Träning!

Tränade igår för Maria och det kan jag säga er att det var ett utav de svåraste passen jag gjort i hela mitt liv. Vi jobbade med att minska öka mm med sitsen och då skulle jag göra skänkelvikning på öppna delan av volten och fatta galopp ur det och sedan bryta av och börja om. Det kanske inte låter så komplicerat eller svårt men fy vad jag fick jobba för att han ville flytta åt sidan för mkt eller så bara sprang han iväg. Ett tag visste jag inte hur jag skulle göra och jag ville bara ge upp för jag höll på att traggla på det i flera minuter för att det skulle lossna. Tillslut gick det och då gick allt helt plötsligt kanonbra! Så det var ett tufft jobbigt lärorikt roligt dressyrpass !


Tömmkörning

Idag tömmkörde jag Bosse och han var faktiskt kalasfin! Jobbade mest med formen och ökningar och minskningar och han jobbade på riktigt bra. Galoppen var också betydligt bättre än förra gången då han bara ville springa iväg och öka hela tiden. Men idag fattade han lugnt och det gick till och minska på voltel! I vissa lägen bryter han av när jag vill få han mer på yttertygeln och det är lite jobbigt eftersom jag inte använder spö för att jag tycker det blir för mkt att hålla reda på. Men han var jättefin idag min lilla kille! Ni kanske sett videon som jag lagt upp på fb? Om inte så tycker jag att ni kan göra det!


Musik!


Lördag!

Idag har jag städat och bakat bullar, spamat twitter och varit i stallet! Haha. Jag skrittade Bosse idag en långrunda och hade mysigt jag var så trött så jag orkade inte sätta mig och jobba honom så det fick bli en slappdag idag! Imorgon blir det nog lite tömmkörning! Han ska snart få vila lite i två veckor vilket han är värd! 
 
Btw så är det exakt en månad kvar till julafton!?! helt sjukt hur fort tiden går och det är mindre än två veckor kvar tills jag fylle år! Tiden flyger iväg inte sant? Nej nuska jag vara lite social och göra något annat men jag kanske uppdaterar mer senare så håll utkik! xo

Hoppträning för Mats

Tränade för mats igår och jag hoppade faktiskt William och det gick jättebra! Han taggade igång som bara den och tyckted et var skitroligt. Vi hoppade distanser mm och jag kan säga att det ärinte enkelt att rida på hack. Man får använda benen och knappt några händer! Men i vilket fall så var han jättefin och om jag fårför hans ägare så sa Mats att jag kunde ha med honom fler gånger! 

Vår första vinst!

Ja för ca ett år sedan vann jag och Picasso vår första tävling och den tävlingen är en utav de tävlingarna som jag är stoltast över!
 
Vi skulle hoppa en LC och en LC+ och vi går in i LCn och innan start går vi omkull. Jag blev omskakad och Bosse också men vi gick omkull innan start så jag fick gå in som sista start i klassen och när jag kommer in så är Bosse jätterädd för det hörnet av ridhusen som vi gick omkull i men hur som helst gick vi runt med ett ner och när jag hade gått i mål så började jag stor gråta och var trött och lättad och gud vet allt på samma gång. Så när jag skulle sitta upp för andra klassen så ville jag verkligen inte jag kände ingen motivation. men så kom en kompis fram till mig och sa att det är klart du ska hoppa och det klarar du finemang! Så jag gick in till banan ännu en gång. Jag går igenom start och kommer runt banan nolla och jag bara ler och gråter efteråt men när jag sedan fick reda på att jag vann så rann bara tårarna ännu mera. Just den stunden då jag var på prisutdelningen så tänkte jag "Faan vad stolt jag är över mig själv och Picasso!" Jag hade haft honom i några månader går in i första klassen går omkull och sedan vinner andra klassen! Den dagen kommer jag minnas så länge jag lever och att jag har en underbar ponny!

Varit på prao idag! Haha det var faktiskt intressant och roligt. Nu ska jag en sväng till farmor sen stallet för mariaträning! Det ska bli roligt! Uppdaterar mer senare! Kram


Kolla bakbenen<3

Och så failhoppet ni kan tänka er hur jag hamnade i obalans!


Fjantig ponny?

