsval? Som om jag blir vald efter alla andra om de tex inte kan! Fast man ska ju egentligen inte bli vald? Man ska kunna känna trygghet hos sina vänner att man inte ska vara orolig för att man inte kommer bli frågad? orolig för att man kommer stå där helt ensam, själv och bli utfryst. Eller att ibland folk bara frågar en för att man inte ska vara själv? fast de egentligen knappt bryr sig? Har ni någon gång känt den känslan?


En vanlig dag

Ja vad har jag gjort idag? jo jag har...
- gått till skolan
- åkt till stallet
- ätit glass medan jag kollat på x factor
- kollat på PLL.
japp en normal dag helt enkelt!
onödigt inlägg jag vet men har lite brist på skrivande. får klura ut något... har ni några ideer?


Min superduper GRYMMA ponny heter Picasso!

Jag låter rubriken tala för gårdagens hoppträning för mats. I början så var han lite seg och hängde i bettet men när vi började hoppa så blev han helt underbar, han tog i och hoppade sjukt bra. Älskar min ponny! Vi hoppade markarbetshoppning med två hinder på ca 1,10! Vi seglade över som om hindret var tio cm! Nu ska jag sluta skryta men träningen var verkligen rolig och nu är vi på G!

vi tror att alla nedslagen i Kalmar hsk är för att underlagen var inte så bra.
bjuder på en suddig bild sen igår! bättre än inget!


Första tävlingen

Jag hittade några bilder från min och Picassos första tävling! det är sjukt hur fort tiden går och hur mkt som förändrad!


Gårdagens dressyr

Jag kan inget annat än att vara nöjd! vi övade väldigt mycket med formen och la upp ett trav hinder med bom framför och bakom hindret låg på typ 70 el 80 cm? han tyckte det var skitjobbigt och han var tvungen att verkligen komma in i samlad kort trav men skulle trycks ifrån med bakbenen. han slarvade i början och segade sig över men efter ett tag blev han superfin och de där bommarna gör mer än vad man tror. Efter så blev han helt underbar och lyfte på benen och jobbade med bakbenen, nu jäklar ska vi komma runt utan nedslag!


Den ANDRA NOVEMBER!

De kommer till Stockholm den 2 november och då ska jag och några andra kompisar dit! ska bara fixa biljetter först....


Bilder från helgen!

Jg gick in på Majas blogg och såg att hon redan har lagt ut de flesta bilderna! Hon var lite snabbare än mig! här kommer några av mina favoriter!


sorglig dag

En sjukt fin och underbar lektions häst gick bort idag. Han låg bara där i hagen och rörde inte på sig. han var inte gammal och han hade enorm kapacitet. När en vän för livet försvinner så försvinner mkt!

R.I.P Metronom C!


Teknik

Har haft teknik... vi ska skriva om ett larm och dess komponenter. Jag vet inte ens vad komponenter?? hmhmhmhm, någon som vet? Inte troligt.

Påväg till Udden

påväg till Udden. ska vara funktionär eftersom det är lokal ponny hoppning dessutom omg 3 i div ll det är spännande och roligt också. dock kommer jag inte kunna se så mkt då jag ska stå i fiket! men man kan ju hoppas att det går bra idag.


Har du en tittig häst/ponny?

Min ponny har varit ganska tittig kan man säga och jag har fått kämpa med det ett tag och det har gett resultat! Så jag tänkte berätta lite hur jag gjotde för att ta mig igenom det!

Jag åkte och tog en privatlektion hos min hopptränare då vi hoppade fram på ett normalt hinder och sen hoppade vi titthinder på högsta grad! haha, oj vad vi fick kämpa för att ta oss igenom den jäkla banan som hade något tittigt i sig! och efter den träningen började det lossna mer och mer. vi pkte några fler gånger till Mats och tränade i en grupp så vi övade på att åka iväg och hoppa eftersom han alltid hoppade allt hemma på träning. Sedan har vi tränat hos Mats varannan vecka och nu hoppar han läskiga hinder utan tvekan men det tog ett tag innan han gjorde det. Nu behöver jag inte vara nervös längre för att han tycker något är läskigt för jag kan övertala honom att han ska hoppa. Jag tycker också att bandet mellan häst och ryttare är viktigt, att de kan lita på varandra och samarbeta! Har man inte tilliten så har man ingen trygghet hos hästen. Desto mer jag lärde känna Bosse ju lättare blev det! så bygg tillit och ta er igenom problemet tillsamans!


Resultat!

jag måste säga att jag är väldigt nöjd över dagen och det gick helt okej!

LB han var lite seg och jag skulle haft mer tryck i galoppen så vi rev två. Man kan säga att det var mitt fel så jag tar på mig det. dessutom var han lite spänd och nervös eftersom vi inte tävlat inomhus på några månader. Men jag är ändå glad att vi kon runt eftersom det var maxat!

