Hiss

 
Tänkte hissa några pälsvårds saker mm!
 
Showsheen pälsglans! Bästa! Finns på hööks. Gör det enkelt att borsta ut svans och gör den glansig och luktar gott! 
Braiding Gel. Superbra med stretig man som ska knoppas eller om man vill att knopparna håller längre så som till meetings osv. 
 
Svettskarpa från hööks i metall. Superbra och man får bort jättemycket vatten efter dushning. 
Naturborstar- riktigt gosiga många av dem och väldigt bra kvalite och bra 

♥♥♥♥

Är han inte världens sötaste? Min älskade fina underbara ponny!


FILM!

Filmat med mobilkamera så inte den bästa kvalite och så är det bara sista rundan som filmades men alltid något! 

Dagens hoppträning

Vi hoppade en jätterolig bana med massa linjer och lite travhoppnings hinder plus bommar! Det gick kanon och jag är verkligen nöjd! Han lyssnade inte riktigt i början när vi hoppade och jag red inte särskillt bra heller men sen skärpte jag mig för jag blir så sur på mig själv när jag inte rider ordentligt.. Men sen gick det jättebra och allt satt. Det var nån gång jag kom i lite undertempo men det rätade till sig också.Det som jag behöver träna på är travhoppningshinder eftersom jag inte tycker om det och rider gärna lite för hastigt och då blir det pannkaka! Så trna träna träna!
 
Film kommer senare om jag lyckas ladda upp den! 
 

Snowhorses

Foto: http://filippalange.blogg.se/ 

Vill ni få er ett gott skratt??

Isåfall gå in här  http://webrider.se/elfstrands/?p=7147 
Så jäkla go!

Inköpslista till Göteborg

1. En racesafe väst, blå.
2. Bruna John Whitaker tyglar, bruna till nya tränset
3. Martingal från John Whitaker, brun 
Resten är kanske inköp och absolut inte allt men saker som jag gärna skulle vilja äga och vilja ha!
Kanske en samshield hjälm som nu kostar 3000;- 
Sen skulla jag gärna vilja ha ett par bruna dressyrskydd från Catogo, har ett par till Bosse men Castor behöver en storlek större. 
Sen har jag velat ha en animokavaj i evigheter...
Kanske hittar jag också ett par bruna verdus i medium till Castor för ett bra pris. Inte de nyaste alltså. 
Sen för att göra min nya tävlings outfitt som består av blått och brunt som ni kanske förstått så vill jag ha ett par bruna stövlar. Från Bocaj, så snygga. 
 
 
 
 

Snöponny

Bosse fick gå i snön idag igen men han tycker det är så kul! Snöponny haha. Men han gick bra och som vanligt. PHar börjat trappa upp galoppen lite så att det blir lite jobbigt så att han kan få lite muskler! Annars gick han bra i form och jobbade bra med bakbenen! 
 

Gårdagens träning

Åkte till ridhuset med Castor och han gick riktigt bra igen. Försökte köra igenom förvända men är inte så enkelt när han vill byta hela tiden.. haha. Det är sä himla kul och imon är det hopprtäninh och sen pay and jump på söndag! Taggad!!!!!

I eftermiddag ska jag ner till udden och hoppa Baricha längtar också till det!! Var såå länge sedan nu!

C och B får nog vila kanske hinner med att rida Bus ponnun en sväng men den jäkla snön förstör allt.....


Ny design?

Vill verkligen ha en ny design men måste grabba tag i min kusinbitamin så att jag kan få lite nya bilder och så att han kan hjälpa mig lite att fixa allt. Hon har gjort min nuvarande och hon är grymt duktig!!!!


Måndag.. igen..

Hejsansvejsan idag så red jag Bosse på fältet och han var superfin! Dock var det lite jobbigt för han nu när snön har kommit så jag körde intensivt men en kort period. Intensivt på hans nivå alltså. Galoperade lite ockdå vilket jag inte har gjort ute förrens idag! Han tyckte det var så kul men han var ändå lugn och fin!

