Gårdagens ridpass

Red för Maria igår och det gick skit bra rent ut sagt! Vi har bestämt att vi ska öva in delarna i LA:2 så att det sitter. För er som inte vet hur det programmet är så är det bakdelsvändningar och ökad trav, serpentinbågar i galopp mm. Så igår övade vi på ökad trav och serpentinbågar i galopp. Galoppen gick jättebra när jag fick igenom honom och kunde rida honom i den förvända som är lite komplicerat då han kör upp huvudet och ökar! Men vi fick koll på det. Ökade traven satt jag bara och skrattade åt. Det var skit jobbigt och jag satt där försökte hålla emot medan jag ökade och det är svårt och skumpigt för den delen. Det är bara början och snart ska den sitta! Det har jag bestämt!


Precis

Om ni vill veta min åsikt om ponnyakuten så klicka här http://retardriders.blogg.se/ och skrolla ner lite! Precid vad jag skulle sagt haha!


Några suddiga bilder


Underbara ponny!

Var på matskurs fre lör och jag måste säga det var nog två av de bästa träningarna jag har gjort på länge! Första dan var det markarbetshoppnining och bommar och han var jättelydig. Han var mjuk och fin så Mats sa inte så mycket eftersom han gick som en klocka.

Dag 2 så hoppade vi bana. Han var jättefin då också, kollade inte på någonting och hade inte en tanke på att stanna! Jag gjorde en miss som var helt mitt fel. Men annars gick det kanon och banan låg på 1,20 1,10. Så nu jäklar är jag så taggad på att tävla och visa alla hur duktigs vi blivit!


Nya ryttare!

Ja som rubriken säger "nya ryttare" jag vet att många av er är kräsna och väldigt noga med vem som rider sin häst/ponny! Det är klart men jag anklagar er absolut inte för att det är så men ibland så tycker jag själv att vissa går lite långt med att bara vissa får rida sina hästar. Tänk om man ex bryter benet och någon annan måste rida sin häst för att hålla den igång. Om då hästen inte är van vid andra ryttare så kanske det inte blir så lyckat. Bosse var och är känslig för nya ryttare och han kan vara jätte spänt i början men han slappnar av mer och mer. Det har blivit mycket bättre och han är inte alls lika spänd som förut. Så jag ser det som en fördel om man låter olika ryttare rida sin häst bara ibland för jag tycker det är nyttigt för hästen och en själv för de kan känna saker som man kanske själv inte ser. Mina åsikter såklart!


Bo Tibblin

Bokat och klart nu ska jag rida programridning för Bo Tibblin! Lb:2 på lång bana. Det ska bli roligt eftersom han är så duktig och det ska bli kul att se vad han säger. Det är i mars så jag har lite tid på mig att öva och jobba! Men man är lite nervös!


On my way!

Nu är vi påväg till mörlunda. Jag är så taggad på att träna och träffa alla! Ska bli så roligt!


Pga min tumme så bjuder jag på bilder istället!


Back in the saddle!

Ska snart ner till stallet och sitta upp en sväng på bosse även om det bara blir skritt! Blev så sugen igår då min tränare red honom. Så vi får se hur det går! Skriver mer sen när jag får tillgång till min dator!


Ponny akuten

Nyss kollat på ponny akuten och jag säger de jäklar vilka ponnyer! Jag menar hur många flög inte av? Det var väldigt många allvarliga problem som troligtvis år lite komplicerade att lösa! Och de hästarna som bara springer iväg när man leder dem och inte har någon respekt! Jag blev faktiskt rädd när jag såg vissa ponnyer som slängde av ryttaren hur enkelt som helst! Usch ja men jag hoppas dom kan lösa det!


Vårdcentralen

Åkte in till vårdcentralen igår för att Bosse bet mig i tummen, men inte med mening! Jag skulle stoppa in fingret i hans mungipa när jag skulle tränsa för att han vägrade gapa men jag lyckades stoppa in fingret där han hade sina tänder och han bet ihop... Han bet mitt på nageln och den sprack. Så nu har jag ingen nagel och en tuta på tummen! Fml


Hoppträningen!

Ja han var lite krånglig på framridningen men det gick bättre och bättre. När vi skulle börja hoppa på gjorde han en typisk "Bosse" och stannade på en grind som tydligen var läskig! Så jag smällde till honom men spöt och sedan skötte han sig utmärkt och var som en dröm att rida. Helt underbar och lydig lyssnade på hjälperna! Han var jättefin rakt igenom. Bana låg på 90 1m och det räckte med den höjde eftersom det var första hoppträningen detta året!

Resan var väl mindre kul då det var snöoväder den dagen. Blåste gjorde det också, så om det är sånt här väder så åker vi nog inte någon mer gång förens det blir bättre väder!


Uteritt med Bossebus!


Hoppträning

Idag är det hoppträning och jag längtar verkligen sjukt mycket! Träffa alla som man inte träffat på evigheter och träna!!! Han kommer förmodligen vara jättepigg och glad men det är bara roligt!


Är jag grym haha!


Snart läger!

Snart är det dressyrläger ingen om ca 2 veckor och jag längtar så! sist jag var där var det skitkul och vi skattade om något. dock var vi helt slut efter en dag men det var så roligt och jag vill bara dit igen! 

Har jag sagt hur mkt jag älskar den är låten?


Saknar!

Jag vill ut på fältet igen! tävla och ha roligt! Fyra fältävlingar är inplanerade i år då det är så lång att åka men det ska bli roligt. 
 
Det blir två på hemmaplan och kanske kör jag en stilteräng dan innan. Sedan blir det en i oxholm och en i mantorp.  Förra året så hölls det en mounten horse cup i fälttävlan och jag skulle så gärna vilja vara med men man måste vara med i minst tre delomgångar får att delta i cuppen. finalen brukat hållas i skåne så jag får väl se vart de här omgångarna blir och om det blir något vill säga! 

Ny ryttare på ryggen!

 

 
häromdan red en i stallet bosse, det gick super! hon är jätteduktig på dressyr och är nu i tyskland och utildar sig! Det är hon som äger William som jag hat ridit litegran. hon tyckte Picasso var jättefin och mjuk. Hon sa även att hon ser skillnad mot innan! Jag fick sitta upp efterår och det var som om man var i en dröm haha! han var så sjukt fin och lös i steget och framåt! Det var roligt att se och känna på. Man såg sådan stor skillnad på bakbenen i början på ridpasset och i slutet på ridpasset! 

Skolångest?!?

Jag har skolångest. Jag vill verkligen inte tillbaka till skolan och jag är inte ett dugg peppad? Jag vill vara peppad! Jag brukar alltid vara peppad! Men inte nu och det är hemskt så jäkla hemsk. Hatar det! Värför?


RSS 2.0