ingen tävling idag:(

Bosse har svullnat upp i ett ben så jag bestämde mig för att styrka mig. det var inte så farligt men jag ville ändån inte vara med eftersom han kändes inte helt okej igår när jag red. nu ska jag åka ner och longera honom så får vi se! lite synd att jag missade denna tävling för jag tror jag hade legat bra till eftersom alla var ute i terängen förutom en! haha men det kommer fler tävlingar bara lite typiskt att det skulle hända just till denna helgen.


ingen lust att blogga.

jag kommer tillbaka när jag har lust och ork plus motivation. har inte varit en bra dag idag...


Nytt!!!

mamma åkte förbi cheval på vägen hem från stan! :)

turkost lamicell schabrak med turkosa bots + svarta bots!
svart schabrak med turkos kant med en KL tröja! min nya fälttävlans outfit!


Just a normal day whit normal friends!


Tuff träning men grymt fin ponny!

Idag var det träning för Maria. I början när jag skulle rida var han spänd och ville inte komma till den "rätta" formen så det tog en stund innan han blev lösgjord och fin! dagens övning då blev först rida igenom fälttävlans programmet jag fick lite tips jag ska göra noga fattningar och ökningarna ska växa bakifrån mm. sen gjorde vi bommövningar, vi la ut fyra st bommar på böjt spår med ca 1,5 m mellanrum. det är meningen att han ska ta två travsteg emellan och jäklar vad han fick jobba. han fick verkligen lyfta på benen eftersom bommarna var upphöjda! jobbigt blev det för mig också haha! vi körde också bommarna i galopp med samma avstånd och då fick jag korta honom så att han skulle komma rätt in och rätt ut. samtidigt som man måste göra många halvhalter! tillslut blev han riktigt fin och jag kunde länga steget hur enkelt som helst. tagga fälttävlan nu!!!!


One Direction

1D kommer till Sverige!!! de ska sjunga på x factor och jag är hyperglad! haha!!! datum har inte kommit ut än men jag ska diiit!


Kan man tror att det är min Bossebus?


resultat

Ja vad ska man säga? vädret var piss framhoppningen var för j*vlig och jag var dungsur. ja han var inte alls pigg och framåt på framhoppningen och han halkade hela tiden så jag hoppade lilla och tog ett språng på oxern sen var jag färdig. när jag kom in på banan blev han en helt annan häst! han var pigg och lyssnade på minsta lilla hjälp! förta klassen var en A:1 vilket betyder omhoppning efteråt. jag kom nolla med en så jäkla fin runda. allt satt perfekt och jag var så nöjd! han var lika fin i omhoppningen dock var det lång vägar så man hade en fördel om man kunde öka och länga galoppsprången. jag ville inte det för jag har äntligen hittat ett tempo som var bra. jag hade hellre tagit snävare svängar. vi kom nolla och en femte plats utanför placering.

andra klassen tänkte jag först styrka mig i men han var en dröm att rida så jag ville ha revansch och njuta av det roliga! vi kom nolla i andra klassen och en andra plats på köpet!

i helhet så var det en väldigt liten tävlingsplats och man fick inte ha med någon medhjälpare in på framhoppningen vilket var lite dåligt men jag är nöjd med dan!


...

sitter på tävlingsplatsen men vilket väder... skittråkigt fy kan det inte bara sluta regna! banan blir superdålig så jag för väl se om jag stryker mig i andra klassen?


hoppat Baricha

hoppade Baricha igår vilket gick super! hon är superduktig och tycker det är skitkul! satte upp tre hinder och gjorde en liten bana, hoppade vattenmatta och en oxer på 90 cm. hon har än så länge lite svårt med avståndsbedömning men det blir bättre och bättre för varje gång! såsmåning om när hon har blivit starkare så ska vi vara med i lite klubbhoppningar!


tävlingar framöver

här kommer lite tävlingar som jag ska på! vi kanske ses där?

22/9 Torestorp LB LB
30/9 fälttävlan P80
6/10 Kalmar hsk LB/ LA
20/10 Tingsryd Lb/ Lb LA ( två dagar)
sen kommer det fler men har inte riktigt planerat in vilka än... :)


Linda träning idag!