Castor fick vila så jag ryckte manen på han så att den blev lite tunnare och kottare.



Vill ni veta?

...min inköpslista till Göteborg? Har gjort den så den kanske kommer upp senare! 
 

#15-16





Var bara tvungen

Hur Bosse är som ponny del 2

Del 2 nu då.. Tänkte berätta om hur han är i ridningen och jag ska försöka förklara så utförligt som möjligt. 
 
Bosse har alltid vara jättepigg och glad när jag har ridit honom. Alltid örona frammåt och har ett eget driv. Han är ganska känslig när det gäller ridningen och man måste vara stadigt och balanserad för annars kan han få panik. han blir lätt stressad och nervös och även tittig. Han kan se spöken som inte ens existerar. Han kan vara tittig i hoppningen också och för det mesta fåning när han är rädd för något. Han går mycket på tårna och i början när jag fick honom så hade jag lite problem med att hoppa upp eftersom han inte ville stå stilla.. Han är känslig för nya ryttare vilket gör att inte vem som helst kan sitta på honom. Jag har bara låtit personer som är väldigt duktiga ffå rida honom så som min tränare t.ex. bara för att han kan få panik och springa iväg.
Han är känslig för skänkeln och man behöver knappt nudda honom förrens han går framåt. Allt detta har blivit så mycket bättre. Nu står han stilla när jag hoppar upp och han är inte lika tittig då jag tränat bort det. Spöken finns fortfarande såklart men jag har vågat sätta upp än mindre dock väldigt duktig ryttare och han har skött sig utmärkt. Men han är fortfarande känslig och lyhörd när det gäller inverkan.
Han är väldigt tävlingsinriktad och ska gå först om han inte får det så blir han tokig så det är lugnast att låta han gå först om man vill ha han kotrolerbar. Han kan sina trick med att smita i arbetet och han är lite lat av sig ibland. Han älskar att rida ut och få galopera utan krav. Helst i hans tempo men då går det lite för fort haha. Men han är väldigt snäll och han bockar eller stegrar aldrig (förutom när han har vilat i en månad) men han vill aldrig få av en! 
 
Han tycker det är jättejobbigt när han ska jobba i ett lugnt tempo, för honom ska det gå undan! Man får jobba en del för att han ska jobba med bakbenen men att få honom i form är ganska lätt. Jag har jobbat mycket dressyr på honom för att han ska kunna jobba rätt och ha muskler till det också. Att han ska kunna gå i hög och låg form utan att ta upp eller ner huvudet och att jobba honom i kort galopp och trav, det tog ett bra tag innan han var tillräckligt stark då han gärna inte vill gå där. Han är nästan som en storhäst att rida och kräver väldigt mycket av en. 
 
Sen kom jag till hoppningen. Det är det han älskar verkligen. Han gör det inte för att jag tycker det är kul utan för att han tycker det! I början så bara stack han mot hindret och jag hade inte en chans att hålla honom. Så fort jag vände upp så sköt han iväg som ett skott och jag kan säga det att jag har inte en bild då han har öronen bakåt när han hoppar! Han tycker inte om att hoppa låga hinder och överhoppar sig gärna. Han har en bra hoppteknik men hans bakben är lite raka men frambenen är perfekta. Han har en tendens att ibland hoppa med ryggen nersänkt men det bli bättre och bättre. Ibland får han även för sig att han ska hoppa med huvudet mellan frambenen. Jag har fått rida med martingal och rakt gummibett så att jag ska kunna styra och sakta av. Han gillar inte för skarpa bett så jag har fått lära mig att rida på milda. Men att hoppa utan martingal är ett helvete. 
Han har alltid varit bra på att taxera avstådet och jag har lärt mig jättemycket av det! Han har inte haft några problem med att korta eller länga innan hindrena. Det värsta är väl att få tillbaka honom efteråt. 
Sen kom det där med tittigheten. Han tycker inte om läskiga hinder och det är där vi har haft störst problem på tävling. Han hoppar det mesta hemma utan problem men inte på tävling. Så jag har fått åka över till min tränare så att det skulle bli en annan miljö och träna på tittiga hinder och oj vad vi höll på med att få över honom och det var inga vackre språng inte. Så jag har också fått lära mig att vara bestämd för att det behöver han. Jag kan inte säga att allt är borta men det är stor skillnad. 
 
