Alla hästar

Jag tänkte på det att det kanske är lite förvirrande med alla hästar som jag rider och vilka.som är mina och sådär! iaf tänkte jag berätta lite om var och en!

Picasso (Bosse)
Bosse är min alldeles egna D ponny som jag haft nu i snart två år! Bossr är en flugskimmel på tolv år och 1, 48 fast många har frågat om han är storhäst så han är en stor ponny! Han är nät och väldig känslig kille! Bosse har jag tävlat La hoppnig och dressyr och P80 fällttävlan! Han älskar att hoppa lika mkt som jag och blir lätt stark och pigg. Han är en uppmärksamhets sjuk häst och blir lätt otålig! Han är busig och "stallets godistiggare" men han är snäll och har en väldigt speciell personlighet! I dagsläget håller jag på att sätta igång honom då han varit skadad men vi är snart på banan igen! Köpte honom av Maja Turesson som nu har två andra storhästar hon rider! http://retardriders.blogg.se/





Baricha
Baricha är ett 7 årigt sto som jag rider åt en i stallet! Hon har tävlat La dressyr med sin ägare med vinster och placeringar ocj är en älskvärd häst hos dommarna. Hon är svart och väldigt nätt, är dressyrstammad. Jag hoppar henne tillmestadels men rider även dressyr och ut. Henne har jag hoppat i ca ett år och jag gillar henne otroligt mkt! Det är roligt att utvecklas med henne och det går frammår för varje gång jag rider henne! Hon är inte så hög men lagom storlek för mig! Hon är en frammåt häst med mkt glädje i sig! Positiv till allt arbete! Har hoppat henne 90 cm på klubbhoppning och även ute på terrängen!





Lambertus (Ludde)
Ludde är en stor häst som är 1, 73 hög och mkt häst att rida! Jag började rida honom i början av april och jag har både hoppat och ridit dressyr på honom! På den här korta tiden har vi hunnit med att tävla lokal dressyr med godkänt resultat och tävlat Ld Lc hoppning med goda resultat! Han är importerad från Tyskland och har varit skadad länge men är nu påväg uppåt! Honom rider jag en till två ggr i veckan och han är jätterolig att rida även fast han kan vara skirjobbig ibland då han inte är så jätte stark ännu! Men det går åt rätt håll!


Göteborg

Åker på klassresa till gbg imon då vi ska spendera dagen på liseberg! måste åka minst 6 st karuseller!!! kanske blir det gasten också! åker iaf tidigt och kommer hem sent! ska bli askul!!! känns som om alla är överladdade!


Hur fasen hinner jag????

Igår så kom jag till stallet vid ca kvart i tre och då var det att hoppa direkt upp på baricha och hoppa henne på fältet efter det så fixade jag mat och mockningen åt Bosse och en annan häst i stallet och sen tog jag in Bosse och borstade igenom honom och så red vi ut i skogen en sväng! Sen fyllde jag upp vattnet i hagen och fixade det sista så kom pappa och plockde upp mig kvart över fem! så två och en halv timma klarade jag av att rida två hästar och fixa allt annat! för vissa kanske det är normalt men inte för mig! Jag fixar i normala fall en häst på den tiden! Otroligt altså haha!


Så jäkla fin!

Måste säga att min ponny är så fin för att ha vilat så länge! Njuter av varenda sekund när jag rider honom och det är så himla roligt! En underbar häst att rida och vara med! Älskade ponny!






















Där satt det!

Hittade bilden på Carros blogg och fastnade för det direkt! Så jäkla sann!


Träning!

ska snart åka och träna Ludde och sen får jag se om Bosse får en omg efter det i detta underbara vädret! Är typ halv sjuk och tröt som ett as men jag lever och gjorde sista provet för terminen vilket känns helt underbart!


Resultat

Åkte till Kristvalla idag och tävlade en LC:1a på Ludde! På framridningen var han superfin men gnäggade konstant vilket stör ridningen ganska mkt... men han vsr fin när han inte gnäggade! Så när jag kom in på banan var han spänt som en pinne men vi tog och igenom programmet och det gick jättebra! Red ihon 62 % och jag är jätteglad! så det blev en lyckad dag!