Ikväll kl 18,30 är det träning för Linda Algotsson och jag är supertaggad hoppas att Bosse är det också! Har inte hoppat där på länge så troligtvis är Bosse jättepigg och glad! :)


Mariaträning

Gick super! Vi jobbade mkt med ökningar minskningar och förvända han har lite svårt i galoppen när jag vill minska för att han är inte så stark ännu men det håller vi på att jobba upp! Han hade iaf träningsvärk idag när jag skulle minska och ligga på en mindre volt. Han var verkligen på jobbet igår men han har sina trix när han tycker det är jobbigt! Hon sa även att vi ska börja jobba med bommar framöver vilken kommer bli kanon tror jag sen ska hon hjälp mig att börja tömmköra honom till en början vilken kommer att stärka hans rygg!


Tömmkörningsgjord

Äntligen kan man säga haha! Nu har jag köpt en tömmkörningsgjord och den är superfin! Allt som allt givit det på 3200;-


Happy girl

Jag har nyss fått reda på en otrolig sak och nu är jag hyperglad!!! Men det är min lilla hemlighet och ni kommer få reda på det senare! Hihi:)


Resultat

Ja vad ska man säga han var superfin på framridningen och när vi väl kom in på banan så var han livrädd för ett hörn såklart med sen när jag började rida programmet var han som en klocka dock blev han lite rak emellanåt och jag skulle haft lite mer tryck i galoppen och kanske ngt i traven men annars var han skit fin! Fick 67,9% och därmed vinst! Hade jag aldrig trott det, älskar min fina ponny!


Lyckad dag!


Happy Birthday Naill


Foder?

Förlåt att bloggen är dålig och jag försöker verkligen men haft ganska mkt för vi måste göra om Bosse foderstart lite och vi letar dessutom nytt hö som har mer protein sen måste vi lägga till soja så det är lite knepigt....
See you later!


Dressyr nästa

Nästa helg ska jag till långasjö och tävla dressyr en LB:1 en liten repetition inför fälttävlan! Taggad!!! Jag har en liten dressyr ponny jag, haha!


Toppform nu!

Efter att jag kom hem från matsträningen i torsdags fick jag en sån kick att tävla och träna! Vi är verkligen på topp nu och jag vill ut på banan och visa det. Blev supersugen på att åka till Gislaved nät jag såg att många andra som jag känner ska dit. Men det kommer då jag och Picasso får vår chans! Vi hoppade en 1,10 bana lätt som en plätt jag kände hur vi samarbete och flög över varje språng och allt kändes så bra allt liksom det är sällan man får sådana stunder så man känner att allt gick så jäkla bra!


I'm see the bright lights

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3494884/images/2012/pic_5045985d9606ee3049004762.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3494884/images/2012/pic_5045986fe087c3264c00164f.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3494884/images/2012/pic_504598739606ee3049004768.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3494884/images/2012/pic_50459873e087c3293e0016a3.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3494884/images/2012/pic_504598b2e087c3263a001564.jpg" class="image">


Gårdagens ridpass

Red dressyr ute på banan och han var kanonfin och vi övade mest på galoppfattningarna och förvända och det gick kalas han tar gärna upp huvudet i fattningen och det gjorde han i början men efter lite tragglande och övning gav resultat! Gjorde även lite skänkelvikningar och man känner knappt skillnad på han starka och svaga sida vilket är ett enormt framsteg!
Åsa ( en i stallet) kom och sa till mig att hon tyckte att han var så fin och det har blivit stor skillnad! Så sant så samt på ca en månad har han blivit starkare i dressyr och hoppning och nu jäklar kör vi! Taggad på dressyr tävling nästa helg!


Klippningen ..

Ja vad ska man säga första sidan gick bra men när vi skulle gå över till andra sidan fick han nog så då gick det inte mer. Känns sådär jättekul att ha en halvklippt häst... Så vi ska fråga om vår veterinär kan ge honom en spruta i samband med vaccinationen så jag kan klippa honom då så får vi se hur det går??


Söndag den andra september

Ska snart åka till stallet för att Bosse ska klippas så han får nog vila idag tror jag han får ju lite lugnande medel så att han inte ska få panik som förra gången... Jag vet inte om klippmaskinen nöp honom eller vad det nu var men det är bäst att vara på den säkra sidan.

Igår red jag lite i paddocken ca en halvtimma han var fin men jag begärde inte så mkt av honom. Igår hoppade jag även Baricha hon var superfin och vi hoppade över två hinder räcke oxer och hon skuttade över lätt som en plätt! Kännde mig stolt som reste mig ur soffan och gick ut och sprang ca 5 km! Ganska trött eftråt så igår så red jag två hästar och sprang desutom! Nu jäklar ska konditionen sättas igång på både mig och Bosse!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3494884/images/2012/pic_504306859606ee47c7002d41.jpg" class="image">


RSS 2.0