Sen tycker han om att hoppa utomhus. Helst på gräs. Men han har aldrig tyckt om att tävla innomhus och har nästan alltid gått bättre utomhus. Så jag tycker om utomhussäsongen. Men något han gillar mer än hoppning det är terrängen. Han älskar det utan och innan! Det är på honom som jag har kunnat känna mig säker på ochh kunnat utvecklas på. Han har en stor galopp och bra avståndsbedömning så han är perfekt för fällttävlan. Vi tränade för Linda Algottsson och hon tyckte han var jättefin och vi hoppade 90 bana utan problem. Det enda är att han blir så jävulskt stark. Helt sinnes. Man får dra tag i han för att han ska lyssna ibland för att han tappar kontakten. Men han har inga problem för vatten eller gravar. Det enda var huset som han stannade på en gång men annars så hoppar han allt och det är på honom som jag lärde mig att tycka det var roligt.
 
Bosse är en väldigt speciell ponny och han är ganska svår men jag har lärt mig så mycket att jag inte jan sätta ord på det. Han har vara skitjobbig vissa dagar men oj vad han har lärt mig. Han är som sagt väldigt tävlingsinriktad och älskar omhoppningar och är världens bästa på det då han har stor galopp och så kan man ta snäva vägar! Han älskar ärevarm om han får vara först såklart haha! Han är en bra alroundponny och han är min! Han är en guldhäst och han är värd allt för mig och han är en på miljonen!!!!!!!!!!!
 

Söndag

Söndagar har blivit lite favoritdag då det är ponnyakuten ikv!

iaf så gick hästarna kalas. Bosse gick som en klocka som vanligt och det ska bli så kul att komma utt på dressyrbanorna sen!

Castor gick också bra. Jobbade med att korta ganska mycket och tempoväxlingar och det börjar ta sig! Han blir starkare och starkare och nu kan jag rida i kort galopp utan att han bryter ac eller ökar! Stort plus!


Miss my girl

Saknar min fina tjej som jag flyttade ifrån! Underbara häst som jag saknar enormt! En personligt och otroligt vacker häst!









#15




Skitdag

Usch vilden dålig dag. Men hästarna gick super men jag mår skit just nu så därför hat det varit kass bloggning! Ska vila och försöka komma ikapp med en j**la bok som jag måste läsa. Orkar inte....


Wantie

Dör så snygga antares hjälmarna är! Vill så hjärna ha en blå men har inte pengar tyvärr och även om jag skulle ha pengar så skulle jag nog inte köpa en så dyr hjälm... Men så sjukt snygga. 


Del 2?

Vill ni ha del två av hur Bosse är som ponny? Isf kommer det ut i helgen!!!



Gymmet

Åkte till gymmet och körde intensivt i en halvtimma och det var verkligen intensivt. Körde hela kroppen från topp till tå så jag hoppas på lite träningsverk imon! Sen åkte jag vidare för att köra laser game i 45 min med us. Jag är inte med i styrelsen med de frågade om jag ville hänga på så varför inte? Det var störtkul verkligen! Jag är inte jättebra men jag vet allt hur jag ska få folk att bli irriterad på mig haha. Lite fult språk blev det också när tävlingsmänskan kom fram i mig. Är så tävlinginriktad så det bara smäller om det!

Jag behövde verkligen få komma ut och slappna av. Inte tänka på varken skola eller häst så nu är jag full av energi trots att jag kört slut på mig själv fast på ett bra sätt! 
Hästarna fick vila idag det vara bara Bosse som jag hoppade upp en svämg barbacka på så han fick röra på sig. 