Gårdagens ridpass

Mamma red Bosse igår och jag red Baricha och jag kan inget annat än att skratta åt honom! Tänk er att vi dka trava på ett fält och jag börjar trava Baricha lugnt och fint och sen ser jag Bosse gå om i full fart med öronen spikade frammåt! så glad och ville komma först!


Pizza kväll med kusinerna!

Ätit pizza och glass men kusinerna! Riktigt trevligt! Blir en heldag i stallet imon så måste ladda upp ( kör på cola! )


Lyckad dag!

Ja det började med att jag tycker att det gick bra på matteprovet! efter det blev det en tur till stallet för att trimma Ludde inför söndag och det gick skitbra! Han var sjukt fin och mjuk! så nu jäklar ska vi rida på söndag! Måste bara lära mig programen först... efter det blev det Bosses tur. Skrittade ut en sväng och travade på fältet och gick sedan till ridbanan och jäklar var han tuffar på! Så man kan säga att det blir lite springigt emmelanåt men han var sjukt fin han också min lilla kille!

så ja lyckad dag! bra prestation och fina pållar!


Världens mest bortskämda ponny!

Han blev nog glad när mamma kom med detta! haha


Att göra lista

- rycka Bosses man
- Putsa
- ta net avdelningen i hams hage
- fylla på vatten i hagen

saker som måste göras inom rn snar framtid!


Studiedag

idag är jag ledig och jag har fullt upp kan man säga! Sitter i bilen påväg till växjö med en kompis för att hämta häst! och efter det blir det raka vägen till stallet för att hoppa Baricha och hinna.med att rida Bosse också! Så fullt upp sagt säga!


Tävling

Är på tävling på kbf och väntar in resultat! har varit här sedan tolv så börjar bli lite trött! Bosse får vila idag men imon kör vi på igen! Ät hästskötare åt Monika och de vann första klassen och nu ligger det tvåa så vi får se hur det går! Hoppas på det bästa!


Ny sak att träna!

Skulle testa idag att hoppa upp på "fel" sida... vilket inte blev jättebra. han fick panik så fort jag satte foren i sigbygeln och sån som jag måste bara vinna så jag klappade honom överallt och hängde med hande i stigbygeln ocj det känndes som om jag skulle rida in honom! Men han blev aldrig riktigt lugn och så fort jag satte foten i stigbygeln och lyfte från marken gick han iväg och han blev stressad. men jag kom upp tillslut men han var inte ditekt lugn när jag satt på men han lugnade sig efter en stund!



Jag ser det här som en ny sak att öva på även fast det inte är så viktigt men jag tror det skulle vara bra för honom att vänja sig vid det! men jag behöver hjälp med att hålla i honom för han är inte världens enklaste att träna sånthär medDetta

här ska vi fixa! små steg!

Follow me!

Instagram
julialorentzson

Twitter
@LorentzsonJulia
!!!!! :D


Hos kusinerna!

Sitter hos kusinerna och har det jättetrevligt! har varit en skitvecka så jag är jätteledsen för dålig uppdatering men ska bli bättre!


Bad day

dålig dag... uppdaterar mer imorgon

Dör av skratt!


Träningsdax!

Sitter i skolan och väntar på mamma! ska till ingelstorp och träna Ludde f ö r Maria! det ska bli roligt efterson det känns som en evighet sedan! uppdaterar mer efter! Kram


Skrittur på bosse

Skrittade på Bosse igår, först i paddocken och jobbade honom i formen och över ryggen och det tog ett tag innan han kom dit han skulle men det gick och när han väl släppte då gick ha kanon så då skrittade jag ut i ca 20 min och jag måste säga fasen vad härligt det är när träden slagit ut och solen lyser och man sittrr på hästryggen och njuter! Bästa!