LA; han var sjukt fin på framhoppning och han var mer taggad och mer framåt! när vi sedan kom in i ridhuset blev han lite spänd och nervös och det blir inte precis bättre av att jag är det heller! Vi fick med oss tre nedslag = 12 fel. min första nationella dessutom. Ett han nedslagen fick han ta på sig för att han kunde kommit över hur enkelt som helst men så blir de när han blir spänd. ett av de så kom vi nära för att jag tappade galoppen och då kom han inte upp tillräckligt. tredje så kom vi i korsgalopp och då blev det lite vingligt så vi fick med oss en bom där också!

I helhet så var det en utmaning både för mig och Bosse och jag tycker vi fixad det bra. han hoppade allt utan tvekan och hellre att han river än att han stannar tycker jag! Sen blir han alltid mer nervös och spänd när det är inomhus. Men vi ska prata med Mats så vi kan få lite tips om hur jag ska göra för att han ska komma upp mer och lite så! 20 fel totalt idag men jag är lika glad iaf!


Fredag!

Fredag igen! har en lektion kvar och sen blir det stallet! jag har lite på G att skriva om och jag tror jag har bestämt outfitt för imorgon men jag bloggar från mobilen och de är lite segt så ni får reda på det ikväll, så håll utkik!


Schema inför imorgon!

När jag kommer kommet från skolan ska jag hoppa Baricha efter det ska jag rida Bosse lite lätt. efter det ska jag:
- putsa
- duscha Bosse
- knoppa
- fixa med mat mocka mm
- sätta på nummerlapp
- borsta
-packa sakerna!
när jag kommer hem ska jag pluuggga!


Dagens ridpass

red ca 40 min i rihuset eftersom värdrrt var piss! jobbade mycket i galoppen idag med att öka och minska så jobbade jag igenom den förvända galoppen också! jag gjorde tempoväxlingar i traven också och lite skänkelvikningar. han var väldigt fin i formen idag men han var lite seg skulle velat ha lite mer power i bakbenen och han kunde längt stegen lite till. annars var han kanonfin och trött var han när vi var klara!


Surt...

kollade på hemsidan och såg att udden arrangerade en pay and cross! linda är med och ger tips så jag tänkte anmäla mig till jag insåg att det är bara höjden 70 cm och 90 cm.!.! lite småsurt eftersom jag hade gärna velat vara med! vet att han klarar av att hoppa 90 men vi har mest hoppar 80 hinder! men men synd!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3494884/images/2012/pic_506d9925ddf2b329cf000235.jpg" class="image">


beslutsångest?!?

den 17 november är det en lokal dressyrtävling i Nybro men dagen efter är det en regional hopptävling i Karlshamn och jag kan inte åka på båda! det blir årets sista start och jag vet verkligen inte vad jag ska välja?!? får klura vidare...
vilken skulle ni valt i mitt fall? :)


ett sånt här ridhus skulle inte vara fel...


Vilken Outfitt????

Funderar på outfitt till helgen och till TIngsryd? Vilken tycker ni? komentera gärna.
Anna Scapati schabraket är inte med för att jag har designat det själv!
Dock är inte Jin stigbyglarna med!

Snart läger!

V.44 på höstlovet så ska jag åka på läger med Bosse hos Maria! Ett dressyrläger som håller på i tre dagar. Är taggad! Nu kompisar får man ju lära känna också! så nu börjar nedräkningen ca tre veckor kvar!

Jin Stigbyglar?

Är sugen på att köpa ett par Jin stigbyglar. jag har hört att de är jättesköna och snygga dessutom! Men jag vet inte vilken färg? Vilken tycker ni?



Min Hemlighet...

Eftersom Bosse Har vilat i tre dagar så fick jaf lov att rida en annan D- ponny som heter William. Hen är en jättefin dressyrponny som gått höga klasser och är väldigt välriden. så jag hade med honom för maria och jag hade bara ridit honom en gång innan så vi håller på att lära känna varandra, men det var så kul! han steg och hela rörelsen! Amazing!!! Jag som fick verkligen jobba med att sitta ner och jobba som en gris haha! Det var så roligt att sitta på en ponny som kan så mycket dressyr och få veta hur det känns när han länger steget och hur han ökar mm. Det var jätteroligt iaf och jag ska börja rida honom en gång i veckan framöver. sedan kanske det blir lite dressyrtävlingar också men då ska såklart bosse med!
 
När hon ändån var där så bad jag henne kolla på bosses ben och hon sa att han inte var svullen och han går rent så det ska inte vara några problem att tävla till helgen. Det kanske är något svullet innnan jag rider men det försvinner når jag börjar skritta. Så jag red ett litet dressyrpass på honom också! Så nu är jag lycklig!
 
 

min söta ponny!


RSS 2.0