Fina hästen










Här kommer lite suddiga bilder från julkursen förra året! Print från filmen som inte kan laddas upp tyvärr.. 

Köpa häst

Har tänkt mycket på det här med att köpa häst och hur man vet när man ska köpa häst? Det är en väldigt svår fråga och jag tror att många som tar beslutet att köpa en häst inte vet vad man ger sig in på.

Man måste tänka på ekonomin. Ridsporten är svindyr och häten är bara det billiga. Det ska vara stallplats, foder, träningar, tävlingar, utrustning, veterinärvård och gud vet allt. Så man måste ha ekonomi för det.

Sen måste man ha tid. Det går minst två timmar i stallet varje dag och det är minst! Man måste planera upp sin dag och jag som går i skolan måste planera in varje minut. Det tar tid eftersom det är ett levande djur som man sla ta hand om. Sen går det tid till att träna och tävla. Tid ät viktigt!

Stöd från föräldrar är också ett måste! Man kan inte klara sig själv som barn/ ungdom med egen häst. Föräldrarna måste ställa upp och hjälpa till på träningar, tävlingar mm. Jag vet inte hur jag skulle klara mig utan mina föräldrar! Guld värt när man är sjuk eller har mycket i skolan!

Ett ansvar har man också på sina axlar. Det är ett levande djur som sagt och man har ett ansvar för att hästen ska må bra och trivas. Det är väldigt känslosamt både positivt och negativt och hästar blir också sjuka och skadade och behöver tränas. Det är inte bara att rida utan man ska mocka, fixa mat, borsta, visistera, ha koll så att allt fungerar med hagen och att hästen får rätt foder. Man ska ha koll på vaccination och tandläkare samt avmaskning mm. Man har ett STORT ansvar!!!

Kunskap är en dal av det hela också och har man inte kunskap så ska man se till att man är omgiven av personer som kan! Det är en hel historia om allt! Man behöver inte kunna allt från början för man lär sig såå mycket av att ha egen häst och man kommer in i det hela.

Köp en bra första häst! Köp ingen för svår eller för duktig häst. Det ska vara en häst som lär en i början och man ska känna sig trygg så hitta en bra förstahäst!

Lite tips från mig och det jag kommit på lärt mig sen jag köpte min första häst!


Träning

Tränade för Maria igår och det gick verkligen jättebra. Det är underbart när man får sina aha upplevelser. Vi jobbade mycket i hög form eftersom han är van bid att gå i lite lägre så han ficl jobba på ett annt sätt. Han gick väldigt bra med bakbenen tillsist och jag kunde stryka över hur mkt som helst utan att han drog ner huvudet! Sen gjorde vi skänkelvikningar och tempoväxlingar som han tyckte var lite jobbigt men han gav efter i slutet. Satt och log efteråt så fin var han! Helt underbart!!!


Trött arg och annu mer trött

Min blogg.se app funkar seriöst inte och jag önskar att den var liladan som på iphones men nej den suger. En anlednining till varför det har varit dålig uppdatering.

Sen var jag i stallet från halv fem till sju och red båda hästarna. De fick gå lite lätt och båda var sjult fina. Mitt inlägg som jag skrev igår som raderades.. stod det iaf hur det gick igår och då var de också superfina! Imon är det Maria som gäller och jag är jättesugen och taggad!!!

Övrigt så har jag mycket i skolan. Ska söka in till gymnasiet, har en klassiker på 600 sidor som jag måste läsa ut så jag läser 24/7 för att hinna.. sen har jag biologiprov på torsdag och jag har vlivit klar med sammanfattningen på sex fulla sidor.. SEX FULLA SIDOR???!?!??! SAMMANFATTNING..... happy life..
Så mycket på gång och nu har jag fått ut det mesta på mitt minne så att jag kan sova gott! Godnatt på er!