Söndag

ja idag har jag varit och kollat lite på 3-års testet och det var super roligt! efter det åkte jag till stallet och hoppade Baricha och fixade bosses grejer han fick vila idag eftersom jag var och är supertrött så nu ligger jag i sängen och layar mig pluss har ångest för det är mondag imorgon! så har min dag sett ut inte så intressant men men


Shopping

här kommer det jag shoppade i stockholm!

t-shirt från esprit


klänning från bikbok


tröja från MQ


jeans från toppshop

det var allt, inte så mkt men men

Bilder!




















Check it out

friends arena i onsdags! No words...


It hurts

det gör ont att se hur bra det har gått för alla hästmänniskor på insta fb och twitter... det gör ONT! jag vill också vara där och tävla! vara ett farligt ekipage och leka runt på höjderna och få det att se enkelt ut! det ät vår sesong och jag vet att vi kan och vill! för ett år sedan plockade vi rossett efter rossett och hade skitkul! vi susade runt på snabba omhoppningstider och jag hade svårt att hålla honom för att kunna svänga!

jag vet att en vacker dag kommer vi att vara där också då vi är på topp och sätter nolla på nolla! vi har varit där en gång och vi har viljan att ta oss dit igen vi har också kapaciteten till den blågula rosseten och nu när jag känner honom och hittat knapparna så väl så kommer det gå fort när vi väl är där! vi klarar höjden men det är höjden som sliter... Men jag är så sugen!!!!


Bosse uppdatering

jag kan säga att bosse är en utav anledningarna till varför jag inte bloggat...jag har varit så spänd och nervös stressad och allt på samma gång! förra fredagen skulle vi in och kolla honom på kliniken och om han inte hade blivit böttre då så fanns det inte så mkt kvar att göra och jag var fast i skolan och kunde inte koncentrera mig! när mamma och pappa kon hem så kollade dem på mig och sa att han hade blivit FRISK! jag hade inga ord och var överlycklig! jag menar jag skulle få börja sitta på min egen häst igen! det spelar ingen roll hur många andra hästar jag har fått rida jag skulle få sitta på min egna ponny!

så direkt på lördagen satte jag upp och njöt varenda sekund av skritturen ! trodde att han skulle vara jättepigg och studsa runt som en gummiboll! men det ända han gjorde var att trava några steg och inget mer. Så nu skrittar jag 5 gånger i veckan och det ska jag göra i ca två veckor innan jag får börja trava! sen sa de även att det inte blir ngn hoppning på mknst 4 månader ... men jag kan stå ut!

inte nog med att han har blivit frisk utan han har också blivit en annan häst på ett positivt sätt! han har lugnat sig rejält och är jätteglad och nyfiken och har intw en tanke på att fra iväg när jag går med honom! en i stalleg har varit lite rädd att ta i honom för hon har sett när han står på två ben men idag kom hon fram till mig och sa: Julia jag tog in honom igåt och han var som en helt anna häst! han var så lugn och fin och jac blev helt förvånad!

så nu är vi på g igen och det kommer att ta ett tag men vi kommer!


Stockholm

jag har inte srivit på länge nu men jag ska försöka att komma igång igen nu när allt är lite lugnare!
jag har som sagt varit i stockholm! gick upp kl 3 på morgonen igår och tog tåget! Vi gick på stan shoppade! stort som fasen var det och vi gick runt som yra höns! iaf så fixade vi oss inför konserten på kvällen och den var helt
otrolig! helt amazing och jag hade en otroligt rolig kväll! känslan var helt unbeliveble och hela friends arena exploderade när de kom in! alla hoppade skrek och grät på en och samma gång! så den kvällen kommer jag nog aldrig att glömma! de sjöng som gudar och man hörde knappt vad de sa för att vi skrek så mkt!

så förutom att jag knappt har ngn röst kvar, mina fötter är döda och jag är galet trött så var det helt underbart! nu sitter jag på tåget hem efter en hel shopping dag och är lyrisk över två dagar i
Stockholm!



mer kommer! promise!












RSS 2.0