Ja vad ska man säga? Han var så sjukt fin på framhoppningen och han bjöd och tog tag i hindret. Jag trodde faktiskt att det skulle gå bra, att jag skulle komma runt men nej. Vi hoppar ettan tvåan men sen kom trean som han fick för sig att den var läskig så då drar han ut bogen och vägrar. Fine tänker jag jag ska på med ytterskänkeln och jag gjorde en ny anridning men han gör exakt samma sak och han lyssnade inte ett enda dugg. Jag bytte spöhand och bestämde mig för att jag skulle göra och han tvekade ich stannade upp men sen flyger han upp i luften och kommer över men oturligt nog flyger jag fram
På halsen och hjälmen täckte mina ögon så jag såg knappt något. Så jag lyfte handen och valde att utgå! Jag hann inte styra på nästa hinder pga av min obalans så jag tänkte att det var lika bra att gå ut för jag hade ändå blivit utesluten för att jag hade varit tvungen att lägga en volt. Om jag hade lyckats rida vidare tror jag att vi hade kommit runt för han var så jäkla fin i sprången och allt men det är så här han blir i ridhus och jag är ändå glad att jag kom över och han var pigg men det här är något jag kommer få jobba med för det här är inte första gången!


Vill ut på fältet!


Klubbhoppning!

Idag hoppade jag som sagt klubbhoppning på Baricha och William! Jag gick nolla med båda och det var riktigt roligt! William var jättetaggad eftersom han inte hoppat på jättelänge så det blev en snabb runda, det var bara att gå in och ut med en rosset. Tiden går fort när man har roligt. Baricha var inte lika rolig på framridningen då hon bockade och sparkade konstant och var stark som en oxe. Det fortsatte inne på framhoppningen och jag tänkte för mig själv hur ska det här gå? Som tur va var jag sist och jag kunde få lite tid själv och hoppa fram. Då blev hon helt plötsligt lugn och sansad men hon hoppade tio meter över! När jag väl kom in på banan så blev hon en helt annan häst och hon koncentrerade sig på mig och vi hoppade runt där som om det vore ingenting men hon var dock ganska stark!

Hade ingen bra bild!


Fedag!

Ja då var det fredag igen och det är en bra fredag! Haha nej men jag ska vara med och hoppa på söndag och det är jag jätteglad över och dessutom är det klubbhoppning imon så två i stallet frågade om jag ville hoppa deras hästar! Roligt jag blir så glas när de frågar. Jag ska hoppa Baricha och William 70 cm. Baricha är en unghäst och hon är jätterolig att hoppa! Men hon kan bli jäkligt nervös! William har inte hoppat på jättelänge och jag har aldrig heller hoppat honom så vi får se hur det går! Jag uppdaterar mer imorgon! Har varit två tuffa dagar för mig då vi spred mormors aska igår! Så uppdateringen har varit i botten men jag ska bättra mig!


Ed Sheeran!


Behndling

Hej på er alla! Idag kom en som behandlar hästar med en ultraljudskamera och skulle kolla på Bosse. Först kollar hon igenom honom med en så kallad värmekamera så ser hon vart hästen är varm och har spänningar. Det visade sig att han var lite varm i nacke bog och i ett bakben. så då valde vi att hon skulle göra en behandling med den här ultraljudskameran så att han skulle bli bra. så vi gjorde en behandling och hon kommer tbk om en vecka för att kolla honom. Han skulle bara skrittas imon jogga på fredag och om han känns bra så rider jag som vanligt och jag kommer inte vara med på dressyren på lördag men om allt går som det ska och hans känns bra så ska jag hoppa LB på söndag. Han var mest varm i muskulaturen vilket som inte är så konstigt efter allt som han byggt på sig mm, men så var det det där vänstra bakbenet som vi har varit lite skeptiska mot i några månader sedan men han har inte haltat eller så men det känns skönt att vi hittade det och att vi har gjort något år det! Han blir snart som vanligt igen min lilla kille.

Träning för Maria!

Träningen gick super och han var så jäkla fin i formen och traven var helt amazing!!! Jag menar om man kollar på hans trav för några månader sen så kan man säga att det är skillnad och han är mkt lösare i sidorna och det har blivit så roligt att rida honom nu när jag vet mer hur och vad jag ska göra! Så jag hoppas verkligen jag kommer med åtminstone till en klass på söndag! Allt som vi har slitit och jobbat så hårt med vill vi visa!
 