Sovaaa

Har varit på gymmet och kört slut på mig själv. Så nu ligger jag sängen och ska sova! Får lite sovmorgon imo också vilket behövs då jag har en hel del plugg... Godnatt på er! 
 

Hur Bosse är som ponny del 1

Jag har länge tänkt att om jag skulle skriva ett inlägg om hur Bosse är i personligheten och hur han är att rida, hur jag någonsin skulle kunna få ner allt i ett inlägg? Men jag ska försöka och jag kommer säkert att missa något. Haha. 
 
När jag köpte Bosse så trodde jag att jag köpte en ponny som alla andra. Bosse var den första hästen jag köpte. Men jag hade fel. Bosse är långt ifrån normal och vanlig. Han är speciell, väldigt speciell. Han har charm på sitt sätt och skulle många se han i stallet så skulle de säkert säga att han är en tjurig och arg ponny och det gör man när man verkligen inte känner honom. Jag har lärt känna honom i 2,5 år och känner honom utan och innan. Han är en ponny som älskar uppmärksamhet, ÄLSKAR verkligen och får han inte uppmärksamhet så ser han till att han får sig den för han är otroligt envis av sig i vissa lägen. Han hatar att stå i stallgången om man går ifrån honom eller om han tycker att han får stå där för länge, då låter det som om han river hela stallet och om man skulle kunna gräva sig ner till Kina så skulle han vara där för läänge sedan. Jag har provat att göra många saker för att han ska sluta skrapa men inget har hjälp. Jag har försökt ignorera men han sluta ALDRIG och när jag säger till han sätter han ner hoven en sekund och sen börjas det igen. Jag har provat att kasta saker på honom utan att han ska se att det är jag som kastar för att han ska fatta att varje gång han skrapar så kommer det något läskigt men det skiter han också i. Han kan bli skiträdd men sen är det som om ingenting har hänt. Otålig är också ett ord att beskriva det som. eftersom Han tror också att om man bankar lite på boxdörren så  får man mat fottare (vilket delvis är sant för man orkar inte höra han banka). Han älskar att ha boxdörren öppen så att han kan titta ut. Där vi stod innan var det bara ett hål de kunde titta ut igenom och resten var galler. 
 
Hn hatar att bli borstad på kroppen endast överhalsmusklen och rumpan samt man, svans och huvud är okej. Men han älskar när man bara pysslar med hon och pillar honom i manen eller massera lite på halsen. Det är okej att rycka manen men inte att klippa öronen. Han tycker inte det är jättekul att dusha heller men det går, dock blir han lite knäpp om man ska gå med han efterråt då han kan studsa lite.  
Han gillar inte att bli sadlad för att han är kitlig under sadelgjorden men han gör inget dumt. Han hatar också när man ska knäppa alla spännen på täckena speciellt vid bringan där han också är kitlig. Han är också väldigt känslig och får lätt skav överallt vilket är lite jobbigt stundtals. Han älskar att komma ut i hagen och tror att det går fottare om man går på två ben..  
Han har en förkärlek till att busa och nafsas. Han har den här glimten i ögat och tycker verkligen det är roligt. Om han har möjlighet så retar han andra hästar också om han märker att de blir arga. 
 
Han gillar inte hastiga rörelser och han känner sig lätt hotat om man viftar till med armen osv. Han gillar inte att bli pussad på mulen eller bli blåst i näsborrarna. 
Han biter på sin saltsten ist för att slicka och han blir så sur när han inte kan bita i såna här slickstenar.
Han buffar väldigt mycket vilket jag också försöker få han att sluta med.... 

Han är snäll att sko supersnäll. Han är mindre snäll när vi ska klippa och lastningen är han bara fåning. vid lastnningen måste han ha linor annars går han inte på. Det räcker med att de ligger på marken eller att de bara är fastknäppta så går han på men så fort man knäpper bort dem så tvärvägrar han. Visst är det fånigt?
 
Så han är lite speciell i hanteringen. Han har också två virvlar i pannan och man säger att hästar som har det är lite knäppa vilket stämmer delvis haha. 
 
Har säkert missat många saker som sagt men det kommer en del 2 snart!!!
 
 
 
 
 
 
 
 

klickat hem!

har skickat efter ett John Whitaker träns. Har ett likadant i svart med eftersom Castor behövder ett större träns så skickade jag efter!
Jag tycker att det är supersnyggt och kvaliten är jättebra. 
 

#14




Gbg HS

Snart är det bara en månad kvar till det alla längtar efter inträffar! Är så sinnessjukt taggad på att träffa alla och gå på mässan och kolla på showen! Underbart!!!!! Bara ca en månad kvar!!!!!!!!!!!!!!!!!







Gårdagens träning

Hoppade för mats igår och det var enjätteroligt och nyttigt pass! I början körde vi dressyr och jobbade med att lösgöra dem och det gick både bra och dåligt då han gärna hänger sig i handen och jag får absolut inte bli hård då så där måste jag få lite tips om hur jag ska göra och träna på det. 
 
Själva hoppningen gick lite sisådär. Det jag behöver öva på är att inte mesa för när jag mesar så hamnar jag lite i båkåtläga och då komer vi gärna i mellanlägen hela tiden. Men iaf så vat det gymnastik med studs och böjda vägar. Han var väldigt pigg så jag fick hålla emot i studsserien så att han inte bara älgade iväg. Sen ibland så får jag inte riktigt igenom honom för inneskänkeln och då hinner jag inte få tag i honom innan hindret så det måste också tränas på. Men i slutet satt det och då gick det jättebra så det är bara träna vidare och fortsätta hitta knappar och traggla!! Ser fram emot att ha något att träna på, mål osv. har även börjat kolla lite tävlingar för både bosse och Castor!!!
 
 

För mycket att gör, för lite tid..

 Har så mycket jag vill göra me så lite tid. Iaf så har jag varit i stllet i några timmar, det har blåst som bara de så båda fick vila eftersom jag inte ville ge mig ut själv i blåsten. Men jag har putsat stövlarna, tränsen, benskydden och martingalen och även oljat in sadeln. Sen har jag borstat och pysslat om dem väldigt mycket. Tycker det är jättemysig när man har tid och jag tog mig tiden idag! Manarna blev fixade och en rejäl ryktning plus en massa gos!  Sen har jag gjort läxor och nu ska jag sätta mig och kolla på film eller nåt!
 
Ska försöka hinna med att skriva imon då jag har lite mer tid för jag har lite ideer om vad som kommer att komma upp här så håll utkik! 
 

Vill ni veta?

Vill ni veta min och Bosses historia om man kan säga så. Tror aldrig jag har berättat från alllra första början.. Men isåfall kanske det kommer ut ikväll det tar ganska lång tid att skriva så jag behöver datorn till det.


Ridpass

Red båda två idag. Konditionsträning med Castor mkt galopp på långa sträckorni skogen! Härligt säger jag bara. Bosse jobbade jag lite i trav och några meter galopp. Energi så det sprutar i den ponnyn. Han ville inte jobba bara springa so fort ham kunde. Jag la inte jättemycket energi på att han skulle gå perfekt men jag jobbade så att han gick i rätt form och höjde ryggen och när han gick där bra och inte drog iväg som en oxe så avslutade jag. Så båda var fina!

Imorgon blir det träning för mats seeent men känns välbehövligt så valde att ta en sen tid för att kunna träna. Träningen blev flyttad från udden till mats pga av underlaget och först ville jag inte åka för jag orkade inte (lat **host) men sen messade han mig och frågade om jag hade sett att det hade blivit flyttat så då kunde jag inte motstå hehe..