Vi jobbade med den höga formen idag men ökningar och minskningar och att han skulle vara kvar den höga formen och det var inte så enkelt men han blev jättefin och jag bara satt och log efteråt bara för att han har blivit en så sjukt fin ponny! Han har musklat upp sig och är inte tunn längre! Maria sa även att det var så häftigt att se mig varje vecka eftersom det har hänt så mkt och det gjorde mig glad, det var även en som jag känner som kollade på mig och han gav mig så mkt cred och det gjorde hela min dag! att få bra och peppande komentarer hjälper verkligen och man blir så glad inombords så jag ska verkligen tänka på att säga possitiva saker till folk inte bara i ridningen utan allt annat också! 
 
Ha en bra kväll allihopa själv ska jag lyssna på 1Ds nya album och njuta lita av att göra ingenting!
v> Så här såg han ut i juli!

Utvärdering Jin stigbyglar!

Jag personligen tycker att dem är skitsnygga och dessutom jättesköna! Stigbyglarna har en bred och bra platta ohc de är inte alls lika tunga som jag trodde. Det finns jättemåna färger att välja emellan ochjag hade lite svårt att välja (hehe). Dock ärde ganska dyra men jag tycker absolut de är värda priset! Det finns inteså mkt mer att säga förutom att jag älskar dem!
Fin mamma jag har i bakgrunden!

han är för go asså!


Dagens Musik!


Mats träning!

Hoppträning idag och det var mest lite lydnad och teknisk bana! Men det var superkul! Bosse var taggad upp till 1000 och stark som tusan men det var jätteroligt verkligen i slutet höjde han två hinder så de låg på ca 1m- 1,10 m och han ver inte i en enda bom!

För inte alls länge sedan har han betett sig konstigt och inte allt hoppat som han brukade göra men nu när vi har bytt sadel är han en helt annan häst och hoppar så sjukt fint! Mats sa det att " kolla på hans framben! Han är som vanligt igen.) det var verkligen skönt att höra och att vi är tillbaka igen! Så nu när det gick så bra funderar jag på att anmäla till en Lb hemma den 18 november bara för att ha lite roligt! Efter det så sk han får vila i två tre veckor!
Älskade ponny!


Biljetter!

Helt sinnessjukt helt otrolig och helt j*vla. Amazing! Jag fick biljetter till 1D den 8 maj på friends arena och jag kan knappt tro det! Så glad och jag trodde aldrig att jag skulle få de! Happy girl!


Massage

Bosse fick massage i torsdags av Cina och hon sa att han var stel och spänd i rygg och nacke så hon ska komma tillbaka om ca en månad och masserar igenom honom. Så han fick skrittas i torsdags och vilade igår så idag ska han promeneras. Idag skulle jag egentligen hoppat Baricha men hon är varm i ett ben så hon måste vila vilket är synd var taggad på att hoppa henne.

Sitter och kollar på film med kusinen sen drar vi en sväng till stallet.


Gonatt

Mer uppdatering imorgon! Sov gott!


Trött tjej

just nu sitter jag i tv rummet hos Maria och pratar med goa tjejor och en amerikanare som snor vårt godis! haha. Han är jättetrevlig och pratar med engelska men lite svengelska. tömmkörde Bosse på första passet och han var jättefin och det är verkligen nyttigt för honom och han jobbade på bra. Andra passet så hade vi hoppning/ markarbete så först hoppade vi små hinder på en volt och han tyckte det var skitjobbigt och orkade inte lyfta på bakbenen. Men det blev bättre efter hand men ändå så var han helt slut. sen hoppade vi fem och en halva och då taggade han igång och fick någon energi kick eller nåt så då gick det skitbra och shit vad han hoppar i den nya sadeln ( som jag älskar ). han är en helt annan häst och jag sken som en som efteråt men han är lite trött nu. Imorgon ska vi rida dressyrprogram LA:1 och jag kan ingenting!

ska snart kolla på Spiderman. Jag har beundrat denna hästen som Maria äger och han är så fin och flashig! Älskar honom, Play Boy <3


RSS 2.0