#13




Mina pärlor




Ny vecka

Jag är svintrött verkligen höll åå hela dan igår och då får man ta stryck idag. Ska försöka vara lite pigg i skolan. Hästarna ska få gå lungare idag skritt för mestadelen då jag slutar sent idag och de.t är kolsvart när jag kommer hem... Men snön har kommit så det kanske lyser upp lite men den får helst försvinna.. Ha det gott


Ponnyakuten

Ni sätter väl på.barnkanalen kl 19 ikväll? Första avsnittet och jag kommer iaf kolla! Hoppas på en bra säsong!

#12




Castor dagens ridpass

Idag gick han väldigt bra! Red i ridhuset men ville inte köra helt slut på honom pga underlaget så det blev ett lättare dressyrpass med lite lösgöring. Red mycket serpentiner och tempoväxlingar för att han skulle ha och göra hela tiden (jag också för den delen) sen i galoppen se red jag på rakt spår och ställde utåt och inåt och även mkt tempoväxlingar då han har lite jobbigt för att korta sig!

I traven är man verkligwn tvungen att sitta ner och spänna magen så mycket det går för att ta tillbaka honom och länga steget och att han får rätt form utan att sitta för hårt och vata mjuk och rörlig i handen. Haha ganska mycket man ska tänka på på en och samma gång!


#11




stalldag

Har varit en heldag i stallet idag. Gick ut vid åtta och red Castor som skötte sig fint! Sen fixade jag som alltid ska göras ocj sen skruvade vi upp lite saker och sopade rent i sadel och foderkammmaren. Sen åkte vi ner till Udden då vi hade kvällsjour och vi passade på att ta med Bosse ner. Han var också sjukt fin. Travade över lite bommar och jobbade med övergångas. Nu jäklar ska det byggas muskler. Sen fodrade vi hästarna och nu är jag hemma i soffan och kollar på film! Kommer sova gott inatt hehe.


Mer otur

Jag hade tänkt mig att båda hästarna skulle få en skrittrunda men när jag kom till stallet så såg jag att Castor hade tappat en sko... typiskt eller hur? Så det blev bara Bosse som var en pärla och skötte sig galant! Mamma åker iaf till vår hovslagare så att jag kan rida lite idag iaf.. Känns som en kanonstart eller? Men i helgen ska det trimmas!


#10




Underlag

Udden har bytt underlag nu i båda ridhusen och jag testade det igår. Det var både positivt och negativt. Dessutom var det rent grus. Bara grus? Har aldrig ridit på det eller sett det för den delen heller.
Så det positiva var att Bosse gick väldigt bra på det. Trvade väldigt fint.
Det sägs också att det kommer att malas sönder till fin sand? Och att det blir bättre och bättre ist för sämre och sämre.

Sen de negativa.
Det var ganska slirigt och jag tyckte att Bosse tappade fästet och benen gled år alla håll och kanter på vissa ställen.
När det har ridit några där inne blev det väldigt upprivet och gropigt.
Det lät jättemycket så jag hörde inte vad Maria sa ett dugg. Tänk då om det är flera stycken som rider lektion samtidigt...
Det kändes djupt och tungt men det var det egentligen inte...
Sen var det obehagligt att rida på när man inte var van.

Så jag är lite skeptisk till att hoppa på det... men vi får se.


Gårdagen

Det var Maria trääning på schemat och Castor skulle ha gått egentligen men när jag kom ut igår och skulle släppa ut dem så är han svullen i ena bakbenet och då har han trmpat upp et litet sår på insidan så att träna på honom kunnde jag glömma. Men nu är svullnade borta och han är bara lite varm.

Men iaf så fick Bosse följa med! Jätteglad och taggad när vi lastade ut honom och han skulle inte stå stilla. Han har inte kommit så långt i igångsättningen men vi tog det lugnt och travade och galoperade bara på rakspår och jobbade med grunderna. Han var väldigt mjuk och fin och när vi gjorde lite skänkelvikning så gick det jättebra! Maria tyckte han dåg jättefin ut och det är ett plus!


#9




Förta galoppen

Galoperade men Bosse idag inte alls mycket men det var roligt! Han var jättefin och lösgjord, mjuk och reglerbar. Dock inte när man skulle sakta av då han blev öite hård i munnen och skulle inta alls sakta av.

Castor gick bra dock måste jag hitta honom lite mer och jag känner att han testar mig lite. Särsklillt när jag ska flytta och göra sidvärtsrörelser. Han blir ganksa hård i munnen och springer gärna iväg. Så jag måste stärka mina magmuskler helt klart. Jag vet inte hur länge sen det var som jag red ett ordentligt dressyrpass haha. Men överlags så var han fin. Testade lite förvänd på raksträcka men eftersom han är van vid att byta så tragglade jag inte det så mycket utan saktade av när det var bra innan han bytte.


Ridhus

Ska ner till ridhuset en sväng och köra igenom Bosse och Castor hoppas jag kan få tag i lite bommar att jobba över. De håller på att fixa underlaget i ridhusen så jag vet inte när det blir klart... men jag vill iaf ner dit eftersom det är maria träning imon!!!!! Har inte tränat för henne på evigheter så det ska bli jättekul!!!


#8




Home alone

Mamma och pappa är i jönköping nu. På charlies faktiskt. Rätt så avundsjuk är jag men just nu sitter jag i sofgan och tar det lugnt med Filippa. Vi har precis lagat en jättegod wok! Så snart ska vi kolla lite på film mm. Castor fick en låång skrittur och Bosse fick vila. Böjprov är ganska tuffa så han fick ta det lite lugnt idag men imon ska han röra på sig!


#7




Ögongodis

Hittade ett sjukt snyggt schabrak från as som tophorse har designat!


Gårdagens ridpass

Åkte till ridhuset med Castor och släpade fram lite bommar och småhinder. Han var faktiskt jättefin men benen spretade lite i början men jag körde lite korta och krångliga väga och det satt. Hade roligt och ska öve mer på bommar och småhinder för att få mer koll och hitta mer knappar!


#6




Castor












Overkligt

Helt otroligt. Min ponny är frisk. Ingen hälta. Helt underbart och overkligt. Nu får jag börja sätta igång han mer och detta året ska det bli dressyr!!! Hoppas hoppas verkligen att allt går som det ska och att han fortsätter att vara så här fräch!


#5




Sovmorgon!

Mamma tog hästarna imorse så jag ficb lite sovmorgon vilket behövdes! Men nu ska jag snart upp och göra mig iordning sen ut till stallet!!!


#4




ATG imon...

Är lite nervös nu. Imon gäller det. Vi ska in till veterinären imon och om han är frisk så kommer jag få sätta igång han mer men om han inte är det så har vi gjort allt vi kan.  


Stallet

Ska snart dra på mig ridkläderna och ut till stallet igen. Fixade mästan allt i morse så nu ska jag bara rida båda två. Filippa kommer också så vi ska rida ut en sväng. Inte det bästa väderet men det går nog bra. Åt precis frukost och känner att jag lätt skulle kunna sova några timmar till. Det blev inte så många timmar inatt hehe. Gott nytt år. Hoppas ni får ett grymt 2014


#3




2013

Tänker inte rabla upp alla månader och vad som hände men jag tänker dra vissa stora betydelsefylla saker detta året!

Februari åkte vi in och kollade Bosse och han var givetvis inte frisk.

I april var det världscupfinalen i gbg!

Maj var det One Direction konserten och minisemestern i sthlm.

Juli-Augusti åkte jag till Maria och jobbade i två veckor! Superroligt och lärorikt!

November blev Bosse frisk ännu en gång och jag hoppas på att det håller i sig nu!

December köpte vi Castor!

Alla skriver om hur ridningen har gått och hur hästen har varit och alla tävlingar mm men eftersom jag inte kan göra det så får detta bli bra! Jag hoppas att till nästa år att ni ska få en fyrdubbelt så lång lista med allt som hänt! Är verkligen taggad! 2014!!!!!!!


RSS 2.0